Dolar 32,4994
%0.27
Euro 34,5638
%0.2
Altın 2.497,500
%0.58
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yeni açıklama geldi! Merkel çark etti

Yeni açıklama geldi! Merkel çark etti

Pazar akşamı Alman Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) başbakan adayı Martin Schulz ile birlikte katıldığı TV düellosunda Türkiye'yi ekonomik baskı kurmakla tehdit eden Almanya Başbakanı Merkel, çark etti. Merkel, 'Türkiye ile diyalog kanallarının açık tutulması' gerektiğini söyledi.

  • Ege Postası
  • 05.09.2017 - 06:21

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye ile ilgili sert mesajların verildiği pazar günkü televizyon düellosunun ardından pazartesi günü partisi Hristiyan Demokrat Birlik'in (CDU) meclis grubunda konuştu. 24 Eylül seçimleri öncesindeki son grup oturumunda Türkiye ile ilişkilere de değinen Merkel, katılımcıların aktardığına göre, Türkiye ile diyalog kanallarının açık tutulması gerektiğini söyledi.

Oturumdan aktarılanlara göre Merkel, "Türkiye NATO'da bir ortağımız. Diyalog  kanallarının açık tutulması gerekiyor" gibi ifadeler kullandı.

NE DEMİŞLERDİ'

Pazar akşamı Alman Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) başbakan adayı Martin Schulz ile birlikte katıldığı TV düellosunda Merkel, Türkiye'ye yönelik ekonomik baskının artırılabileceğini belirtmişti. Schulz ise, "Ben başbakan olursam Türkiye ile AB üyelik müzakerelerini sona erdiririm" diye konuşmuştu.

Federal hükümet sözcüsü Steffen Seibert pazartesi günü yaptığı açıklamada Merkel'in Türkiye'nin AB üyelik müzekerelerini sona erdirme konusunu 24 Eylül'deki seçimlerden sonra Avrupalı meslektaşları ile ele almak istediğini bildirmişti. (DW Türkçe)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.