Dolar 32,3654
%0.15
Euro 34,9546
%-0.32
Altın 2.325,560
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yeni Foça 'ölüm kavşağı' na dur dedi

Yeni Foça 'ölüm kavşağı' na dur dedi

İzmir'in Foça İlçesi Yenifoça Mahallesi'nde yaşayanlar, son birkaç ayda 2 ölümlü trafik kazasının meydana geldiği İzmir ile Oruç Reis Caddesi'nin kesiştiği noktada toplanarak, buraya trafik sinyalizasyon sistemi kurulmasını istedi Halk isyan etti

  • Ege Postası
  • 22.07.2017 - 22:12

izmir'in Foça İlçesi Yenifoça Mahallesi'nde yaşayanlar, son birkaç ayda 2 ölümlü trafik kazasının meydana geldiği İzmir ile Oruç Reis Caddesi'nin kesiştiği noktada toplanarak, buraya trafik sinyalizasyon sistemi kurulmasını istedi.

Son olarak geçen hafta Menemen'den Yenifoça'ya gezmeye gelen 18 yaşındaki iki arkadaştan Osman Koçlu'nun yaşamını yitirdiği noktada 'Yeni Foça Forum Platformu'nun çağrısı üzerine yapılan eyleme, bazı belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Yenifoça Otobüsçüler Kooperatifi üyeleri ve Yenifoça'da oturan yaklaşık 300 kişi katıldı. Yenibağarası Mahallesi yönünden gelen Sadullah Sever Caddesi, Yenifoça merkezine giden İzmir Caddesi ve ana arter Oruç Reis caddelerinin kesiştiği, market ve ATM'lerin de yer aldığı kontrolsuz kavşakta toplanan eylemciler, ellerinde 'Yenifoça yaşamak istiyor', 'Yaşama ışık tut', 'Dur burada ölüm var', 'Işıklı kavşak yapılsın', 'Kaza değil cinayet', 'Hayata yeşil ışık yak', 'Duble yol var kavşak yok', 'Yenifoça yolu ölüm yolu', 'Artık yeter ölmek istemiyoruz', 'Yaşam bu kadar ucuz mu', 'Başka kaza olmasın', 'Herşey yaşam için' yazılı dövizler taşıdı. Aralarında çocuk ve gençlerin de bulunduğu vatandaşlar sık sık 'Ölüm kavşağı istemiyoruz' sloganları attı.

Polis kontrolünde yolun her yönden kapatılması sonrası basın açıklamasını yapan Yenifoça Forum Platformu Sözcüsü Bahri Çivril, hafta sonları Foça nüfusunun 50 bini aştığını hatırlatarak, trafiğin çok yoğunlaştığını söyledi. Çanakkale-İzmir karayolu ayrımından itibaren daracık bir yolda Foça'ya gelenlerin, fabrika dumanları, hurda, demir ve çelik taşıyan yüzlerce kamyon ile TIR arasından geçtiğini belirten Çivril, bunların yanı sıra kent içini çevre yollara bağlayan ve hemen her gün kazaların yaşandığı kontrolsüz kavşakla boğuştuklarını dile getirdi. Çivril, şöyle dedi:

"Bu kavşak, 3 köşesinde 3 marketin bulunması, güzergahların burada kesişmesi, üstüne ATM'lerin de buraya yerleştirilmesiyle tam bir karmaşa kavşağına dönüşmüştür. İnsanlarımız burada kazalara kurban gitmektedir. Artık kaza, ölüm istemiyoruz. Sezon başında imza toplayarak trafik ışıkları konulması için Foça Kaymakamlığı'na verdik. Sinyalizasyon için günde belli sayıda aracın geçmesi gerekiyormuş, bunu hesaplayacaklarmış. Daha kaç kişinin ölmesi gerekl? Foça Kaymakamlığı, Foça Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karayolları Genel Müdürlüğü ilgili her kimse acımızı görün, sesimizi duyun."

Önlerine pankartlar asılmış Yenifoça Otobüsçüler Kooperatifi midibüslerinin de katıldığı, kavşaktan geçen araçların kornalarını çalarak destek verdiği eylem, sloganlar atılmasının ardından olaysız sona erdi. (DHA

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.