Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yeni yapılara ‘çöp konteyneri’ şartı geliyor

Yeni yapılara ‘çöp konteyneri’ şartı geliyor

Daha hijyenik, sağlıklı ve modern bir kent yaratmak adına örnek bir karar alan Karşıyaka Belediyesi, yeni inşa edilecek binalara ‘çöp konteyneri’ şartı getiriyor. Daha temiz bir Karşıyaka için flaş uygulama

  • Ege Postası
  • 09.02.2017 - 09:20

Artık yapı projelerinde, daire sayısına göre yer altı ya da yer üstü konteynerlerine yer verilmesi zorunlu olacak. Şartları yerine getirmeyenler, yapı kullanma izni alamayacak.  

SİTELERDE ÇÖPLER YER ALTINA
Karşıyaka Belediye Meclisi, ilçe genelinde yeni inşa edilecek binalara çöp konteyneri zorunluluğu getiren düzenlemeyi oybirliğiyle kabul etti. Buna göre, 40 daire (bağımsız birim) ve üzeri siteler ile büyük iş merkezlerinde, çöpler yer altına alınacak. İnşaat firmaları, yapı projelerinde her 40-80 daire için 1 adet yer altı konteyneri alanı belirleyecek. Yapı kullanma izni de bu konteynerlerin konulması ve kapalı muhafaza alanı yapılması şartıyla verilecek.

UYGULAMA BU AY BAŞLAYACAK
40 daireden az olan ve yer altı konteyneri alanı düzenlenemeyecek parsellerde ise yer üstü konteyneri uygulaması yapılacak. Müteahhitler, bu binalar için yer üstü konteyneri satın alacak ya da her 5 daireye karşılık gelen konteyner bedelini ödeyecek. Yeni uygulama, bu ay içerisinde başlatılacak.

DAHA TEMİZ BİR KENT İÇİN EL ELE
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Daha temiz ve modern bir kent yaratmak için çıktığımız yolda, önemli bir karara  imza attık. Sokaklarımızda evsel atıklardan kaynaklanan çevre ve görüntü kirliliklerini ortadan kaldırırken, halk sağlığının korunmasına da katkı sağlamış olacağız. Her kesimden destek göreceğine inandığım bu uygulamayı, el ele hayata geçireceğiz” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.