Dolar 32,3254
%0.23
Euro 34,9232
%-0.56
Altın 2.306,970
%1.29
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yaz sineması nostaljisinde yıldızlar geçidi

Yaz sineması nostaljisinde yıldızlar geçidi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir zamanlar yaz gecelerinin vazgeçilmezi olan “Açık Hava Yaz Sinemaları”nı yeniden İzmirliler ile buluşturuyor. Son yılların en çok ses getiren iki Türk filmi olan “Nadide Hayat” ve “Ekşi Elmalar”,  25 ilçede 50 gösterim ile sinemaseverlerle buluşacak. İki Türk filmi 25 ilçede gösterilecek

  • Ege Postası
  • 23.07.2017 - 08:59

Bir zamanların vazgeçilmez eğlencelerinden biri olan açıkhava yaz sinemalarını yeniden canlandırmak ve İzmirlilere yaz gecelerinde nostaljik saatler yaşatmak isteyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, sinemaseverleri bir kez daha ücretsiz yaz sineması ile buluşturuyor. 29 Temmuz - 30 Ağustos 2017 tarihleri arasında 25 ilçenin akşamlarını renklendirecek "Açık Hava Yaz Sinemaları" kapsamında, Türk sinemasının iki başarılı yapımı; ünlü yönetmen Çağan Irmak'ın "Nadide Hayat" filmi ile Yılmaz Erdoğan'ın “Ekşi Elmalar” filmi gösterilecek. Filmler saat 21.00'de başlayacak.

Yönetmenliğini Çağan Irmak’ın üstelendiği “Nadide Hayat” filmi 30 yıllık hayat arkadaşını kaybeden Nadide Hanım'ın başından geçen trajikomik hikâyeleri anlatıyor. Filmin başrolünde Demet Akbağ yer alırken Yetkin Dikinciler, Efecan Şenolsun, Gizem Erdem, Ümit Erlim, Sadi Celil Cengiz ve Sevil Akı isimleri eşlik ediyor.

Ünlü oyuncu Yılmaz Erdoğan’ın hem yazıp yönettiği hem de başrolünü üstlendiği “Ekşi Elmalar” filmi, sert mizacıyla tanınan Belediye Başkanı Aziz Özay’ın evlenme çağına gelen 3 kızıyla başından geçenler anlatılıyor. Hikâye Hakkâri’den Antalya’ya uzanan 1970’lerde gerçek hayattan esinlenerek sinemaya aktarılmış bir film.

25 İLÇEDE 50 GÖSTERİM

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Açıkhava Yaz Sineması gösterimleri Aliağa - Yeni Şakran Liman, Beydağ -  7 Eylül Kurtuluş Parkı, Bergama - Gazi Osmanpaşa Mahallesi Semiye Sitesi Yanı, Kemalpaşa - Adnan Menderes Rekreasyon Alanı, Menderes - Görece Köy Meydanı, Menemen - Emiralem Meydanı, Ödemiş - Yerel Hizmetler Şube Müdürlüğü Binası önü, Selçuk - Atatürk Meydanı, Kiraz - Rekreasyon Alanı., Tire - Gölet, Torbalı - Ayrancılar 80.Yıl Parkı, Urla - Meydan, Konak - İzmir Tarih Tasarım Atölye Binası Önü (Agora), Karaburun - Meydan, Kınık - 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı (Taksi Meydanı),

Dikili - Nazım Hikmet Parkı, Çiğli - Egekent Tören Alanı, Bornova - Çamdibi Atatürk Parkı, Güzelbahçe - Atatürk Mahallesi Cumhuriyet Meydanı, Seferihisar - Pazar Yeri, Gaziemir - Festival Alanı, Çeşme - Çiftlikköy, Bayındır - Kani Bey Parkı, Karşıyaka - Bostanlı Rekreasyon Alanı ve Foça - Yeni Foça Amfitiyatro'da gerçekleştirilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.