Dolar 32,3240
%0.23
Euro 35,1085
%-0.04
Altın 2.299,790
%0.98
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vali iş dünyasıyla birlikte THY'ye çıkarma yapacak

Vali iş dünyasıyla birlikte THY'ye çıkarma yapacak

İzmir iş dünyasının uzun yıllardır dile getirdiği Türk Hava Yolları ile İzmir’den dünyanın merkezi noktalarına direkt uçuş talebine İzmir Valisi Erol Ayyıldız’dan destek geldi. Vali ile İzmir iş dünyası birlikte THY’ye gidecek İzmir’den direkt yurtdışı seferleri isteyecek. Vali iş dünyasıyla birlikte THY'ye çıkarma yapacak

  • Ege Postası
  • 24.05.2017 - 10:34

İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege İhracatçı Birlikleri, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası ve Deniz Ticaret Odası Başkanları THY’dan İzmir’e dünyanın büyük merkezlerine direkt sefer talebinde bulunacak. 

Ege İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu’na konuk olan İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir’den yurtdışındaki belli merkezlere direkt uçuş seferleri konulması noktasında İzmir’e devlet büyüklerinden desteğin olduğunu, Ramazan ayında THY yönetimini EİB Yönetim Kurulu Başkanları ile ziyaret ederek İzmir’in talebinin haklılığını dile getirme önerisinde bulundu.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, geçmiş dönemde; İzmir’in yolcu potansiyelini ortaya koyan rapor hazırlattıklarını, bu raporu THY Yönetimi ile paylaştıklarını, İzmir Valisi Erol Ayyıldız ile birlikte yapacakları THY ziyaretinden sonuç almayı hedeflediklerini kaydetti.

Ege Hazır giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, Ekonomi Koordinasyon Kurulu benzeri, İhracat Koordinasyon Kurulu (İKK) kurulması çabaları olduğunu, İKK’nın kurulması için İzmir Valisi Erol Ayyıldız’dan destek beklediklerini söyledi.

Ege Tütün İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, kıyılmış tütün kaçakçılığının son yıllarda büyük boyutlara ulaştığını, kaçakçılıkla mücadele konusunda destek beklediklerini anlattı.

Vali Ayyıldız, sigara kaçakçılığını önlemede büyük tedbirler alındığını, kıyılmış tütün kaçakçılığı ile ilgili de tedbirlerin arttırılacağını belirti.

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Eli Alharal ise; çeşitli nedenlerle geri gelen ihraç ürünlerinin geçmiş yıllarda olduğu gibi ayniyat tespiti yapılarak yurda giriş sürecinin hızlandırılması talebinde bulundu. Vali Ayyıldız, bu konuyu bildiğini bu konuda kuru meyve ihracatçılarının yanında oldukları mesajını verdi.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız ile toplantıya, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, Koordinatör Başkan Yardımcıları Nurettin Tarakçıoğlu ve Emre Kızılgüneşler, Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Jak Galiko, Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Mevlüt Kaya, Tütün İhracatçıları Birliği Başkanı Mahmut Özgener, Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Rıza Seyyar, Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Bedri Girit, Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Eli Alharal, Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri İ. Cumhur İşbırakmaz katıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.