Dolar 32,5910
%0.36
Euro 34,8187
%0.25
Altın 2.497,710
%0.53
Bist-100 9.446,00
%-0.82

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vali Toprak'tan terör açıklaması

Vali Toprak'tan terör açıklaması

İzmir Valisi Mustafa Toprak, vatandaşların terör olaylarından dolayı korkuya kapılmamaları, günlük normal yaşantılarına devam etmeleri ve eve kapanmamaları gerektiğini belirterek, “İlimizdeki tüm metrolar, İZBAN hatları, otogarlar, alışveriş merkezleri, yoğun alışverişlerin yapıldığı merkezi noktalar, iskelelerde her alanda mutlak dikkatimizi gerek teknolojik, gerekse sivil ya da resmi görevlilerle koordine ederek önlemlerimizi aldık” dedi. Vali Toprak'tan terör açıklaması

  • Ege Postası
  • 24.03.2016 - 10:49
İzmir Valisi Mustafa Toprak, küresel olarak artan terör olaylarının dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Türkiye’ye de mevcut güvenlik tedbirlerini artırdığına dikkat çekerek, değerlendirmelerde bulundu.

Terörizmin asıl amacının insanlara korku ve panik salmak olduğunu belirten Vali Toprak, insanların yoğun olarak bulundukları her yerde gerekli tedbirleri aldıklarını belirterek, “Terör faaliyetleriyle yapılmak istenen insanlar arasında panik, endişe ve yılgınlık yaratarak, insanları gelecekten endişeye sevk eden bir düşünce içerisine sokarak, bir karmaşa ve kargaşa yaratmaktır. Onun için asla ve asla bu paniğe, endişeye kapılmadan, biz tedbirleri alınmış bir noktada normal hayatın, yaşamın bir parçası olarak her bir noktaya katılmaya devam etmeliyiz. Eğer ki bu noktada geri durursak o zaman terör insanları eve, kapalı noktalara yönlendirir ki, kapatır ki bu terör örgütlerinin ve terörizmin getirmek istediği noktadır. Bu handikaba düşmemek lazım. Bunun karşısında da devletimizin tüm imkanlarını seferber ederek kararlılıkla terörün üstüne, terör faaliyetlerini doğuran noktalara gitmesi gerekiyor ki gidiyor, bu çok önemli” dedi.

“EVE HAPSOLMA ANLAYIŞINDAN VAZGEÇEBİLMELİYİZ”
İzmir’de de vatandaşların güvenliği için önemli tedbirler aldıklarını ifade eden Vali Toprak, “Biz ilimizdeki tüm metrolar, İZBAN hatları, otogarlar, alışveriş merkezleri (AVM), yoğun alışverişlerin yapıldığı merkezi noktalar, iskeleler vesaire bu bağlamda insanlarımızı yaşamın bir parçası haline endişe etmeden, korkmadan, o hayatın bir parçası haline getirecek alanlarda mutlak dikkatimizi gerek teknolojik aletlerle, gerekse sivil ya da resmi görevlilerle ya da özel güvenliklerle onları koordine ederek, dikkatimizi bu işe mutlak suretle yönlendirmiş vaziyetteyiz. Onun için endişe ve korku olmadan, paniğe kapılmadan, yılgınlığa varmadan biz yaşamın parçası halinde devam etmeliyiz. Terörizmin ve teröristlerin getirmek istediği noktaya eve hapsolma, kapalı noktaya hapsolma anlayışından vazgeçebilmeliyiz. Ama bunun karşılığında da Türkiye Cumhuriyeti devletimizin güvenlik birimleri olarak bu noktada üzerimize düşen ve o vatandaşlarımızın endişesini, paniğini ve oluşabilecek olumsuz algıyı da yönetebilecek noktada görevimizi tüm güvenlik birimleriyle ve diğer dinamiklerle yapmaya gayret ettiğimizi ve bu gayretin mutlak dikkat içerisinde yürüdüğünü ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

“HİÇ OLMADIĞI KADAR MÜCADELE EDİYORUZ”
Bir küresel terör tehdidinin insanları endişeye sevk ettiğini söyleyen Vali Toprak, sözlerine şöyle devam etti: 

“Şüphesiz ki meydana gelen terör hareketleri insanlarda bir endişe, panik algılamasına yol açabiliyor. İnsanız can ama bu manada ülkemiz, devletimiz, kurumlarımız, güvenlik birimlerimiz hepimiz herhangi bir terör hadisesinin oluşmaması ya da böyle bir hain niyeti olanların önceden istihbarat yoluyla bertaraf edilmesi adına her türlü imkanı seferber ediyoruz. Bir küresel terör tehdidi var. En son Belçika’da ve daha önceden değişik ülkelerde de meydana geldi. Önemli olan bu gibi terör hadiselerinin karşısında ülkelerin kararlılığını ortaya koyması ve ‘bana dokunmayan terör örgütüne ben dokunmam’ anlayışının ortadan kaldırılmasıdır. Bu manada Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne, birliğine, varlığına yönelmiş tüm terör tehditlerin karşısında bugün ülkemizin her bir güvenlik birliği de dahil olmak üzere otoriteleri hiç olmadığı kadar kararlılık içerisinde mücadele azmini ve faaliyetini yürütüyor. Bu sevindirici bir gelişme.” (İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.