Dolar 32,4623
%0.05
Euro 34,8139
%0.27
Altın 2.477,730
%0.63
Bist-100 9.530,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yeni parti İzmir’de tam gaz

Yeni parti İzmir’de tam gaz

MHP’den ihraç edilen Meral Akşener ve arkadaşlarının kurma hazırlığını sürdürdüğü yeni parti için İzmir’de kuruluş çalışmalarına hız vermek amacıyla düğmeye basıldı. Dervişoğlu yok, Taşer’den sitem

  • Ege Postası
  • 10.08.2017 - 11:46

EGEPOSTASI – Meral Akşener’in kuracağı yeni parti, İzmir’de öncelikle kendini halka anlatacak. Bunun için bir çalışma grubu oluşturuldu.

Özellikle Karşıyaka, Çiğli, Bayraklı, Bornova, Karabağlar, Konak ve Gaziemir’de çalışmaların hızlanması, bu bölgelerde bulunan vatandaşlar ile bir araya gelerek yapılan çalışmaların anlatılması ve bu bölgede ANAP, DP ve Saadet Partisi’nde siyaset yapmış önemli isimlerle bir araya gelerek yeni kurulacak partinin geniş tabanlı bir oluşum yapılması için çalışmaların yapılması kararının alındığı öğrenildi.

BERGAMA VE ÖDEMİŞ ÖRGÜTLENEMESİ O İSİMLERE EMANET

İzmir’de yeni oluşum çalışma grubu toplantılarına devam ederken, Bergama’da, MHP’den istifa eden eski Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili Fikret Çam ve MHP’den istifa eden Ödemiş Belediyesi Meclis Üyesi Sedat Turman’a görev verildi. İki ismin kendi bölgelerinde çalışma grubunun yaptığı çalışmaları bu bölgelerde olan vatandaşlara anlatmaları ve kuruyacak partiye katılım sağlamaları için görevlendirildiği öğrenildi.

METAL YORGUNLUK YOK HEYECAN VAR

Öte yandan toplantıda “Metal yorgunluk yok, koşa koşa gelen insanlar var” vurgusu  yapılırken, çalışma grubunda yer almak isteyen birçok kişinin, ekiple iletişime geçtiği belirtildi.Bu nedenle bir an önce büyük katımlı bir toplantının yapılması yönünde görüş birliğine varıldığı ifade edildi. Partinin sadece MHP tabanından gelen isimlerden oluşmaması bütün siyasi yelpazeyi kucaklaması için çalışmaların yapılaması yönünde görüş belirtildiği ifade edildi.

TAŞER: GÖREV BÖLÜMÜ OLUŞTURALIM

Öte yandan hareketin başından beri içinde olan ve yeni oluşum çalışma grubunun başında toplantıları organize eden Murat Taşer, “Yanlış anlaşılmasını istemem, görevden kaçmak için söylemiyorum, ancak; toplantılarda tarafıma verilen görevlendirmelerin diğer arkadaşlar tarafından da paylaşılmasını istiyorum. Hep birlikte bu organizasyonu yapalım” dediği öğrenildi.

YENİ PARTİNİN HEDEFİ

Toplantıda demokrasi vurgusunun yapıldığı öğrenildi. Yeni kurulacak partide olmazsa olmazların başında parti içi demokrasi, ön seçim gelecek, dayatmacı bir zihniyet olmayacak. Hedef, iktidar alternatifi olan değil, hedefi iktidar olan bir parti olacak.  MHP’yi hedef alan bir parti değil, iktidarı hedef alan bir parti olacak. Bu nedenle iktidara taşıyacak olan Meral Akşener ve arkadaşlarının arkasında kayıtsız şartsız duran kişiler olduğu ifade edildi.

MUSAVVAT DERVİŞOĞLU YOK!

Yeni parti kurumlasın için çalışama yapan Merak Akşener’e en büyük desteği veren eski MHP il Başkanı Musavvat Dervişoğlu ve ekibinin toplantılara katılmadığı öğrenildi.

AKŞENER ANKARAYA YERLEŞİYOR

Toplantıda en önemli konuşların başında ise, yeni kurulacak partinin lider olacak olan Meral Akşener’in Ankara’ya taşınacağı ve burada siyasi çalışmalar hız vereceği ifade edildiği öğrenildi.

Cihan Paçacı… Eski ekonomi bürokratlarından… DYP'de önemli görevler üstlendi… MHP'ye geçti… Şimdi ise Meral Akşener'in yanında mücadele veriyor…
Cihan Paçacı'ya Meral Akşener'in kuracağı yeni partiyle ilgili merak edilen sorular

 İşte söyledikleri:

NE ZAMAN KURULACAK: Yeni parti, ekim sonuna kadar kurulacak. Kasıma sarkmayacak.
 KİMLER YER ALACAK: Yeni partiyi 75 kişilik bir kurucular kurulu oluşturacak… Gençler, kadınlar ve yeni isimler ağırlıkta olacak.
 MHP'NİN ALTERNATİFİ DEĞİL: Yeni partide MHP'liler tabii ki olacak ama parti MHP'ye alternatif bir parti olmayacak, kendisini böyle konumlandırmayacak.
 MERKEZDE OLACAK: Yeni parti merkezde olacak. Cumhuriyet'in kurucu değerlerine bağlılığı güçlü olacak. Dindarların özgürlükleri konusunda hassas olacak.

TEMEL HEDEF: Yapılacak ilk seçimde bugünkü siyasi tabloyu değiştirmek… Yeni partinin temel hedefi budur.
ÖZDAĞ, AYDIN: Ümit Özdağ hareketin içinde ve Meral Hanım'ın yanında… Koray Aydın'ın da en kısa zamanda katılacağını umut ediyoruz.
 NASIL BİR PARTİ: Her görüşten insanın kendine ait değerleri bulacağı parti… Her kesime açık bir parti…
 ADI NE OLACAK: Yeni bir isim olacak… Eski partilerin isimlerini yeniden diriltmek gibi bir yaklaşım yok."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.