Dolar 32,3443
%0.08
Euro 34,9833
%-0.23
Altın 2.321,270
%0.04
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Urla'da memura yüzde 25 zam

Urla'da memura yüzde 25 zam

Urla Belediyesi, Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM-BEL-SEN) ile yeni yılın ilk haftasında toplu sözleşmeyi yeniledi. Sözleşme kapsamında, memur maaşlarına yüzde 25 oranında zam yapıldı.

  • Ege Postası
  • 06.01.2017 - 09:37

Urla Belediyesi ve Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM-BEL-SEN) arasında Belediye Meclis Salonu’nda toplu sözleşme için imza töreni düzenlendi. Törene, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, TÜM-BEL-SEN 1 No'lu Şube Başkanı Ulus Bozkır, Belediye Başkan Yardımcıları, Toplu Sözleşme Hukuk Sekreteri Sefa Can, TÜM-BEL-SEN 1 No'lu Şube Kadın Sekreteri Başak Mamaç, TÜM-BEL-SEN 1 No'lu Urla Temsilcisi Cemal Çeşmeci, TÜM-BEL-SEN 1 No'lu Şube Delegesi İsmet Kınıs, belediye birim müdürleri ve memurlar katıldı.

“EMEĞİN HAKKI TEŞEKKÜR İLE ÖDENMEZ”

Toplu sözleşmenin imzaları Başkan Uyar ve Bozkır tarafından atıldı. Zor zamanlardan geçildiğini, herkesin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu vurgulayan Başkan Sibel Uyar; "Burada bir aileyiz. Çalışanlarımızı birbirinden ayırt etmemek istiyoruz. Emeğin hakkının teşekkür ile ödenmeyeceğini biliyorum. Her zaman emekten yana olduk. Tüm sözleşmelerde de verebileceğimizin en üst limitini vermeye çalışıyoruz. Biz pastayı büyütmeye çalışıyoruz ki dilimlerimizden daha çok kişi yararlansın. Burada aynı gemi içerisindeyiz. Birlikte seviniyor, birlikte üzülüyoruz. Hep birlikte daha çok çalışmalıyız. İsterdim ki daha çok zam yapalım ama kaynaklarımız sınırlı, gelirimiz sınırlı. Ben hepinize teşekkür ediyorum. Sözleşmemizin hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Bir buçuk aydır yürüttüğümüz bir süreçti. Başkanımızla şeffaf bir süreç yürüttük diyen TÜM-BEL-SEN 1 No'lu Şube Başkanı Ulus Bozkır: “ Sözleşme verilebilecek sınırın en üst limitinde gerçekleşti. Güzel bir toplu sözleşme ortaya çıktı. Yüzde 25 oranında zam yapıldı. İkramiyelere ciddi oradan iyileştirmeler var. Biz ataerkil değil, anaerkil bir sendikayız. Sendikamızda kadınlar bir adım öndedir. Başkanımıza, başkan yardımcılarımıza ve bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Memurlar ise, yapılan zamdan dolayı Başkan Uyar’a teşekkür ederek mutlu olduklarını ifade ettiler.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.