Dolar 32,5121
%-0.11
Euro 34,7955
%-0.2
Altın 2.427,750
%-0.1
Bist-100 9.687,00
%0.43

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıldırım'dan İzmir'de yoğun mesai: Menemen-Konak-Karabağlar

Yıldırım'dan İzmir'de yoğun mesai: Menemen-Konak-Karabağlar

Başbakan Binali Yıldırım İzmir'e geldi. Yıldırım ilk durağı olan Menemen'de CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve CHP Konya Vekili Bozkurt'u hedef aldı. Konak'taki toplu açılış töreninde Körfez Tüp Geçiş Projesi müjdesi veren Yıldırım, Karabağlar'da ise büyük dönüşüm projesinin startını verdi. Yıldırım'dan yoğun mesai: Menemen-Konak-Karabağlar

  • Ege Postası
  • 05.04.2017 - 15:59

EGE POSTASI - Başbakan Binali Yıldırım iki temel atma töreni ve 101 tesisinin de açılışını yapmak üzere İzmir'e geldi. Son olarak 8 Mart'ta seçim bölgesi İzmir'e gelen Başbakan Yıldırım, 1 ay aradan sonra yeniden kente gelmiş oldu.

MENEMEN'DE TEMEL ATTI

Yıldırım'ı havalimanında parti teşkilatı karşılarken, Başbakan'ın kentteki ilk durağı Menemen oldu. Yıldırım, kuzey çevre yolunu Menemen-Aliağa-Çandarlı’ya bağlayacak 76 kilometre uzunluğundaki otoyolun temel atma törenine katıldı. 

Başbakan'ın ilk durağı Menemen

Menemen’de düzenlenen temel atma törenine; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti’li milletvekilleri, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Menemen Belediye Başkanı CHP'li Tahir Şahin ve Aliağa Belediye Başkanı MHP'li Serkan Acar katılırken, çok sayıda vatandaş da Türk bayrakları ve “evet” flamalarıyla alanı doldurdu.

O SÖZLERE TEPKİ

Başbakan Yıldırım, burada yaptığı konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal KılıçdaroğlU'na yüklenirken,  CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’un sözlerini hatırlatarak, “İzmir düşmanı denize döktü ama bir densiz çıkmış diyor ki ‘evet verenleri denize dökeceğiz.’ İzmir hainleri bilir. Hainlere ne yapacağını da bilir. Bayrağına sahip çıkar İzmir. Devletine sahip çıkar. O densizlere cevabı İzmir 16’sında verecek. Biz İzmir’e güveniyoruz” dedi.

Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi'nin 2019'da bitmiş olacağını dile getiren Yıldırım, böylelikle 2 kent arasındaki mesafenin 3,5 saate ineceğine işaret etti.

İKİNCİ DURAK ALSANCAK, MÜJDE: TÜP GEÇİŞ!

Yıldırım'ın kenttyeki ikinci durağı Alsancak oldu. Alsancak semtindeki spor salonunda, Orman ve Su İşleri Bakanlığının 101 dev eserinin açılışını yaptı. Yıldırım, burada vatandaşlara seslenerek, 16 Nisan'da 'evet' demelerini istedi.

Başbakan'dan İzmir’e tüp geçiş müjdesi

Büyük bir coşkuyla karşılanan Yıldırım, burada İzmir için büyük bir müjdeyi açıkladı. "İzmir'in Marmaray'ını, tüp geçişi için bu sene içinde ihaleye çıkıyoruz" dedi.

TOPLAM UZUNLUK 12.6 KİLOMETRE

Başbakan Binali Yıldırım'ın bu yıl içinde ihalesine çıkılacağını söylediği Körfez Geçişi, İnciraltı ile Çiğli arasında olacak. Bir ayak İnciraltı'na diğer ayak ise Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Kavşağı'na inecek. Toplam uzunluğu 12.6 kiometre olacak, 1.9 kilometresi batırma tüp, 900 metresi yapay ada, 4.2 kilometresi köprü gerisi kalanı da bağlantı yolu şeklinde yapılacak. 

MHP STANDINI ZİYARET ETTİ

Başbakan Binali Yıldırım, Alsancak Spor Salonu'nda yaptığı toplu açılışların ardından salona çok yakın olan kentin en işlek yeri Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişindeki MHP standını ziyaret etti. Stantta Türk bayrağı ve referanduma yönelik neden 'evet' verilmesi gerektiğini içeren broşür dağıtan MHP'li kadınlara çalışmalarında başarılar dileyen Yıldırım, MHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Özmen'le konuştu. Yıldırım, TBMM'de AK Parti ve MHP'nin birlikte destek verdiği Anayasa değişikliğiyle ilgili referandum çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Yıldırım “Birlik, beraberlik, kardeşlik için çabalıyoruz. Türkiye'nin beka meselesi, memleket meselesidir. Bu meseleyi inşallah 16 Nisan'da çözmeyi başaracağız. Emeklerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Ayrı partiyiz, hedefimiz bir. Türkiye için rüyalarımız bir, misyonumuz bir. Hepimizin amacı bu ülkede kardeşliği yok etmeye çalışan alçak terör örgütlerini bu topraklardan atmak" dedi. 

KARABAĞLAR'DA BÜYÜK DÖNÜŞÜM PROJESİ START ALDI

Başbakan Binali Yıldırım’ın son durağı Karabağlar Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni oldu. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ve AK Parti’li milletvekilleri de katıldı.

Başbakan Yıldırım İzmir'de büyük dönüşümü başlattı

DÖNÜŞÜM MESAJLARI VERDİ
Konuşmasında kentsel dönüşüm projesi hakkında da bilgi veren Başbakan Yıldırım, “Karabağlar’da yıllardır hep lafı yapılan ama bir türlü başlanamayan kentsel dönüşüm projesini başlatıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Bu proje 20 bine yakın İzmirliye yakışan adeta küçük şehir olacak. 4 bin 500 konutuyla, yeşil alanlarıyla, alışveriş merkezleriyle ve her türlü sosyal donatı alanlarıyla Karabağlar’a örnek bir proje. Bin dönümlük alanı dönüşüme tabii tutuyoruz. Bütün İzmir’de 70 bin nüfusa sahip 9 bin 790 adet yapı bulunuyor. Bu alanın büyük bir kısmı 1975’ten sonra başlayan göçle 87 planlarına göre yapılmış ve ne yazık ki hepimiz biliyoruz ki; İzmir’deki yapıların yüzde 60’tan fazlası imarsız, plansız. Şehirciliğe uygun yapılar değil. Bu çarpık yapılaşmayı tersine döndürecek projeyi Karabağlar’da gerçekleştiriyoruz” dedi.

İZMİR'E ÇOK YAKIŞACAK
İzmir’in deprem bölgesi olduğunu hatırlatan Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti: 
“Dolayısıyla herhangi bir depremde, afette can ve mal kaybı olmaması için mutlaka bu değişimi, bu dönüşümü yapmamız gerekiyor. Bin dönümlük bir arazinin en az 600 dönümü yani yarısından fazlası yeşil alan olacak, park olacak, otopark olacak. Çocuklarımızın, kadınlarımızın rahatça vakit geçireceği bir alan olacak. 34 bin metrekaresi ticaret alanı, 20 bin metrekaresinde yol, otopark ve sosyal ihtiyaçlar yer alacak. İlkokulu, ortaokulu, anaokulu, lisesi, üç adet de camisi olacak. İzmir’in en güzel, en örnek projesi olacak ve Karabağlar’a çok yakışacak.”

CHP'LİLERDEN DESTEK İSTEDİ
Konuşmasının sonunda 16 Nisan’da ‘evet’ çıkması için sıkılmadık el bırakılmaması gerektiğini söyleyen Başbakan Yıldırım, “Ülkücü kardeşlerimden de aynı desteği istiyorum. CHP’ye gönül vermiş İzmirli hemşehrilerimizin de destek vereceğine inanıyorum. Bu destek Türkiye’nin aydınlık yarınları için. Gençlerden de destek istiyorum. Kılıçdaroğlu, gençlerin meclise girmesini istemiyor ama gençler de onu istemiyor” ifadelerine yer verdi.

Başbakan Binali Yıldırım, "Biz Ahmet Necdet Sezer ile çok sorunlar yaşadık. Ama yutkunduk yutkunduk aman kriz çıkmasın diye hep alttan aldık. Ne oldu yapmamız gerekenlerin 3’te birini ancak yapabildik, 3’te ikisini engellediler" dedi. 


İzmir'de bir televizyon programının canlı yayınına katılan Başbakan Binali Yıldırım, 15 yıllık iktidarlıkları döneminde vesayet odakları ile çok sorunlar yaşadıklarını açıkladı. Başbakan Yıldırım dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile çok sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, yaşadığı bir anekdotu paylaştı. Başbakan Yıldırım şunları söyledi:


"Biz Ahmet Necdet Sezer ile çok sorunlar yaşadık. Ama yutkunduk yutkunduk aman kriz çıkmasın diye hep alttan aldık. Ne oldu yapmamız gerekenlerin 3’te birini ancak yapabildik, 3’te ikisini engellediler. Ben bakanım bir tane genel müdür yardımcısı değiştireceğim Başbakan imzalıyor, cumhurbaşkanına gönderiyor cumhurbaşkanı imzalamıyor, geri gönderiyor. Bir tane genel müdür yardımcısı ve o genel müdür yardımcısı kararnamesi döndükten sonra benim karşıma geçti sırıtarak ‘Naber Bakan bey’ dedi. ‘Benim patronum cumhurbaşkanı sen değilsin’ demektir bu. Vesayet odağı bir bu anayasanın kendisi. Bu anayasa darbeden sonra kurulmuş ve insanlar sorgulayamamış bile. Bu anayasa yüzde 93 ile kabul edildi. Yüzde 7’si hayır verdi. Niye başta silahlı adamlar var, sıkıysa itiraz et. Kılıçdaroğlu da diyor ki ‘Ben de hayır oyu verdim.’ Güzel, işte biz şimdi hayır verdiğin anayasayı değiştiriyoruz. Şimdi evet vermesi gerekir.”
Konuşmaların ardından protokol tarafından temel atma töreni gerçekleştirildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.