Dolar 32,5351
%-0.02
Euro 34,8611
%0.09
Altın 2.428,460
%0.22
Bist-100 9.706,00
%-0.16

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yılbaşını 'zehir' edeceklerdi

Yılbaşını 'zehir' edeceklerdi

Yeni yıl öncesi alkollü içecek satan mekanlara yönelik denetimlerini sıklaştıran Karşıyaka Belediyesi, emniyet birimleriyle ortak yapılan operasyonda yaklaşık 25 litre sahte içki ele geçirdi. Ürünlere el konularak, işletme sahipleri hakkında yasal işlem başlatıldı. İzmir'de sahte içki operasyonu

  • Ege Postası
  • 29.12.2016 - 10:06

Halk sağlığını tehlikeye sokacak ürünlere ve satıcılarına yönelik denetimlerini sıklaştıran Karşıyaka Belediyesi, zehir tacirlerine yine göz açtırmadı. Yeni yıl kutlamaları öncesi, alkol satan mekanlara ve tekel bayilerine yönelik operasyon gerçekleştirildi. Bahriye Üçok, Atakent ve Şemikler bölgelerinde yapılan denetimlere Karşıyaka Belediyesi Zabıta ve Ruhsat birimleri, Emniyet yetkilileri ve Vergi Denetim Uzmanları katıldı.

SAHTE İÇKİLERE EL KONULDU
Onlarca dükkana yönelik gerçekleştirilen çalışmada 25 litre sahte içki ele geçirildi. Halk sağlığını tehlikeye atacak olan ürünlere el konulurken, işletme sahipleri hakkında yasal işlem başlatıldı. Denetimlerin aralıksız olarak süreceği belirtildi.

DENETİMLER SÜRECEK
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “İnsan sağlığını tehlikeye atacak her türlü girişimin karşısındayız. Halkın sağlığını korumak için titizlikle çalışıyoruz. Her ihbarı uzman ekiplerimizce değerlendirip yasal olarak yapılması gerekenleri yapmaya devam edeceğiz. Emniyet ile işbirliği halinde; sahte içki satarak, vatandaşlarımızın canına kasteden ‘zehir’ tacirlerine yönelik denetimlerimiz sürecek” dedi.

URLA'DA 1242 ŞİŞE KAÇAK İÇKİ ELE GEÇİRİLDİ

İzmir'in Urla İlçesi'nde yılbaşı öncesi polis tarafından yapılan denetimde kontrol edilen bir depoda bin 242 şişe kaçak üretim şarap ve votka ele geçirildi.

Çeşme Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri dün, yılbaşı öncesi Çeşme ve Urla'da kaçak üretim içki denetimi yaptı. Urla'daki bir depoyu kontrol eden ekipler, bir depoda bin 242 şişe kaçak üretim şarap ve votka bulundu. Operasyonda gözaltına alınan 2 kişinin işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi. 

Emniyet yetkilileri, Çeşme ve Urla'da, yılbaşı nedeniyle, bar ve restoranlarda bulunan içkilerdeki bandrol denetimleri yoğun olarak devam edeceğini belirtti.

İZMİR'DE JANDARMADAN BASKIN

İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince halk sağlığının korunması, sahte alkol tüketiminden dolayı oluşabilecek olumsuzlukların önlenmesi için yaklaşan yılbaşı öncesinde alkollü içki satışı yapılan işletmelere yönelik gerçekleştirilen denetimleri sıklaştırdı. İzmir İl Jandarma Komutanlığı, alkollü içki satışı yapılan restoran, kafe, bar, müzikhol, pavyon, otel, market ve büfe gibi işletmelerde Aralık ayının 2'nci haftasından itibaren Bandrollü Ürün İzleme Sistemi Cihazı (BUİS) kullanılarak denetim yaptı. Bu süreçte, 138 işletme kontrol edildi. Sahte veya bandrolsüz alkollü içki bulundurduğu için 6 işletme hakkında 5607 sayılı Kaçakçılık Mücadele Kanunu, alkollü içki satış belgesi olmayan 3 işletme hakkında ise 4 bin 733 sayılı Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunu'na Muhalefetten yasal işlem yapıldı. Denetimler sonucunda 20 litre kaçak üretim alkollü içki ile 15 sahte bandrole el konulduğu belirtildi. Son 3 aydaki kontrollerde kaçak üretim olan 17 bin 117 litre şarap, 216 litre rakı, 72 litre viski, 59 litre votka ele geçirildi. Ayrıca 218 sahte bandrole el konulduğu belirtildi. 22 şüpheli hakkında yasal işlem yapıldığı ifade edildi. Jandarma yetkilileri, insan hayatını tehlikeye sokan ve ülke ekonomisine ciddi zararlar veren sahte ve kaçak alkollü içki ticaretinin önlenmesi amacıyla yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edeceği vurgulandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.