Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yeni rektöre ilk ziyaret Delican'dan

Yeni rektöre ilk ziyaret Delican'dan

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Necdet Budak’ı makamında ziyaret edip başarı dileklerinde bulundu. Yeni rektöre ilk ziyaret Delican'dan

  • Ege Postası
  • 19.10.2017 - 11:23

Halide DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Budak’ın ilk ziyaretçisi olan İl Başkanı Delican, İzmir ve Ege Üniversitesi’nin dinamiklerini iyi bilen bir insan olarak tanımladığı Ege Üniversitesi’nin yeni Rektörü Necdet Budak’ın başarılı projelere imza atacağına inandığını söyledi.

SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Yeni Rektörü zaten tanıdığını belirten Bülent Delican, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın doğru bir ismi atadığını düşündüğünü dile getirerek, “Müthiş bir dinamizmi ve enerjisi var. İlk ziyaretçi olmak istedim. Hemen törenden sonra gittim. Son derece önemsiyorum. Üniversite adına çok doğru bir tercih. Sayın Cumhurbaşkanımıza bu doğru ismi atadığı için çok teşekkür ediyoruz. İzmir’de üniversitede çok güzel ve kaliteli hizmetler yapacağını biliyor, kendisine inanıyoruz” dedi.

SİYASETİ DE ÜNİVERSİTEYİ DE İYİ BİLEN BİR İNSAN

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın İzmir’i de üniversiteyi de iyi tanıdığını kaydederek, “Sayın Budak bizim hem milletvekili olması döneminden tanışıklığımız vardı hem İzmir’de kendisini eskiden bu yana tanırım. Eski dostluğumuzdan dolayı çok memnun olduk. İzmir’in dinamiklerini tanıyan bilen bir insan. AK Parti’de milletvekilliği ve Merkez Karar Yürütme Kurulu (MYK) üyeliği yaptı. Siyaset yelpazesini ve Ege Üniversitesi’ni bilen, son derece güvenilir ve İzmir’e büyük hizmetler yapacağına inandığım bir insan. İzmir onunla üniversitemiz açısından önemli bir kimlik kazanacak. İzmir’e bir değer olarak getireceği katkıları zaten hep birlikte göreceğiz” diye konuştu.

O ELEŞTİRENLER ÇOK DAR BİR ÇERÇEVEDEN BAKIYORLAR

Üniversiteye bir siyasi partide milletvekili yapmış bir kişinin atanmasının doğru olmadığını, siyasi bir atama olduğu eleştirisini yapanlara da yanıt veren İl Başkanı Bülent Delican, Budak’ın eski siyasi kimliğinin üniversitenin sorunlarının aşılmasında avantaj olabileceğini söyledi:

“O eleştirenler bu olaya çok dar bir çerçeveden bakıyorlar. Bu eleştiriyi kabul bile edemem. Dünyada her şey siyasetle çözülür. İstişare mekanizmasıdır. Bunu çok iyi bilen, artı üniversitede akademisyen kimliği olan bir üst düzey yöneticinin Ege Üniversitesi gibi aslında devasa sorunları olan, ve ciddi inisiyatif alınması gereken bir yöneticiye kavuşması, hem siyasi kanatta hem de akademik kanatta iki ayağının olması aslında çok büyük bir şans. Bunu nasıl tersten görüyorlar anlamış değilim.”

BUDAK KİMDİ?  

Üniversitesi'nde 1982 yılından bu yana öğretim üyeliği görevinde bulunan AK Parti eski Milletvekili Prof. Dr. Necdet Budak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörlüğü'ne atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 22 ve 23’üncü dönem AK Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Necdet Budak'ı rektör olarak görevlendirdi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Faruk Çelik'in görevde olduğu dönem aktif  bakan danışmanlığı yapan Budak'ın görevi yeni bakan Eşref Fakıbaba döneminde de sürüyordu. 1982 yılından bu yana Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde tarla bitkileri üzerine dersler veren Prof. Dr.Budak, 2002 yılındaki seçimlerde CHP tarafından Edirne’de 1.’inci sıradan milletvekili adayı gösterildi ve seçildi. Ancak Budak, 5 Temmuz 2004 tarihinde parti yönetiminin ‘yanlış politikalar yürüttüğünü’ savunarak, CHP’den istifa etti ve 13 Temmuz 2004 tarihinde AK Parti saflarına katıldı.

Ege Üniversitesi'nde devir-teslim

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.