Dolar 32,2610
%0.01
Euro 34,7133
%0.01
Altın 2.401,420
%0.05
Bist-100 10.337,00
%0.68

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yeni rektörler görev başında

Yeni rektörler görev başında

Hakkında yürütülen bir soruşturma nedeniyle istifa eden İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Galih Akhan’ın yerine İKÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Tokaç getirildi. Dokuz Eylül'de ise görevden alınan Prof. Dr. Kasman'ın yerine gelen Prof. Dr. Erdal Çelik çarpıcı bir açıklama yaptı. İşte ilk açıklamalar

  • Ege Postası
  • 15.09.2017 - 11:41

YÖK'ün İzmir'deki üç üniversitede başlattığı soruşturmaların yankısı sürüyor. Ege ve Dokuz Eylül üniversite rektörlerinin ardından geçtiğimiz gün eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de yakın akrabası olan Prof. Dr. Galip Akhan, hakkındaki soruşturma nedeniyle savcıya ifade verdi, ardından serbest bırakıldı. Akhan daha sonra istifasını sundu. Akhan'ın yerine atanan tıp fakültesi dekanı Prof. Mehmet Tokaç, görevine başladı. 

2010 yılında kurulan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin kurucu Rektörü Prof. Dr. Galip AKHAN, görevi İKÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Tokaç’a devretti. Geçtiğimiz günlerde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na (YÖK) istifasını veren Prof. Dr. Akhan’ın yerine, Prof. Dr. Mehmet Tokaç vekâleten görevlendirildi.  Üniversitenin kurulduğu tarihten itibaren Rektörlük görevini yürüten Prof. Dr. Akhan görevini, senato üyeleri, rektör yardımcıları, danışmanları ve dekanların katıldığı bir törenle, meslektaşı Prof. Dr. Tokaç’a devretti.

“BU ÜNİVERSİTENİN SAHİBİ BURADA ÇALIŞANLAR”

Prof. Dr. Akhan, devir teslim töreninde şu ifadelere yer verdi; “Yedi yıl içinde hep beraber güzel işler yaptık. Sıradan bir üniversite olmasın, farklı bir üniversite olsun istedim. Nitelikli bir üniversite olsun diye çalıştık hep beraber. Şu an orta büyüklükte bir üniversite haline geldik; 850 öğretim üyemiz var, 13 fakültenin dokuzu aktif olarak çalışıyor, başarı notlarımız çok iyi, Kalite Denetleme Kurulu’ndan başarıyla geçtik, akademik performansta Türkiye’nin 19. sırasındayız, öğrenci anketlerinde çok iyi bir yerdeyiz. Buraya gelmek hepimizin gayreti ile oldu. Bu üniversitenin sahibi burada çalışanlar. Bugüne kadar iyi bir mesafe aldığımıza inanıyorum. Hepinize tekrar teşekkür ediyorum. Bu bir nöbet değişimi, ben bu nöbeti sevdiğim saydığım bir arkadaşım Mehmet Hoca’ma devrediyorum. Öğretim üyesi olarak çalışmalarıma devam edeceğim. İnşallah bundan sonra da bu üniversitede, emeğim, katkım olacaktır.”

“YOL GÖSTERİCİMİZ OLACAK”

Kurucu Rektör Prof. Dr. AKHAN’dan görevi devralan Prof. Dr. Mehmet Tokaç da “Bu üniversitenin her gram toprağında alın teri olan Galip Hoca’mız bizimle beraber ve biz birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Hocamız her zaman bizim yol göstericimiz olacak. Bir adım daha ileri götürebilirsek ne mutlu bize. Hocamıza bundan sonraki yaşamında da başarılar diliyoruz. Hocamız bizim her zaman hocamızdır.” dedi.  

 

DOKUZ EYLÜL'DE ÇELİK GÖREVDE

Dokuz Eylül Üniversitesi'nde görevden alınan Rektör Prof. Dr. Adnan Kasman'ın yerine vekaleten getirilen Prof. Dr. Erdal Çelik, üniversiteyi, devraldıkları noktadan daha ileriye götürmek için çaba harcayacaklarını söyledi.

Göreve getirilmesi nedeniyle basın açıklaması yapan Prof. Dr. Çelik, "Benden önceki rektörlerimiz, yaptıkları çalışmalarla üniversitemizin gelişmesine önemli katkılarda bulundular. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Sonuçta bu bir bayrak yarışı ve bizler de Dokuz Eylül Üniversitesi’ni aldığımız noktadan daha da ileriye götürmek için gayret göstereceğiz. Rektör olarak bundan sonraki süreçte Ar-Ge ve inovasyona çalışmalarına ağırlık verecek; akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimize her zaman destek olacağız. Daha önceki seçim sürecinde ‘Rektör Adayı’ olarak bazı vaatlerde bulunmuştuk. Şimdi bunları geliştirerek, üniversitemizde uygulamayı hedefliyoruz. Amacımız başta ülkemiz olmak üzere bilim dünyasına ve üniversitemize katkı sağlayacak çalışmalara imza atmak" dedi. 

Rektör Vekili Çelik, "Burada altını özellikle çizmek isterim ki; bizler yönetim sürecinde hiç kimseyi ötekileştirmeden herkesi kucaklayacağız" diye konuştu, "El birliğiyle üniversitemizi güçlendirmeye ve ‘Dokuz Eylül’ markasını uluslararası alanda örnek hale getirmeye çabalayacağız. Bu gayretlerimizin de kısa sürede görüleceğini düşünüyoruz. Rektör seçimlerinde örnek olmaya dikkat ettim; bundan sonra da örnek bir Rektör olarak görevimi sürdüreceğim" dedi. 

EGE VE DOKUZ EYLÜL'DE DEĞİŞİM OLMUŞTU 

YÖK, bir süre önce de Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun'u görevinden aldı. Yerine AB eski Bakanı Prof. Beril Dedeoğlu vekaleten atandı. Yine İstifa eden DEÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman'ın yerine ise Prof. Dr. Erdal Çelik getirildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.