Dolar 32,3606
%0.13
Euro 34,9545
%-0.32
Altın 2.325,550
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yeşilova Höyüğü’nde tarih, sanat ve eğlence bir arada

Yeşilova Höyüğü’nde tarih, sanat ve eğlence bir arada

Bornova Belediyesi, haftada 2 gün yapılan atölye çalışmaları ile akıl oyunlarından animasyonlara kadar birçok farklı etkinliği İzmir’in tarihinin başladığı yer olarak bilinen Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’nde vatandaşlarla buluşturuyor.

  • Ege Postası
  • 09.02.2017 - 14:16

Gerçekleştirdiği sosyal projeler ve yaptığı yatırımlarla daha yaşanılabilir bir kent yaratmak hedefi ile hareket eden Bornova Belediyesi, vatandaşlarının ilgi duydukları konularda etkinlikler düzenliyor. Her yaş gurubuna hitap eden ve bütün yıl boyunca devam eden hobi ve beceri edindirme kurslarının yanında düzenlenen atölye etkinlikleriyle de vatandaşların kaliteli zaman geçirmelerini sağlanıyor. Yeşilova Höyüğü Ziretçi Merkezi içerisinde gerçekleşen atölye çalışmalarında akıl oyunlarından animasyon ve sanat etkinliklerine kadar bir çok konu yer alıyor. Çarşamba ve Cumartesi günleri olmak üzere haftada 2 gün olarak hazırlanan etkinlik programı ise 4 ay sürecek.

Bornova Belediyesi tarafından başlatılan atölyelerde Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi ilk olarak 4-6 yaş gurubu çocukları ağırladı. Uzmanlar eşiliğinde zeka oyunları oynayan minikler renkleri, şekilleri ve sayıları öğrenerek eğlendi. Yetişkin kurslarının ilkinde ise seramik dersleri verildi.

Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’ni gezen katılımcılar, kazı çalışmalarında bulunan seramik eserleri inceledi ve yetkililerden bilgi aldı. Katılımcılar daha sonra antik dönem eserlerinin yapılış tekniklerini uygulamalı olarak öğrendi.

Çocuklar geliştirici aktiviteler

Her yaş grubuna hitap eden birbirinden farklı atölye çalışmalarında çocukların akıl oyunları ile görsel ve zihinsel becerilerini kullanarak keyifli zaman geçirmeleri sağlanıyor. Ayrıca sanat programına katılan çocukların görsel gelişimine katkı sağlayacak bu programın amacı, tarihteki sanat akımları ve sanatçıları eğlenceli bir şekilde tanımalarını sağlamak.

Yetişkinler için eğlenceli atölyeler

Etkinliklere katılmak isteyen yetişkinler için röprodüksiyon atölyesi, sanatla rahatla atölyeleri ve Stop-Motion Animasyon Atölyesi de açılacak. 4 ay içinde toplam 16 gün sürecek röprodüksiyon atölyesinde arkeolojik dönem seramik eserleri baz alınarak çalışmalar yapılacak. Bu çalışmalar ise dönem sonunda sergilenecek. Hayata olumlu adımlar atılmasını sağlamak amacıyla açılan Sanatla Rahatla atölyesinde ise katılımcılar şükran kavanozu tasarlayarak yapacaklar. Ayrıca Stop-Motion Animasyon Atölyesi’ne katılan vatandaşlar, oyun hamuru, teller ve kartonlarla, ‘Yeşilova Höyüğünde Zaman Yolculuğu’ temalı stop motion videolar üretecekler.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.