Dolar 32,5190
%-0.09
Euro 34,7930
%-0.21
Altın 2.421,330
%-0.36
Bist-100 9.748,00
%1.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Uyuşturucu savaşçıları

Uyuşturucu savaşçıları

İzmir’de uyuşturucuya karşı savaş açan bir grup genç tarafından kurulan Naldöken Gençlik Dayanışma Evi'nde, çocuklara ücretsiz dersler verilirken, uyuşturucu ile mücadele konusunda da çalışmalar yürütülüyor. Büyük tehlikeye karşı dayanışma evi kurdular

  • Ege Postası
  • 12.07.2017 - 10:08

Türkiye'de yapılan araştırmalara göre, son yıllarda uyuşturucu kullanma yaşının oldukça düştüğü belirlendi. AMATEM’lere (Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma Tedavi ve Eğitim Merkezi) başvuranların ilk basamağını 14-15 yaş grubu çocukların aldığı belirtildi. Uzmanlar 'bonzai' olarak adlandırılan sentetik uyuşturucuyu kullanma yaşının ise 10'a kadar düştüğünü belirtiyor. Uyuşturucunun bu denli büyük bir tehlike haline geldiği noktada, İzmir'in Bornova İlçesi Naldöken Mahallesi’nde yaşayan gençler, bir araya gelerek Naldöken Gençlik Dayanışma Evi'ni kurdu.

Mahallede uyuşturucuya karşı savaş açan gençler, çocuklara ücretsiz dersler verip sanat kursları açarak onları sokaktan uzak tutmayı hedefliyor. Ayrıca üniversitelerin sağlık bölümlerinde okuyan gençler, hem mahallede ücretsiz sağlık taraması yapmayı, hem de uzman psikologların yardımı ile bir dizi seminer düzenlemeyi istiyor. Uyuşturucu kullanımının önüne geçmek isteyen gençler 'Uyuşturucuya gol at' sloganıyla bir de halı saha turnuvası düzenleyecek.

Naldöken Gençlik Dayanışma Evi’nin çalışmaları hakkında bilgi veren kuruculardan Sonat Ergür, "Mahallede uyuşturucu büyük bir sorun. Onun için birkaç uzman psikologdan yardım istedik. Gençlere ve ailelere uyuşturucuya karşı bir dizi seminer vermeyi düşünüyoruz. Onun dışında mahalledeki çocuk ve liselilere üniversitelilerin desteğiyle kurslar açacağız" dedi.

"CANLA BAŞLA UĞRAŞACAĞIZ"
Gençlerin bir araya gelerek yaşadıkları mahallenin ihtiyaçlarını gidermek için bir adım atmaya karar verdiklerini, sonucunda da bu organizasyonun oluştuğunu anlatan Ergür, "Mahallemizde dayanışmayı geliştirmek istiyoruz. Çocuklara ücretsiz matematik, İngilizce, resim, tiyatro, satranç ve bağlama kursları vereceğiz. Çeşitli geziler, etkinlikler, forumlar, film gösterimleri düzenleyeceğiz. Mahallemizin sorunlarından biri olan uyuşturucu kullanımına karşı uzman psikologlar yardımıyla gençlere seminerler vereceğiz. Gençler arasındaki dayanışmanın artması için çabalayacağız. Hep beraber mahallemizin daha iyi ve daha güzel olması için canla başla uğraşacağız. Hep beraber olursak başarabiliriz ve iyi olanı, güzel olanı, dayanışmayı, yardımlaşmayı büyütebiliriz" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.