Dolar 32,4967
%0.26
Euro 34,5773
%0.24
Altın 2.493,140
%0.4
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Urla'nın Filizleri projesine start

Urla'nın Filizleri projesine start

​Urla Belediyesi dar gelirli ailelerinin çocuklarına burs vermek için kolları sıvadı. Eğitimde fırsat eşitliği ve dar gelirli üniversite öğrencilerine burs vermek amacıyla Karşıyaka Belediyesi'nden ilham alarak “Urla’nın Filizleri” projesini başlatan Urla Belediyesi, tanıtım toplantısı düzenledi. Karşıyaka ilham verdi

  • Ege Postası
  • 28.12.2016 - 09:31

Urla'nın Filizleri projesinin tanıtım toplantısında konuşan Belediye Başkanı Sibel Uyar, eğitimin önemine dikkat çekerek, “Bilimin ve eğitimin ışığından uzak olan ülkelerde keder, gözyaşı ve acı dinmez. Bir ülkenin geleceği çocukların ve gençlerin hayallerindedir. Gelin ihtiyacı olan öğrencilerimize destek olalım, burs verelim. Onları cemaatlerin ellerine bırakmayalım. Paylaşmasını bilirsek ve yetinebilirsek, barış içinde yaşayabiliriz” sözlerine yer verdi.

Anayasa mahkemesinin 2008 yılında belediyelerin doğrudan üniversite öğrencilerine burs vermesini engelleyen yasasını yürürlüğe koyması nedeniyle Urlalı öğrencilere burs imkânı sunamayan Belediye çareyi, ihtiyaç sahibi öğrenciyle burs vermek isteyen duyarlı vatandaş arasında koordinasyonu kurma çalışmasıyla buldu. İskele Urit Restoranda gerçekleşen toplantıda konuşan Belediye Başkanı Sibel Uyar, Ne yazık ki ülke olarak kötü günlerden geçiyoruz. İzlediğimiz her haber bülteninden sonra geleceğimizle ilgili daha fazla kaygı duyuyoruz. Bilimin ve eğitimin ışığından uzak olan ülkelerde keder, gözyaşı ve acı dinmez. Bir ülkenin geleceği çocukların ve gençlerin hayallerindedir.” sözlerine yer verdi.

PAYLAŞMAYI BİLMELİYİZ

Uluslararası Öğrenci Performansı Değerlendirme (PISA) 2016 Türkiye sonuçlarına da değinen Başkan Uyar, “Pisa sonuçları ortada. Ülkemiz önceki yıllara göre daha da geriledi. Bu büyük bir tehdittir. Bizler buradan Türkiye’ye bir ışık yakabiliriz. Urla çok özel bir kent. Ve Urla’ya cennet gibi bir yer diyerek yerleşen çok insan var. Urla’nın bu güzelliklerinin sürdürülebilirliğini sağlamak için sizlere ihtiyacımız var. Burada her kesimden insanı bir araya getirmeye çalışıyoruz. Hepimizin birbirimize destek olması gerekiyor. Özellikle son zamanlarda yaşadığımız kötü durumlardan sonra birbirimize iyice kenetlenmemiz gerek. Bu karanlık günlerden hep beraber el ele çıkabiliriz. Paylaşmasını bilirsek ve yetinebilirsek, barış içinde yaşayabiliriz.”  

CEMAATLERİN ELİNE BIRAKMAYALIM

Projenin başlangıç aşamasından bahseden Uyar, “Bu projeyi daha önce mutlaka duymuşsunuzdur. Biz iyi projeleri örnek almayı çok seviyoruz. Karşıyaka’nın filizleri olarak Karşıyaka Belediyesinin başlattığı bu proje için Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar ile görüştüm. Böylesine yararlı bir projeyi izninizle biz de yapmak istiyoruz dediğimde, “tabi ki, seve seve yanıtını aldım.” Ve işte şimdi karşınızdayız. Bizler kendimizi iyi anlatmamız gerekiyor. Çocuklarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Çünkü sonrasında bu çocuklar cemaatlerin eline kalıyor. Biz sizin gibi iyi yürekli insanlarla, sivil toplum örgütleriyle hep birlikte geleceğimize sahip çıkmak istiyoruz.

URLA FİLİZLERİNİ BİRLİKTE YEŞERTECEK

Belediye ile halk işbirliğiyle hayata geçirilmesi planlanan projenin sunumunu Urla Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Derya Çağan yaptı. Çağan konuşmasında Belediyenin sosyal hizmetler ve yardım konularında yürüttüğü hizmetleri anlattı. Projeyi, Urla’da oturan maddi geliri yeterli olmayan başarılı üniversite öğrencilerine katkı sağlamak amacıyla başlattıklarını belirten Derya Çağan aynı zamanda Urla halkını yerel yönetim sürecine dahil edip öğrencilerin eğitim hayatlarını fırsat eşitliği çerçevesinde sürdürülmesini planladıklarını belirtti.

Toplantının ardından olumlu geri dönüşler alınan Urla’nın Filizleri projesinin saha çalışmalarına başlayacak olan Belediye, ilçedeki siteleri, taksi duraklarını, dolmuş duraklarını, esnafları, sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek çalışmalarını anlatacaklar.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.