Dolar 32,3165
%0.2
Euro 35,0968
%-0.07
Altın 2.299,250
%0.95
Bist-100 9,05
%2.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Urla gastronomi turizmine aday

Urla gastronomi turizmine aday

Bu yıl 7'ncisi Urla Ot Festivali nedeniyle binlerce kişi Özbek Köyü'ne akın etti. "Ot tanıma Yarışması" için ot toplayan vatandaşlara, tarlalarda keyifli anlar geçirdi. Festivalde deniz ürünleriyle yapılan ot yemekleri tanıtıldı.

  • Ege Postası
  • 26.03.2017 - 16:58

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Belediyesi ve Doğal Sofra Urla Gönüllüleri'nin işbirliği ile düzenlenen Geleneksel Urla "Mart Dokuzu Ot Festivali"nin 7'incisi iki günlük yoğun etkinlikle ot yemeklerinin memleketi Urla'da gerçekleşti. Geleneksel beslenmeyi ve yöresel değerleri yaşatmak amacıyla Urla’nın Özbek Köyü’nde gerçekleştirilen festivale Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, meclis üyeleri, Urla Gönüllüleri Temsilcisi Bilge Bengisu Öğünlü, Özbek Muhtarı Işıl Erdoğan ve Türkiye’nin dört bir tarafından binlerce kişi katıldı.

Urla Ot Festivali’ne büyük ilgi

Bu yıl 7'nci kez düzenlenen festivalde, Özbek köyü kadınları ve bölgesel otlar üzerinde uzman kişilerin rehberlik ettiği “Otları Tanıma" sloganı ile katılımcılara otlar tanıtılarak doğaseverler ile birlikte Ege Otları toplandı.

HEDEF GASTRONOMİ TURİZMİ

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, 2 gün süren ot festivalini 28- 30 Nisan arasında yapılacak ve 1 milyon kişinin yöreye gelmesinin hedeflendiği 3. Uluslararası Urla Enginar Festivali'nin izleyeceğini söyledi. Başkan Uyar, Yarımada bölgesinin giderek gelişen tarımsal kapasitesini de hatırlatarak şöyle devam etti:

“Ne mutlu ki bizlere ninelerimizden kalan zengin bir mutfak kültürümüz var. Tabi bunda mübadelelerin etkisi de oldukça büyüktür. Giritlisi, Arnavutu, Boşnağı, Pomağı her biri ayrı lezzet katmış bu kültüre. Yaptığımız tüm bu festivaller işte bu noktada daha büyük bir anlam kazanıyor. Ninelerimizden kalan bu mirası koruyup gelecek nesle aktarırken, Urla’nın bir gastronomi kenti olarak da varlığını gözler önüne seriyor. Urla’da yalnızca deniz, tarih, kültür turizmi yaşanmıyor. Urla artık gastronomi turizmiyle de katma değer kazanıyor. Çiftçimiz, üreticimiz, kadınlarımız, esnafımız kazanıyor, Urla’mızın yüzü gülüyor." (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.