Dolar 32,5690
%0.09
Euro 34,8864
%0.17
Altın 2.424,940
%0.07
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıldırım'dan liste çıkışı: 'Kotaya bağlı kalmaksızın yazın'

Yıldırım'dan liste çıkışı: 'Kotaya bağlı kalmaksızın yazın'

CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım önceki akşam bir yemekte Karşıyaka Belediye eski Başkanı Cevat Durak ile aynı masada buluştu. Durak’ın birlik bütünlüğü desteklediğini ifade eden Yıldırım, Karşıyaka’nın seçim sürecinde örnek bir ilçe olacağını belirterek “Özellikle kadın ve gençlerin kotaya bağlı kalmaksızın listelerde yer almasını istiyorum” dedi. Yıldırım'dan örnek liste çıkışı

  • Ege Postası
  • 17.09.2017 - 12:33

YAĞMUR UYGUR/ EGEPOSTASI- Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ile Karşıyaka Belediye eski Başkanı Cevat Durak bir araya geldi. Başkan Durak’ın Karşıyaka’da birlik beraberliği desteklediğini söyleyen Yıldırım “Karşıyaka’da birlik beraberlik içinde, bölünmeden, parçalanmadan bu sürecin sürdürülmesi gerektiğini, yani şu iki senede yakalanan ivmenin 2019 seçimlerine yansıması için Karşıyaka İlçenin çalışmalarını başarılı bulduğunu ve bu bağlamda da bize destek olacağını kendisi ifade etti” dedi.

Karşıyaka’da tek listede uzlaşı olacağını düşündüğünü ifade eden Yıldırım, “Bizde çoğu mahalle tek liste çıkar. Bizde bölünme, parçalanma olmadan birçok mahalle tek liste çıkacağına inanıyorum. Eski İl Başkanımız Ali Engin açık bir destek veriyor. Eski Belediye Başkanımız açık bir destek ifade etti. Mahalle örgütlerimiz zaten çok güçlü. Mahalle örgütlerimiz kendi iradelerini ortaya koyabilecek güce sahipler. Karşıyaka kavga istemiyor. Bölünmek istemiyor. Karşıyaka 2019’daki Cumhuriyetle AK Parti iktidarının mücadele edeceği bir seçime bütün, tek ve güçlü bir şekilde gitmek istiyor. Onun için bölünmeden parçalanmadan bu süreci yöneteceğimize inanıyorum” diye konuştu.

"ÇİFT LİSTEDEN KORMAMAK GEREK"

Çift listeli seçimin demokrasi gereği olduğunu da belirten Başkan Yıldırım Karşıyaka’nın tüm ilçelere örnek olacağını düşündüğünü belirterek “Demokrasiye inanmak gerekir. Çift listeden korkmamak gerekir. Bu bir yarıştır. Parti içi demokrasiyi yarışı işletmemiz gerekir. Parti içi demokrasi çift liste bize güç verir aslında. Korkmamak gerekir. Çıkartır mı çıkartmaz mı kendi takdiridir. Bizim görevimiz çıkacak her listenin kayıtsız şartsız orada demokratik bir ortamda yarışmasını sağlamaktır. İlçe Başkanı olarak bu süreçte Karşıyaka’nın tüm ilçelere örnek olacağını düşünüyorum” dedi.

"BEN DOĞAL DELEGEYİM BAŞKASI OLSUN"

Kendi mahallesinde delege listesine ismini yazdırmayacağını da belirten Yıldırım “Benim mahallem Bahriye Üçok. Ben doğal delegeyim. Bir kişinin daha fazla delege olması bana göre önemli. Burada ben gidip bir arkadaşımızın daha eksik olmasındansa bir arkadaşımızın daha delege olmasının daha önemli olduğunu düşünüyorum. Tek listenin gideceği bir yerde adımı oraya yazdırmanın bir anlamı olmadığını düşünüyorum. Doğal delegeyim ben. Bir arkadaşımızın fazla ismi çıkmasını tercih ederim. Parti içi yarış, demokrasi ve kin ve nefreti birbirine karıştırmamak lazım. CHP’lilerin tamamı birbirinin yoldaşıdır Düşmanlık üzerinden siyasetin uygun olmadığını, yoldaşlık kültürü üzerinden birlik ve bütünlüğe en çok ihtiyacımız olduğu şu dönemde saygıyı sevgiyi bu süreçte eksik etmememi z gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

"ŞAHSİ KİŞİSEL ÇIKARLARIMIZ ÖNE ÇIKMAMALI"

Bu yıl yapılan delege seçimlerinin gelen siyasi durumdan dolayı daha fazla ilgi çektiğini ve katılımın önceki yıllara oranla arttığını ifade eden Başkan Yıldırım diğer ilçelerde yaşanan seçimleri de takip ettiğini söyledi. Yıldırım "Bu sefer biraz daha fazla ilgi olduğunu düşünüyorum. Bunun da 2019 sürecine biraz daha bağlı olduğunu düşünüyorum. Bu yanlış bir durum. Doğru olmadığını şahsi ve kişisel çıkarlarımızı hiçbir zaman parti menfaatinin önüne geçirmememiz gerektiğini düşünüyorum. Uzlaşı içinde, hak eden, geçmişte bu partiye emek vermiş kişilerin içine alınarak birlik bütünlük içinde seçim sürecini yaşamamız gerektiğini düşünüyorum. Karşıyaka’da bunun yaşanmasını istiyorum. Özellikle Kadın ve gençlerin kotaya bağlı kalmaksınız delege listelerinde çok daha fazla yer verilmesi gerektiğine inanıyorum. Bunu da Karşıyaka’da başaracağımıza inanıyorum

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.