Dolar 32,5497
%0.19
Euro 34,9355
%-0.1
Altın 2.442,300
%0.25
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Usta oyuncu Halit Akçatepe'yi kaybettik

Usta oyuncu Halit Akçatepe'yi kaybettik

Türk sinemasının usta ismi Halit Akçatepe 79 yaşında hayatını kaybetti. Geçtiğimiz yıl rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan ve aralık ayında kısmi felç geçiren Halit Akçatepe'in İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiği öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 31.03.2017 - 16:09

Yeşilçam'ın usta ismi oyuncu Halit Akçatepe 79 yaşında hayatını kaybetti.

Geçtiğimiz yıl fenalaşıp hastaneye kaldırılan oyuncunun beyin damarlarının tıkanması nedeniyle sağ tarafında kısmi felç meydana gelmişti. Kızı sosyal medyadan bu fotoğrafı paylaşmıştı. 

Atilla Dorsay, Halit Akçatepe'nin vefatının ardından şunları söyledi: "Türk sinemasına gelmiş geçmiş en güler yüzlü oyunculardandı. Ertem Eğilmez'in onu seçtiği koruduğu ve onu bugünkü şöhretine kavuşturduğu bilinir. Canım Kardeşim'de Tarık ile başrolü üstlendi ve onun karşısında hiç eğik durmadı. Tabii biz onu en çok Güdük Necmi karakteri ile hatırlıyoruz. Hiç silinmedi, kendisini hep gösterdi.

"1-1.5 YILDIR KİMSEYİ KABUL ETMİYORDU"

Çok sevilen bir oyuncuydu. İşte böyle bir insan... Düşününce bile insanın içinden ağlamak geliyor. Son 1-1,5 yıldır kimseyi kabul etmeden felçli bir şekilde yatıyordu. Gidemedik, ziyaret edemedik. Gidenlerin arkasından konuşuyoruz böyle...

HALİT AKÇATEPE KİMDİR'

1 Ocak 1938'de Üsküdar'da doğan Akçatepe, ilkokulu Refik Halit Karay Mektebi'nde okur. Babası Sıtkı Akçatepe'dir. Konservatuvar eğitimi hiç almamıştır (kendisi konservatuvar eğitimiyle uzaktan yakından bir alakası olmadığını belirtmiştir). Zamanın film yönetmenlerinden birinin, babasına "bize bir çocuk oyuncu lazım" dediği zaman, babası tülüatçı Sıtkı Bey oğlu Halit'i oynatmıştır. İlk filmini 1943'te 5 yaşındayken çekti. Daha sonra ilkokul sıralarında ders görmeye başladı. Saint Benoit Fransız Lisesi'nden mezun oldu. 1959'da Anıtkabir'de 1,5 yıl askerlik görevini yaptı. 1972'te Tatlı Dillim filmiyle şöhreti yakaladı. 1963'te Yasak, Gündoğarken, Semaya Baktım Seni Gördüm filmlerini çekti. 1975'te Hababam Sınıfı adlı filmindeki Güdük Necmi tiplemesiyle Türk sinemasına adını yazdırmıştır.

Hababam Sınıfı, Gülen Gözler, Köyden İndim Şehre gibi büyük Yeşilçam yapıtlarında rol almıştır.
 
Usta oyuncunun babası Sıtkı Akçatepe ve annesi Leman Akçatepe de Türk Sineması'nda birçok yapımda rol almış oyunculardır. Özellikle babası Sıtkı Akçatepe, Hababam Sınıfı film serisinde oynadığı Paşa Nuri tiplemesiyle tanınmaktadır. Babası Sıtkı Akçatepe annesi tarafından Osmanlı İmparatorluğu'nun Lale Devri Sadrazamı Nevşehirli Damat İbrahim Paşa'nın torunudur.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.