Dolar 32,5351
%-0.02
Euro 34,8611
%0.09
Altın 2.428,460
%0.22
Bist-100 9.706,00
%-0.16

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Uzundere'de sıra ikinci etapta

Uzundere'de sıra ikinci etapta

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Uzundere'de sürdürdüğü kentsel dönüşüm projesinde sıra ikinci etaba geldi. 2018 yılında tamamlanması beklenen kentsel dönüşümde yeni bloklar için yeni ihale kararı alındı. Uzundere'de sıra ikinci etapta

  • Ege Postası
  • 20.09.2017 - 11:27

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir'de çarpık yapılaşma ve gecekonduların en yoğun olduğu bölgelerden olan Karabağlar'ın Uzundere kesiminde kentsel dönüşümün temelini atan İzmir Büyükşehir Belediyesi birinci etap çalışmalarını tamamlanma aşamasına getirdi. Gözler ikinci etap konutları için yapılacak ihaleye çevrildi.

İKİNCİ ETAP İHALESİ YOLDA

Uzundere'deki kentsel dönüşüm faaliyetlerinde ilk etabı büyük ölçüde tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ikinci etap için de düğmeye bastı. Yerinde ve uzlaşıya dayalı yapılan dönüşüm projesinin ikinci etabı için yürütülen uzlaşma görüşmelerini tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, ikinci etabın yapım ihalesine çıkmaya hazırlanıyor.

ENCÜMENDEN KRİTİK KARAR

Tüm alt yapısıyla birlikte 2018 Haziran'da teslim edilecek birinci etap konutlarının ardından, Uzundereliler için inşa edilecek yeni konutlar için belediye encümeni yeni ihale ilanı yayınlayacak. 32 hektarlık alanda gerçekleştirilen projenin ilk etabındaki 280 konut ve 33 işyeri ise büyük ölçüde tamamlanarak teslime hazır hale getirildi.

422 KONUT DAHA İNŞA EDİLECEK

Uzlaşmaların tamamlandığı 19 bin 974 metrekare büyüklüğündeki Uzundere'deki ikinci etap dönüşüm alanında toplam 12 blok, 422 konut ve 40 işyeri daha yapılacak. Geçtiğimiz Mayıs ayında belediye meclisinden gerekli onayları alan projenin ikinci etabında gelen encümen kararı sonrasında gözler yapılacak kritik ihaleye çevrildi. İhalenin ardından temel atılarak yeni konutların da yapımına başlanacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.