Dolar 32,5557
%0.03
Euro 34,8752
%0.03
Altın 2.432,640
%0.1
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ve Büyükşehir o arsayı alıyor

Ve Büyükşehir o arsayı alıyor

Aliağa’da geçtiğimiz hafta boyunca çeşitli tartışmalara yol açan ve ilçe belediyesinin satış kararı aldığı Çaltılıdere bölgesindeki arazi için flaş bir gelişme yaşandı. Aliağa için flaş karar

  • Ege Postası
  • 14.08.2017 - 20:25

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ağustos ayı meclis toplantısında gündeme gelen söz konusu konuyla ilgili beklenen gelişme yaşandı. Aliağa Belediyesi tarafından satılması yönünde karar alınan Çaltılıdere’deki denize sıfır arazilere İzmir Büyükşehir Belediyesi talip oldu.

SATIŞ BEDELİ 14 MİLYON 866 BİN LİRA

Büyükşehir Belediyesi meclis kararına istinaden, Aliağa Belediyesi encümeni tarafından belirlenen muhammen bedel olan 14 milyon 866 bin lira karşılığında araziyi satın alacak. İlk olarak geçtiğimiz günlerde CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz tarafından gündem getirilen ve Büyükşehir Belediyesi’nin de kabul ettiği satın alma işleminin de önü böylece açılmış oldu. Yaklaşık büyüklüğü 600 dönümü bulan arazinin İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınmasına dair önerge, meclis üyelerinin oybirliğiyle kabul edildi.

Başkan Kocaoğlu'ndan Aliağa Belediye Başkanı'na kritik soru: Bu acele niye'

BÜYÜKŞEHİR ARAZİYİ RESMEN ALIYOR

Konuya dair meclis toplantısında açıklamada bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Aliağa Belediyesi burayı rekreasyon alanı ilan edelim diye önerdi. Biz de burayı rekreasyon alanı yapıyoruz. Arazinin yarısı SİT, bir kısmı da kıyı kenar çizgisinde kalıyor. Aliağa Belediyesi’nden binlik planlar geldi. Biz de onaylayacağız. Bu akşama kadar alacaksın dediği konuyu, bu teklifi şimdi de meclisten geçireceğim diyor. Madem encümenden satacaksın, neden meclisten geçiyo? O zaman niye encümenden satış kararı aldı? Bu nasıl bir çelişk? Aliağa’nın madem parayı ihtiyacı var, biz böyle nadide mülkü alalım, Aliağa Belediyesi de projesi varsa getirsin, rekreasyon alanı yapıp, Aliağalı hemşerilerimizin kullanımına sunalım dedik” şeklinde açıklamada bulundu. Konunun görüşüldüğü kritik meclis toplantısına katılmayan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a da sitemde bulunan Başkan Kocaoğlu, “Belediye başkanı lütfedip gelir, burada istediğini söyler” dedi ve konuya dair gündeme gelen tartışmalara yanıt vermesini istedi. Kocaoğlu, ayrıca krize yol açan satış hakkında Acar ile yüz yüze görüşmediğini kaydederek, “Biz de gelişmeleri medyadan takip ediyoruz” dedi.

DEMİRTAŞ’IN ARAZİSİ MECLİSİ KARIŞTIRDI!

Mecliste gündeme gelen ve Urla Bademler'e ait plan değişikliği önerisi salonda tansiyonun yükselmesine yol açtı. İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş'ın sahibi olduğu ve konut projesi gerçekleştirmeyi hedeflediği arazilere ilişkin imar değişikliği AK Parti ve CHP gruplarını karşı karşıya getirdi. Söz konusu parselde yapılmak istenen imar değişikliğine karşı çıkan ve İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş’ın sunduğu itirazları uygun bulmadığını belirten AK Parti’li Meclis Üyesi Ali Kökoğuz’un sözleri mecliste gerginliğe yol açtı. AK Parti’li Kökoğuz, kişiye özel imar değişikliği yapıldığını savunarak, “Burası tapuda tarla. Hani bizim sağlıklı kent yapımı? Ticaret alanı niye değişsi? Neden biz bu planda ticareti kaldıralı? Bu kenti nasıl sağlıksız hale getirebilirsini? Bir kişiye rant kazandırılıyor. Arsanın yarısı ticaret, yarısı konut. Birisi geliyor, tamamını konut istiyorum diyor. Burada sosyal donatı alanı yok. İzmir kamuoyunun önünde bu konu karar leke olacaktır. Dürüst başkan olarak isim yaptınız, kamuoyunda bu imajınızı zedelemeyin. Şehrin planlarını delik deşik ediyorsunuz. Böyle yaparsanız biri rant kazanacak. Bunu önleyin. Hiç beklemeden mahkemeye gideceğiz” dedi.

KOCAOĞLU: BİZDE ADAMA GÖRE PLAN YAPILMIYOR

Kökoğuz’un sunduğu itirazlara tepki gösteren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, “Bizde adama özel uygulama yok” dedi ve şunları kaydetti: “Orası Sayın Kökoğuz’un orada burada söylediği gibi tarım arazisi değil. Üst ölçekli 25 binlik planlara uygun 5 binlik plan yapıyoruz. Turizm alanlarında, ticaret alanlarında bize itirazlar geldi. Gerekli düzenlemeleri yaptık. Daha kimsenin adı sanı yoktu, kimsenin ne aldığını sattığını bilmiyorduk, planı yaptık. Burası söylendiği gibi tarım alanı değildi. Artık dünya alem bilsin ki, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde adama göre, ahbaba göre plan yapılmıyor. Ben bu planda kim itiraz etmiş, kimin nesi var diye bakmadım. 13,5 senedir de bakmıyorum. Bu plan yapılsın, vatandaş mağdur olmasın dedik. Biz bunu bu şekilde uygun gördük. Buna Ahmet Efendi’nin işi olarak bakmadık. Bir kişinin hakkını yemiyoruz, bir kişiye zarar vermiyoruz.”

TARTIŞMALI PLAN DEĞİŞİKLİĞİ KABUL EDİLDİ

Mecliste gerginliğe yol açan önerge, AK Parti’nin ret oylarına karşın oyçokluğuyla kabul edildi. İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş’ın da aralarında yer aldığı hak sahiplerinin itirazları belediye meclisi tarafından kısmen haklı görüldü.  Kamuoyunda tartışmalara yol açan söz konusu parsellerde yarı yarıya ticaret ve konut kullanımı kaldırıldı, yerine arazinin tamamı imar planlarında yapılan değişiklik sonrasında konut yatırımına açıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.