Dolar 32,5162
%-0.09
Euro 34,7882
%-0.22
Altın 2.418,200
%-0.49
Bist-100 9.673,00
%0.29

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yedigöller neşter bekliyor

Yedigöller neşter bekliyor

Yaklaşık 3,5 milyon lira harcanarak yapılan Buca Yedigöller’deki manzara görenleri kahrediyor. Gölleri kuruyan, açıldığı günden eser kalmayan dev park neşter beklerken, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’dan sevindiren açıklama geldi. Rüya vadisinin hali içler acısı

  • Ege Postası
  • 20.02.2017 - 11:44

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ-Buca Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı ortak çalışma sonrasında 2004 yılında hizmete açılan ve Buca'nın prestij mekanı olan Yedigöller, uzun süre bakımsız kalınca, ilçenin utanç manzarası haline geldi. Yerel seçimlerden önce, Yedigöller’i yeniden hayata döndürmeyi vadeden Belediye Başkanı Levent Piriştina, Egepostası’na yaptığı açıklamada, bölgede çalışmaların bir ay içinde başlayacağını söyledi.

Bolu Abant'taki Yedigöller'den esinlenerek İzmir'in Buca İlçesi'nde İzkent ile EVKA arasında bulunan kurumuş dere yatağındaki 100 bin metrekare genişliğindeki doğal vadiye 12 yıl önce Yedigöller yapıldı. Ancak son yıllarda bakımsızlıktan çürüyen ve dökülmeye başlayan dev rekreasyon alanının eski halinden eser kalmadı. Şelaleleri kuruyan ve yapıldığı dere yatakları yıkılan Yedigöller, dinlenme ve eğlenme amacıyla gelen bölge halkının da başlıca şikayet konusu oldu. Yeşil alanları büyük ölçüde kuruyan dev tesisin içerisinde yer alan seyir terasları ve heykeller de yıkılmanın eşiğine geldi.

VANDALLAR YAĞMALADI

Oturma grupları, kent mobilyaları, ahşap döşemeleri ve kaldırımları vandallar tarafından yağmalanan ve zaman zaman parkın ağaçları yakılan tesisin geldiği son manzara yaşanan yürekleri burktu. Çocuk oyun alanları tahrip edilen parkın içindeki dere yatakları da biriken çöpler ve atıklar nedeniyle çevre ve halk sağlığı açısından yeni bir tehlikenin habercisi oldu. Yine park içerisinde bulunan ve büyük ölçüde tahrip edilen paten pisti ise zaman içerisinde gençler ve çocuklar için tehlike saçmaya devam etti. Alkol ve madde bağımlılarının cirit attığı alanın kaderine terk edilmesine isyan eden bölge halkı ise Yedigöller'e sahip çıkılarak yeniden kente kazandırılmasını istedi. Bucalılar, bölge için utanç abidesi haline gelen parkın bir an önce elden geçirilmesi için yetkililere çağrı yaptı.

BAŞKAN'DAN SEVİNDİREN AÇIKLAMA

İçindeki düğün salonu ve kafesi özel şahıslar tarafından işletilen, ancak sorumluluğu Buca Belediyesi’nde olan Yedigöller’in son durumuna ilişkin Egepostası’na açıklama yapan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, rekreasyon alanı ile ilgili yaptıkları incelemelerin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi ile işbirliğine gittiklerini söyledi. Priştina, "Burada kapsamlı bir bakım çalışması başlatıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi parkın restorasyonu ve göletlerin bakımını üstlenecek. Büyükşehir Belediyesi projeyi hazırlayarak ihalesini gerçekleştiriyor. Yaklaşık bir ay içerisinde parkta yenileme faaliyetleri başlayacak. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte burayı tamamen elden geçireceğiz ve parkın sorumluluğu Buca Belediyesi olarak yine biz üstleneceğiz" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.