Dolar 32,5568
%0.03
Euro 34,8456
%-0.06
Altın 2.431,340
%0.05
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Utanmadan 'Kürtlerin temsilcisiyiz' diyorlar

Utanmadan 'Kürtlerin temsilcisiyiz' diyorlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin’de düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

  • Ege Postası
  • 30.03.2017 - 17:38

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'de 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu.

Diyarbakır belediyesinin önünde analar ağlıyordu ya. Bunların çocuklarını dağa kaçırdınız. Utanmadınız mı ya sıkılmadınız mı ya. O anaları nasıl ağlattınız. Utanmadan biz Kürtlerin temsilcisiyiz dediler. Ben Türkün de Kürdün de Lazın da Çerkezin de Arabın da Abazanın da temsilcisiyim. Nede? Çünkü yaratılanı yaratandan ötürü seviyorum. Bizim derdimiz Türkiye, bunların derdi çukur. Bu devlet 80 milyonun tamamının devletidir.

“YA TESLİM OLACAKLAR YA DA BU TOPRAKLARI TERK EDİP GİDECEKLER”

Devletimiz meseleleri konuşarak kimsenin burnu kanamadan çözmek için uzattığı eli ısıranların başını ezmeye muktedirdir. Artık bu ülkede hangi örgüte mensup olursa olsun hiçbir teröriste rahat yoktur. Ya teslim olacaklar ya da bu toprakları terk edip gidecekler.

Biz ‘hayır’ diyene saygı duyarız. Ama sen de ‘evet’ diyene saygı duy.

2-3 yıl öncesinin cıvıl cıvıl Mardin’ini hatırlayın. Neden bu insanlar kaçt? Terör, terör, terör… İsviçre’de açılan pankartta benim şakağıma silah dayamışlar. Öldürün diyorlar. Ben burada tüm kardeşlerime sesleniyorum. Senin ülkenin cumhurbaşkanına öldürme talimatı veren bu terör örgütlerine karşı siz sessiz mi kalacaksınız.

İşledikleri suç. Üzerlerine gideceğiz. Onları orada bırakmayacağız. Niçin evet demeniz gerektiğini düşünüyorsanız dönüp kimlerin hayır dediğine bakın. Kandil, İmralı, Pensilvanya, DEAŞ hayır diyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Mardin acıların gözyaşlarının yıkımların değil güzelliklerin şehri olarak yoluna devam etmelidir. Eğer bugün tek başına Mardin'e yılda en az 10 milyon turist gelmiyorsa bunun nedeni terördür suçlusu da bölücü terör örgütüdür. Terörün olduğu yere ne yatırımcı gelir ne turist gelir.

İDAM TARTIŞMALARI

Bu konudaki kanaatimi biliyorsunuz 16 Nisan inşallah Mardin 'Evet' diyecek değil m? 16 Nisan'dan sonra Meclis'e gelecek Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki 'Evet' diyeceğim Sayın Bahçeli Sayın Yıldırım da 'Evet' diyecek bana geldiği zaman ben de bunu onaylarım. Benim için George Hans ne der ben buna bakmam Ahmet ne der Mehmet ne de Fatma ne der Allah ne der ben buna bakarım.

''14 YILDA TÜRKİYE'Yİ 3 KAT BÜYÜTTÜK''

14 yılda Türkiye'yi 3 kat büyüttük. Kişi başına milli gelir 3 bin 500 dolardı şimdi 11 bin dolar. Nereden nereye geldi? Biz kasamıza kesemize sahip çıktık. İş bilenin kılıç kuşananın dedik.

''ÖLEN KÜRT ÖLDÜREN KÜRT''

Diyarbakır'da 53 Kürt kardeşimizi öldürdüler m? Ölen Kürt öldüren Kürt bu reva mıdı? Benim o Kürt kardeşlerimden ne istiyorsunu? 15-16 yaşındaki bir genci haince katilce şehit ettiler. Ne istedini? Diyarbakır Belediyesi'nin önünde analar alıyordu. Bunlar Kürt annelerdi. Utanmadınız mı sıkılmadınız m? Utanmadan biz Kürtlerin temsilcisiyiz dediler. Yalan. Ben Kürt'ün de Arap'ın da Boşnak'ın da Çerkez'in de 80 milyonun temsilcisiyim. Çünkü yaradılanı yaradandan ötürü seviyorum da onun için. Bizim derdimiz Türkiye bunların derdi çukur. Derdi millet olanın bombalarla silahlarla ne işi olabili? Yola çıkarken bir şey dedik biz 4 temel taş üzerinde Türkiye'yi yükselteceğiz. Eğitim, sağlık, adalet, emniyet. Buna ulaşım, enerji ve gıda-tarımı ilave ettik.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 80 milyon vatandaşımızın tamamının devletidir. Devletimiz meseleleri konuşarak, görüşerek, kimsenin burnu kanamadan çözmek için uzattığı eli ısıranların başını ezmeye muktedirdir. Nitekim çukur eylemlerini başlatan terör örgütünü açtığı çukurlara gömerek bu gücünü göstermiştir.

''GÖZÜNÜ KIRPMADAN KÜRT KARDEŞLERİMİZİ ATEŞE ATMIŞTIR''

Terör örgütü, birileri tarafından kendisine verilen Türkiye'ye zarar verme, Türkiye'yi oyalama, yıpratma misyonu için gözünü kırpmadan Kürt kardeşlerimizi ateşe atmıştır. Siyasetin kendilerine verdiği imkanları terör örgütünü bu yanlış yoldan döndürmek için kullanmak yerine onun emrine verenler de aynı ateşe odun taşımışlardır.

''ÇÖZÜM SÜRECİ BAŞLATTIK AMA ANLAMADILAR''

Hiçbir vatandaşımızı ne terör örgütünün, ne de onların oyuncağı haline gelen siyasi uzantıların insafına terk etmeyeceğiz. Halkın kendilerine açtığı krediyi, iradelerini, götürüp örgütün çapulcularına teslim ederek heba edenlerin artık hiç kimseye söyleyecek sözleri kalmamıştır. Devletimizle sizlerin arasına ne olur kimsenin girmesine izin vermeyiniz. Bundan sonra muhatabımız sadece ve sadece millettir, sizsiniz. Biz çözüm süreci başlattık m? Başlattık. Ama anlamadılar, onlar maalesef bombaları patlattılar, çukurları açtılar.

''AKSİ TAKDİRDE ASKERİMİZLE, POLİSİMİZLE BUNLARI ÜLKEMİZDEN SÖKÜP ATACAĞIZ''

Ülkemizi ve özellikle bölgedeki kardeşlerimizi terör örgütünün tasallutundan tamamen kurtarmak için, güvenlik güçlerimiz günün 24 saati, yılın 365 günü çalışmakta. Artık bu ülkede hangi örgüte mensup olursa olsun hiçbir teröriste rahat yoktur. Ya girdikleri bu yanlış yoldan geri dönüp teslim olacaklar ya da bu toprakları terk edip gidecekler. Aksi takdirde askerimizle, polisimizle, korucularımızla birlikte, bunları ülkemizden söküp atacağız.

''HAYIR'' ÇADIRI ZİYARETİ

Bir çadıra girdim 'Hayır' çadırı. Niye 'Hayır' diyorsun dedim 'Daha çağdaş bir Türkiye'de yaşamak için' dedi. Şu anda yaşadığımız Türkiye çağdışı mı dedim. Bak dedim Yavuz Sultan Selim Köprüsü. 'Ama adını Yavuz Sultan Selim Köprüsü koydunuz adını niye Tayyip Erdoğan koymadınız'' dedi. Bak daha iyi işte ne kadar mütevaziyim görüyorsun dedim. Ama sen Yavuz Sultan Selim'i tanımamışsın dedim. 18 milyon kilometrekare Osmanlı topraklarına padişahlık yapmış bir ecdada bu isim yakışmaz mı ya'

''İŞLEDİKLERİ SUÇ, ÜZERLERİNE GİDECEĞİZ''

İsviçre Parlamentosu'nun önünde bir pankart benim resmim şakağıma da silah dayamışlar 'Öldürün' diyor. Ben buradan AK Parti'ye MHP'ye CHP'ye BBP'ye Saadet Partisi'ne gönül veren tüm kardeşlerime sesleniyorum senin ülkenin Cumhurbaşkanı'na İsviçre Parlamentosu'nun önünde öldürme talimatı veren bu terör örgütlerine karşı siz sessiz mi kalacaksını? Ve onlar orada beraberce ne yazık ki bunu yapıyorlar. İşledikleri suç, üzerlerine gideceğiz. Onları orada bırakmayacağız.

''DÖNÜP KİMLERİN 'HAYIR' DEDİĞİNE BAKIN''

Buradan Mardin'den, bölgedeki ve ülkemizdeki tüm kardeşlerime sesleniyorum. Niçin 'Evet' demeniz gerektiğini merak ediyorsanız, dönüp kimlerin 'Hayır' dediğine bakın. Kim 'Hayır' diyor, İmralı 'Hayır' diyor. Kim 'Hayır' diyor, Kandil 'Hayır' diyor. Kim 'Hayır' diyor, Pensilvanya 'Hayır' diyor. Kim 'Hayır' diyor, DEAŞ, 'Hayır' diyor. Öyleyse, biz istikamet üzereyiz, demek ki doğru yoldayız. Başka bir şey anlatmaya gerek var m? Bugüne kadar Türkiye'ye en küçük bir faydası dokunmamış, tam tersine hep ayağımıza çelme takmaya çalışanlar eğer karşı çıkıyorsa, bu değişimin milletimizin lehine olduğu çok açık.

''MARDİN'İ GÖRDÜM SESİM AÇILDI''

Bugün maşallah burada seslerim açıldı. Mardin'i gördüm sesim açıldı. Dua edin yarın da devam etsin.''

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.