Dolar 32,3460
%0.3
Euro 35,1168
%-0.01
Altın 2.305,190
%1.21
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vatandaş istedi Bayraklı Belediyesi harekete geçti

Vatandaş istedi Bayraklı Belediyesi harekete geçti

Bayraklı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü geçtiğimiz yıl gelen 980 şikayeti değerlendirerek, çözüme kavuşturdu. Daha çok gürültü ve görüntü kirliliğine yönelik gelen şikayetleri dinleyen belediye ekipleri kurallara uymayan işletmeleri kapattı ya da idari para cezası kesti. Vatandaş istedi Bayraklı Belediyesi harekete geçti

  • Ege Postası
  • 20.02.2017 - 10:11

Vatandaşlardan gelen talep, şikayet ve önerileri dikkate alan Bayraklı Belediyesi, ilçe sakinlerini rahatsız eden unsurlara karşı denetimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'ne çeşitli nedenlerle 980 müracaat yapıldı. Vatandaşlardan gelen şikayetler arasında iş yeri ve eğlence gürültüleri, ruhsatlı veya ruhsatsız iş yeri ve işletmelerin görüntü ve gürültü kirliliği, sokak arası hurdacılığı, boş arsa veya kaldırımlara bırakılan moloz yığınları gibi konular yer aldı.

DENETİMLER YAPILDI

2016 yılı içerisinde 30 iş yerine gayri sıhhi müessese iş yeri açma ve çalışma ruhsatı, 8 iş yerine de hafta tatili ruhsatı verildi. 98 işletme ve iş yeri hakkında ruhsatsız çalışma ve mühür bozma nedeniyle kapatma ve idari para cezası uygulandı. 21 işletme ve eğlence yeri hakkında gürültü denetimi yapıldı. Çevresel gürültünün değerlendirilmesi ve yönetimi yönetmeliğine göre 2872 sayılı çevre kanununun 14. maddesinin ihlali nedeniyle 11 işletme hakkında aynı kanunun 20. maddesine göre idari para cezası kesildi.

HER ŞEY DAHA GÜZEL BAYRAKLI İÇİN

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, vatandaşlardan gelen her türlü şikayet ve öneriyi dikkate aldıklarını belirterek, “Hemşehrilerimiz her konuda bizi arayabilirler. Gelen her şikayeti ya da öneriyi dikkate alıyoruz. Yasalara, kurallara uymayanları uyarıyoruz. Yanlışta devam edenlere gereken yaptırımı uyguluyoruz. Tüm bunları daha güzel bir Bayraklı için yapıyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.