Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıldırım'dan İzmir'de 'balkon' mesajları!

Yıldırım'dan İzmir'de 'balkon' mesajları!

Başbakan ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, İzmir'e geldi. Yıldırım, partisinin yeni il binasını hizmete açtı, binanın balkonundan halka seslendi. Yıldırım daha sonra Türkiye'nin her yerinden davetli Romanlar'la bir araya geldi. Başbakan İzmir'de yeni il binasını binlerce partiliyle açtı

  • Ege Postası
  • 11.03.2017 - 10:14

EGE POSTASI- Başbakan ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Balıkesir'deki programının ardından İzmir'e geldi. Yıldırım'ı havalimanında parti yöneticileri karşladı.

Hafta içinde iki günlük program kapsamında geldiği İzmir'e bir kez daha gelen Yıldırım önce partisinin yeni yerine taşınan İzmir İl Başkanlığı binasını hizmete açtı, binanın balkonundan halka seslendi.

Yıldırım açılışın ardından Türkiye'nin her yerinden davetli Romanlar'la Hilton Oteli'nde akşam yemeği yedi. Yaklaşık 700 kişinin katılımıyla gerçekleşen yemekte Başbakan Yıldırım, referandum için 'evet'in oyu istedi.​​

Yıldırım: İlle de Roman olsun, ille de evet olsun

İZMİR EVET DİYOR

Yıldırım'ın İzmir'deki ilk durağı Bayraklı'da  AK Parti'nin yeni il binasının açılışı oldu. Bina önündeki alanda yaklaşık 5 bin kişi yer aldı. Başbakan'ın konuştuğu balkonun arkasındaki LED ekranda “İzmir evet diyor” yazısı dikkat çekti. Binanın ön cephesinde Mustafa Kemal Atatürk, Recep Tayyip Erdoğan ve Binali Yıldırım'ın fotoğrafları yer aldı. Partililer ellerinde Türk bayrakları ve parti bayrağı tuttu. Yıldırım önce, balkonda eşi Seniha Yıldırım ile birlikte partilileri selamladı.

 İZMİR TAM KADRO BURADA 

“Değerli yol arkadaşlarım hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum” diyerek konuşmasına başlayan Yıldırım, “ Maşallah maşallah İzmir tam kadro burada. İzmir birlik beraberlik içinde tek yürek olmuş. Güzel İzmir'e de bu yakışır. 16 Nisan'a kadar çalışmaya ant içen bu yiğit bu fedakar teşkilata bu yakışır. Allah hepinizden razı olsun” dedi. 

İZMİR BENİM MEMLEKETİM

İş yapmaktan açılış yapmaya zaman bulamadıklarını ifade eden Yıldırım, “ Türkiye'nin doğusundan batısına kuzeyinden güneyine hizmet götürmek için gece gündüz çalışıyoruz. Mega projeleri dev eserleri ülkemize bir bir kazandırmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Bugün yine burada güzel bir iş var. İzmir benim memleketim. İzmir benim şehrim. İzmir'e zaman ayırmazsak olmaz dedik. Şu güzel yiğit İzmirlilere bir selam verelim, yeni il binamızda bir hasret giderelim dedim” ifadelerini kullandı.

 İZMİR BU KEZ KAZANAN TARAFTA OLACAK M?

Yeni mekan değişikliğinin başarı getireceğini ifade eden Yıldırım, “Zaten gittikçe başarısını arttıran İzmir il teşkilatımız yeni binasında çok daha güzel başarılı hizmetlere imza atacak. Yol arkadaşlarım, İzmir 16 Nisan için buradan söz veriyor musunuz' İzmir bu sefer kazanan tarafta olacak m? İzmir bu sefer rekora koşacak mı'” dedi.

 MEYDANLARI ALÇAKLARA DAR ETTİNİZ

 “Önemli olan sadece binalar değil içerideki insanların mutluluğudur” diyen Yıldırım, şöyle devam etti;

“AK Parti Türkiye'nin yedi bölgesinin 81 ilinin siyasetteki baba ocağıdır. İstiklal Marşımızda vurgulanan şu sözün derinliği ne kadar önemlidir. Korkma sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak. Sönmeden yurdumun üstündeki en son ocak. AK Parti Türkiye'nin en güvenli ocağı olmayı başarmıştır. Türkiye AK Parti'ye 15 yıldır güveniyor inanıyor. Biz gönülleri kazandık. Onbinlerce İzmirli onun için burada. İşte bu yüzden 15 Temmuz darbe girişiminde millet bizimle beraberdi. 15 Temmuz'dan sonra 1 ay boyunca gece gündüz nöbet tuttunuz. Meydanları alçaklara dar ettiniz. Kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önünü kapayamadılar. Siyaset yasağı getirenlere millet dersini verdi. Biz muhtırayı sadece milletten alırız dedik. Onlara iade ettik. Millet yiğit şekilde yanımızda oldu. 2007 referandumu geldi, vesayet kırmızı kart gördü. Türkiye demokrasisi AK Parti'yle daha da güçlenmeye başladı. Millet Cumhurbaşkanını doğrudan seçti. Recep Tayyip Erdoğan seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olarak göreve başladı. Kardeşlerim işimiz yeni başlıyor. Çünkü 15 yılda Türkiye'de işler çok değişti. El pençe duran bir Türkiye yok. Yabancı ülkelerin kullandığı teknolojileri izleyen bir Türkiye yok. Artık Avrupa Asya kıtaları köprülerle bağlanıyor. Denizaltından geçiliyor.Şehir hastaneleri açıyoruz. Hizmet aşkıyla dağları deliyoruz.” 

YILDIRIM SORDU 'EVET' YANITINI ALDI 

Yıldırım, alandakilere “Tek devlet için tek vatan için tek bayrak için hazır mısını? Kararımız ne'” diye sordu. Alandakiler hep bir ağızdan “Evet” diye bağırdı. 

ALAYINIZ KATILIN! 

Seçime 36 gün kaldığını hatırlatan Yıldırım, “Bize durmak yok, yola devam. Gece demeyeceğiz, gündüz demeyeceğiz. Çalışacağız, çalışacağız 16 Nisan'da Türkiye'yi bölmeye çalışanlara FETÖ'cülere PKK'ya ve onun yandaşlarına İzmir gereken cevabı verecek” dedi. Hollanda hükümetinin, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının iniş iznini iptal iptal etmesi hakkında da konuşan Yıldırım,“Hayır kampanyasına Almanya da katıldı, Hollanda da katıldı. Alayınız katılın alayınız. Bize Allah yeter, bize millet yeter. Almanya taraf oldu. Bu demokrasiyi yaralayan girişimleri üzüntüyle karşılıyoruz. 2017 Avrupa'da seçim yılı. Almanya'da Hollanda'da Fransa'da seçim var. Onlar bıraksınlar Türkiye ile uğraşmayı. Seçim kazanmak için Türkiye'yi kullanmasınlar. Bakanlara engel koymak, uçaklarına iniş izin vermemek ne dostluğa sığar ne diplomasiye ne de insanlığa sığar. Bütün bunları bir kenara not edeceğiz. Ama günü gelince gereği ne ise onu da yapacağız.” dedi. 

Yıldırım konuşmasını, “Yeni binamızda ilk zaferimizi sandıkları Evet ile doldurarak elde edeceğiz” diyerek bitirdi.

DELİCAN: ÇOCUKLARIN GELECEĞİNİ KARARTIYORLAR

AK Parti İl Başkanı Bülent Delican da referandum sürecine değinerek, “Yenilenmenin arifesindeyiz. İnşallah 16 Nisan’da bu ülkenin vatansever evlatları cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine evet diyecek. Adında halk geçen bir parti var. Çocukların geleceği için hayır diyeceklerini söyleyerek, çocuklarının da geleceğini karartıyorlar” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.