Dolar 32,6026
%0.39
Euro 34,7809
%0.14
Altın 2.492,060
%0.3
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Velilerden tam gün eğitime tepki

Velilerden tam gün eğitime tepki

İzmir'de Milli Eğitim Müdürlüğü'nün gelecek yıl bazı okullarda tam gün eğitime geçecek olmasına velilerden tepki geldi. Veli-Der İzmir Şubeleri ve öğrenci velileri okulların sisteme hazırlanana kadar uygulamanın yapılmaması için topladıkları 2 bin imzayı Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim etti.

  • Ege Postası
  • 03.06.2017 - 09:17

Öğrenci velileri Milli Eğitim İl Müdürlüğü önünde tam gün eğitime geçilme kararıyla ilgili basın açıklaması yaptı. İzmir’de bazı okulların yeni eğitim yılına tam gün eğitim ile devam edeceğini öğrendiklerini belirten veliler, "Okulların mevcut fiziki koşullarında hiçbir hazırlığın yapılmadı, velilerin de okulların kapanmasına birkaç hafta kala öğrendiği bu değişikliğin başta çocuklarımız olan öğrencileri ve öğretmenlerini mağdur edeceğini düşünüyoruz. Tam gün eğitime okulların mevcut koşulları ile geçmesi halinde pek çok sorun ve kargaşanın yaşanacağından endişe duyuyoruz. Biz tam gün eğitime geçileceğini öğrendiğimiz okulların velileri olarak çocuklarımızın eğitim hayatının daha da geriye gitmemesi için plansızca hayata geçirilmeye çalışılan tam gün eğitim sisteminin durdurulmasını istiyoruz" dedi.

"TAM GÜN EĞİTİME GEÇİLİRSE SINIF MEVCUTLARI 40 VE 60'A ÇIKACAKTIR"

Hazırlıkları yapılmış, ek sınıfları oluşturulmuş, temiz, güvenli ve nitelikli binalarda eğitim faaliyetinin yürütülmesini talep ettiklerini açıklayan veliler, Öğrenci Veli Derneği Konak ve Buca şubeleri olarak birkaç hafta önce öğrendikleri bu değişikliğin durdurulması ve okulların sisteme hazırlanana kadar ikili eğitime devam etmesi için 2 bine yakın velinin imzasını aldıklarını belirtti. Velilerin, okullarda fiziki koşullar sağlanmadan tekli eğitime geçilmemesini istediğine dikkat çekilen açıklamada şunlar dendi:

"Tüm gün çalışan veliler de ayrıca çocuklarının yemek sorunu yaşamaması için öğlen verilecek bir saatlik yemek arasında yemek verilmesini talep ediyor. Bu talepler tüm velilerin haklı, meşru ve kabul edilebilir talepleridir. Değişiklik ile, sabah saat 09.00’da okula gidip akşam saat 15.00’da eve dönecek çocuklarının başta sınıf mevcutlarının artmasından, kalabalık tuvalet, koridor ve bahçede  yaşanacak her türlü kaza ve bulaşıcı hastalıktan endişe duyan veliler, çocuklarının eğitim hayatlarının kabusa çevrilmesini istemiyor. Bu yıl hayata geçirilmeye çalışılan okullarda sınıf mevcutları yirminin altında iken geriye kalan okulların tamamında sınıf mevcutları 30 ve 30’un üzerindedir.  Eğer göründüğü gibi hazırlık yapılmadan ülke genelinde tam gün eğitime geçilirse sınıf mevcutları 40 ve 60’a çıkacaktır."

Veliler daha sonra Konak ilçesinde Mehmet Lütfiye Dönmez İlkokulu, Esentepe İlkokulu, Başöğretmen İlkokulu, Karşıyaka Kenan Gamsız İlkokulu, Buca’dan; Cengiz Sani İlkokulu, Tütün İhracatçıları Birliği İlkokulu, Mimar Kemalettin  İlkokulu, Çamlık ilkokulu, Müşerref Mahmut Tınaz İlkokulu,Müşerref Mahmut Tınaz ortaokulu, Ufuk Ortaokulu ve Sabri Kolçak İlkokulundan 2 bine yakın imzayı Milli Eğitim İl Müdürlüğüne teslim etti. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.