Dolar 32,5883
%0.23
Euro 34,8068
%0.41
Altın 2.424,230
%-0.35
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vatandaşın imdadına Başkan Piriştina yetişti

Vatandaşın imdadına Başkan Piriştina yetişti

Tüm yurdu etkisi altına alan yoğun kar yağışı sonunda İzmir’e ulaştı. Gece geç saatlerde başlayıp ilçeyi bembeyaz bir örtü gibi kaplayan yağışı Buca’nın yüksek kesimlerinde ve ormanlık bölgelerinde 40 cm’yi aştı. Yolda kalan bazı vatandaşlarla öğrencilerin imdadına da Başkan Piriştina yetişti. Buca'nın yüksek kesimlerinde kar 40 cm'yi aştı

  • Ege Postası
  • 10.01.2017 - 14:18

İZMİR - Gece geç saatlerde başlayan yoğun kar yağışı Buca’yı da etkisi altına aldı. Gece geç saatlerde başlayıp gün içinde zaman zaman şiddetini arttırarak süren kar yağışı kentte günlük yaşamı olumsuz etkilerken, Buca Belediyesi Fen İşleri, Park Bahçeler, Destek Hizmetleri ve Temizlik İşleri Müdürlükleri ekipleri tüm imkanlarıyla sokaklarda tuzlama ve yol açma çalışmaları yapıyor. 

Tam kadro olarak sürdürülen çalışmalarda özellikle yüksek kesimlerdeki yollarda buzlanmaya karşı tuzlama ve temizleme çalışmaları yapıldı. Vatandaşların kar nedeniyle sorun yaşamadan günlük hayatını sürdürebilmesi için ilçeyi kontrol altında tutan ekipler, yolda kalan araçlar için kurtarma çalışmaları gerçekleştirdi.

VATANDAŞIN İMDADINA BAŞKAN YETİŞTİ

Belediye ekiplerinin çalışmalarını yerinde inceleyen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, araçları yollarda kalan vatandaşların da adeta imdadına yetişti. Başkan Piriştina, araçları yolda kalan bir aileyi kendi aracına alarak, gidecekleri yere ulaştırırken, okula gitmek için yola çıkan Buca Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde okuyan 3 öğrenciyi de okullarına bıraktı.

BUCA’DA KARIN BÜYÜSÜ

Bir yanda Buca’yı bembeyaz bir örtü gibi kaplayan kar yağışında can ve mal kaybı oluşmaması için yoğun çalışma yapılırken, uzun yıllar sonra kar görme şansı yakalayan Bucalılar keyifli zamanlar yaşadı.

Özellikle Kaynaklar’da kalınlığı 40 cm’i bulan kar, Buca Belediyesi Doğa ve İzcilik Kampı’nda büyülü bir atmosfer oluşturdu. Hasanağa Bahçesi gibi açık alanlara ve parklara koşan Bucalılar kardan adam yapıp, kartopu oynadı. 

Kara alışık olmayan İzmirliler’den bazıları ise kısa kollu tişörtleriyle kartopu oynarken, ilginç görüntülere de yol açtılar. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.