Dolar 32,5616
%0.27
Euro 34,6831
%-0.14
Altın 2.504,470
%0.8
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıkılan spor tesis için Belediyeden yanıt geldi

Yıkılan spor tesis için Belediyeden yanıt geldi

Karabağlar'da yıkılan spor tesisi ile ilgili karar siyasi mi tartışmalarına Belediye'den yanıt geldi.  Yıkılan spor tesis için Belediye'den yanıt geldi

  • Ege Postası
  • 11.08.2017 - 18:07

EGE POSTASI- Karabağlar Belediyesi Gençyıldız Spor Klübü Binası ve Lokali'nin yıkılmasında siyasi bir etken bulunduğu yönünde açıklamaların gerçeği yansıtmadığını belirterek yazılı bir açıklama yaptı. 

Karabağlar Belediyesinden yapılan açıklamada "Bir basın yayın organında Karabağlar Eserkent Kıdemli Şehit Pilot Volkan Koçyiğit Bulvarı’nda Genç Yıldız Spor Kulübü binasının Karabağlar Belediyesi tarafından yıkıldığı, kararın siyasi olduğu yönünde asılsız haber yer almıştır. Söz konusu haber,  algı oluşturmaya yönelik olup, kamuoyunu da yanlış yönlendirme anlayışı taşımaktadır" denildi. 

Gençyıldız Spor Kulübü Tesislerinin yıkılmasına AK Parti'den tepki

Söz konusu alanın kamusal alan ve işgal halinde olduğunun ifade edildiği açıklamada klübe daha önce uyarıda bulunulduğu da aktarıldı. 

"Önceden uyardık"

Açıklamada "Öncelikle söz konusu yer, kamusal alanda yer alıp, özel mülkiyet değildir. Kamuya ait alanın üzerinde 775 Sayılı Gecekondu Kanunu’na aykırı olarak yapılmış kaçak bir yapıdır. İşgal söz konusudur. Burası 4019 Sokak’la Şehit Volkan Koçyiğit Bulvarı’nı birbirine bağlayan 4018/11 Sokak’ta yol gövdesinde kalmakta olup,  spor faaliyetleri için değil, ticari bir işletme olarak kullanıldığı tespit edilmiştir. Yine söz konusu yer için 31.03.2017 tarihinde spor kulübü yetkililerine resmi tebligat yapılmış ve yıkım tarihinden bir hafta önce de zabıta memurlarımız tarafından kendilerine sözlü uyarı yapılmıştır. Ancak tüm bu gelişmelere rağmen söz konusu spor kulübü uyarılara cevap vermediği gibi,  tahliye işlemlerini de gerçekleştirmemiştir. Bunun üzerine Karabağlar Belediyesi de 775 Sayılı Yasa’nın 18. Maddesi’ne göre izinsiz yapıyı yerinden kaldırmıştır. Kaçak yapının bulunduğu yol, yakın zamanda düzenlenip trafiğe açılacaktır" ifadeleri kullanıldı. 

"Destekliyoruz"

Kararın siyasi olmadığının vurgulandığı açıklamada "Spor kulübü yetkililerinin ifade ettiği gibi karar siyasi olmayıp, yasal yükümlülükler yerine getirilmiştir. Karabağlar Belediyesi’nin spor kulüplerine “Destek yerine köstek” olduğu iddiası  tamamen asılsızdır. Aksine belediyemiz,  gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumak için amatör spor kulüplerine imkanlar ölçüsünde destek vermekte olup,  vermeye de devam edecektir" ifadelerine yer verildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.