Dolar 32,3666
%0.15
Euro 34,9429
%-0.35
Altın 2.325,450
%0.22
Bist-100 9,12
%0.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yazlıkta kaçak içki imalatı

Yazlıkta kaçak içki imalatı

İzmir'in Menderes İlçesi'nde şüphe üzerine kontrol edilen bir hafif ticari araçta, kaçak rakı ele geçiren jandarma, işin peşini bırakmadı. İmalathaneyi belirleyen ve baskın yapan ekipler, burada yüzlerce şişe kaçak üretim rakı ele geçirdi. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.  Yazlıkta kaçak içki imalatı

  • Ege Postası
  • 08.02.2017 - 11:43

İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri geçen pazartesi günü, Menderes'in Cumhuriyet Mahallesi'nde şüphe üzerine bir hafif ticari aracı durdurdu. Yapılan kontrolde 19 şişe kaçak üretim rakı ele geçirildi. Olayla ilgili araç şoförü E.K., gözaltına alındı.

Rakının nerede üretildiğini araştıran ekipler, İnönü Mahallesi Ladin Evleri Denizkızı Sitesi'ndeki yazlık bir evin imalathaneye dönüştürüldüğünü öğrendi. Adreste yapılan kontrolde ise 212 şişe değişik boyutlarda kaçak üretim rakı, tank içinde 25 litre kaçak üretim rakı, 627 boş şişe, 50 adet 20 litrelik boş bidon, 295 şişe kapağı, 2 adet şişe kapağı takma makinesi ele geçirildi.  Ele geçirilen malzemelere ve kaçak rakıya el kondu. Yazlık evi kiraladığı öğrenilen U.K. da gözaltına alındı. İki şüphelilerinin jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. Kaçak üretilen rakının, çöplerden toplanan boş şişelere sağlıksız koşullarda doldurulduğu, zarar görmüş bandrolün tekrar şişeye yapıştırılarak piyasa sürüldüğü belirtildi.

KAÇAK ELEKTRONİK SİGARAYA 7 GÖZALTI

İzmir'in Konak ve Bornova ilçelerinde polis tarafından düzenlenen operasyonda ülkeye sokulması yasak olan 179 elektronik sigara ele geçirildi, 7 kişi gözaltına alındı. 

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Türkiye'ye sokulması yasak olan elektronik sigara kaçakçılığının önlenmesine yönelik çalışmalar kapsamında Konak ve Bornova ilçelerinde 6 ayrı adrese operasyon düzenledi. Operasyonda, 179 elektronik sigara, bin 233 elektronik sigara likiti ve 731 elektronik sigara atomizeri olmak üzere toplam 2 bin 143 ürün ele geçirildi. Elektronik sigara ve aparatları temin ettiği belirlenen O.İ. (56), Ş.D. (58), T.İ. (65), Ö.Y. (51), F.Ç. (27), M.T. (58) ve M.A. (48) yakalandı. İfadelerine başvurulan 7 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

ALİAĞA'DA KAÇAK SİGARA ELE GEÇİRİLDİ

İzmir'in Aliağa İlçesi'ndeki 2 işyerinde arama yapan polis ekipleri, 2 bin 30 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirdi. 

Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, sigara kaçakçılığına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. İlçede faaliyet gösteren 25 yaşındaki F.T. ve 58 yaşındaki E.K. adlı kişilere ait 2 ayrı işyerinde yapılan aramalarda, 2 bin 30 paket gümrük kaçağı sigara ve 5 kilo kıyılmış tütün ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, sorgularının ardından sonra serbest bırakıldı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.