Dolar 32,3289
%0.24
Euro 35,0509
%-0.2
Altın 2.281,720
%0.18
Bist-100 9,00
%2.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ve Bornova’da grev resmen başladı

Ve Bornova’da grev resmen başladı

Bornova Belediyesi’nde Şubat ayından bu yana devam eden toplu sözleşme görüşmelerinden sonuç çıkmayınca işçiler greve gitti. Belediye şirketi İZBAŞ A.Ş.’de çalışan 53 personel sabah saatlerinde belediye önünde toplarak anlaşma çağrısında bulundu. 53 personel iş bıraktı

  • Ege Postası
  • 19.07.2017 - 10:43

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Bornova Belediyesi’ne bağlı şirket İZBAŞ’ta Şubat ayından bu yana süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç çıkmadı, grev başladı. Belediye ile yetkili sendika arasında tüm çabalara karşın anlaşma imzalanamadı.

Bornova Belediyesi'nde grev kararı

Türk-İş’e bağlı Belediye-İş Sendikası ile Bornova Belediyesi arasında süren ücret zammı pazarlıklarından sonuç çıkmayınca grev resmen başladı. Belediye şirketi İZBAŞ’ta çalışan ve sosyal tesisler, otopark işletmeleri ile restoran, kafeterya ve düğün salonları gibi birimlerde çalışan toplam 53 personel bugün sabahtan itibaren süresiz olarak iş bırakmaya başladı.

Çalışanlar adına ortak açıklama yapan Belediye-İş Sendikası Genel Merkez Yöneticisi Ali Çelenk, belediye yönetimi ve şirket yetkililerine seslenerek anlaşma çağrısını yineledi. Belediye binası önünde yaptığı açıklamada kendilerine sunulan yüzde 6’lık zam oranını kabul etmelerinin mümkün olmadığını, buna karşılık enflasyon ve TÜFE oranı toplamı olan yüzde 11 rakamına imza atmaya hazır olduklarını duyuran Çelenk, “Biz enflasyon tutarına imza atmaya hazırız. Elimiz havada bekliyoruz. Gelin bu işi masada bitirelim. Biz işimizi seviyoruz. Bornova bizim de evimiz. Ama çocuklarımızı kimseye muhtaç bırakmak istemiyoruz. Sevgili başkanım gelin inatlaşmadan vazgeçelim. Amacımız grev yaparak Bornova halkına eziyet çektirmek değil. Gelin uzatmadan bu işi bitirelim. Aksi halde bu onurlu greve devam etmek zorunda kalacağız” diye konuştu. Belediye işçilerinin alkışlar ve sloganlarıyla son bulan eylemde söz alan Çeltek ayrıca, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ile tüm girişimlerine karşın iki aydır görüşemediklerini söyledi ve uzlaşma çağrısında bulundu.

İZBAŞ'TAN YAZILI AÇIKLAMA

Öte yandan İZBAŞ Yönetim Kurulu yazılı açıklamada bulunud. Açıklamada şu ifadeler yer aldı;

"Çalışanlarımız bizim için çok değerli

İZBAŞ Bornova Belediyemize bağlı önemli işlere imza atmış, hemşerilerimize hizmet sunan bir şirketimizdir.

Şirketimiz çalışanları da bizim için çok değerlidir. Onların aileleri ile birlikte mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmeleri en büyük isteğimiz. 

Bir süredir şirketimizde yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde çalışanlarımız için hem piyasa şartları hem de yerel yönetimler arasında en yüksek ücret teklifini sunduk. 

Buna göre şu anda 3072 lira olan en düşük ücret 3627 lira olacak. 

Önerdiğimiz ücret artışı ile birlikte şirketimizin işçilik maliyeti 4 milyon 3 yüz bin TL’dir.

İmkanlarımızı zorlayarak bütçe olanakları içinde en yüksek ücret artışını yaptık. Çalışanlarımızın bu teklife sıcak bakacaklarını ve anlaşmaya varacağımıza inanıyoruz. 

Çalışanlarımıza yanıltıcı bilgiler vererek anlaşma sürecini uzatacak yaklaşımlardan bir an önce vazgeçilmesini bekliyoruz.

Kamuoyuna saygıyla bildiririz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.