Dolar 32,6317
%0.48
Euro 34,7493
%0.05
Altın 2.508,570
%0.97
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yamanlar için ÇED mesaisi

Yamanlar için ÇED mesaisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka Yamanlar’da kurmayı planladığı katı atık bertaraf tesisiyle ilgili kritik bir gelişme daha yaşandı. Mahkemeye taşınan ve yargı engeline takılan proje için hayati öneme sahip ÇED değerlendirme toplantısı 8 Şubat’ta yapılacak. Mahkemelik çöp tesisi projesinde kritik gelişme

  • Ege Postası
  • 05.01.2017 - 13:19

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki başlıca sorunlardan olan çöp çıkmazına çare getirecek yeni tesis çalışması için önümüzdeki ay değerlendirme toplantısı yapılacak.

Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir için büyük öneme sahip Yamanlar Katı Atık Bertaraf ve Dönüşüm Tesisi için bakanlıktan kritik bir duyuru geldi. Uzun yıllar yer tartışmaları nedeniyle sekteye uğrayan ve kentin kuzey aksına hizmet edecek yeni katı atık tesisi projesi için ÇED aşamasında kritik öneme sahip inceleme ve değerlendirme toplantısı 8 Şubat’ta yapılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda, 25 Şubat 2015’te çevresel etki değerlendirmesi raporu hazırlanan proje için nihai onayı getirecek toplantı sonrasında tesisin durumu da netlik kazanacak. Geçen yıl yargıya taşınan ve mahkemenin iptal kararı verdiği tesisle ilgili belediyenin yaptığı temyiz başvurusunda sonucun gelmesiyle birlikte projenin seyri de belli olacak. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.