Dolar 32,5842
%0.34
Euro 34,7970
%0.19
Altın 2.509,020
%0.99
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıldırım'dan Pekdaş'a referandum çıkışı

Yıldırım'dan Pekdaş'a referandum çıkışı

AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, referandumda 'hayır' kampanyasına destek veren Başkan Sema Pekdaş'ı eleştirerek, "Konak'ın sorunlarıyla uğraşmayı bırakmış, 'hayırın' peşine düşmüş. Senin bu ilçeye ne hayrın oldu ki bu kampanyaya olacak" dedi.

  • Ege Postası
  • 12.02.2017 - 12:40

AK Parti Konak İlçe Çevre ve Şehircilik Birim Başkanları toplantısı, Çevre ve Şehircilik Başkanı Beşir Çoban başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, Belediye Grup Başkan Vekili Sait Başdaş, Araştırmacı Tarihçi Yazar Orhan Beşikçi, Kent Plancısı Bülent Soysal ve Konak'taki 113 mahallenin temsilcileri katıldı. Tarihçi Yazar Orhan Beşikçi ve Kent Plancısı Bülent Soysal, Konak'ın tarihi mirasına yönelik katılımcılara bilgi verirken, İlçe Başkanı Temel Yıldırım ise, çevre, imar ve şehircilik sorunları üzerinden Konak Belediye Başkanı Sema Pektaş'ı sert sözlerle eleştirdi.

KONAK SORUN YUMAĞI

İlçedeki çarpık yapılaşma ve imar problemlerinin birçok sorunu da beraberinde getirdiğini dile getiren Yıldırım, "İzmir'in en önemli meselesi çevre ve şehircilik. Konak, çevre ve şehircilik konusunda sınıfta kalmış durumda. Kentlerin kimlikleri vardır. Dünyada tüm şehirlerin merkezleri tarihi eserlerle doludur. Bütün tarihi eserler gün yüzüne çıkmış ve turizmin faydasına sunulmuştur. Dünyanın tüm eski şehirlerinde bu böyledir. İzmir'in ilk yerleşim yeri Basmane olarak geçiyor. Peki bu tarihi mirasımız ne kadar toplumun ve turizmin hizmetind? Etrafı gecekondu ve yıkılmak üzere olan bir tarihle karşı karşıyayız Konak'ta. Konak, İzmir içerisinde çarpık yapılaşmanın en fazla olduğu ilçelerin başında geliyor. Yüzde 65-70 oranında kaçak yapılaşma veya sağlıksız konut stoku ile karşı karşıyayız.  Mahallelerin nerdeyse üçte ikisi imar sorunlarıyla boğuşuluyor. Vatandaş derme çatma binalarda yaşamaya çalışıyor. Bu çarpık yapılaşma ve imar problemleri beraberinde hava kirliliği, çevre kirliliği, altyapı, ulaşım ve otopark gibi sorunları da beraberinde getiriyor. Velhasıl Konak'ı sorun yumağı haline getiriyor" dedi.

İZMİR'İN KALBİ TEKLİYOR

Şehri 25 yıldır aynı zihniyetin yönettiğini fakat sonucun hep hüsran olduğunu söyleyen Yıldırım, "25 yıldır çivi çakılmayan, değişim ve dönüşüm anlamında hiçbir adım atılmayan, proje üretilmeyen ve ortaya bir vizyon konulmayan şehrin kalbinde yaşıyoruz. Doğal olarak İzmir'in kalbi tekliyor. Burayı yöneten bir başkan, bir hanımefendi var. Bugünlerde çok meşgul. Sanmayın ki Konak'ta bu sorunlarla boğuşanlar için meşgul. Üç yıldır hiç böyle bir derdi olmadı. Kaldı iki yıl... Olacağına dair bir emare yok" dedi. Türkiye'nin 16 Nisan'da yapılacak olan referandumda kaderini oylayacağına vurgu yapan Yıldırım, "Ya çıkış ya çöküş referandumu diyorum ben buna. Türkiye ya tam gaz yoluna devam edecek ya da 15 yıl önce olduğu gibi uluslararası tefeci kuruluşların kapısında kuyrukta bekleyecek. Allah o günleri göstermesin. Ama hanımefendi göstersin isteyen kanadın temsilcilerinden, 16 Nisan'da yapılacak olan halk oylamasının 'hayır' kanadını oluşturanlardan birisi" diye konuştu.



KONAK'I YÖNETME KABİLİYETİNİ YİTİRMİŞ DURUMDA

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın, 'Anayasa değişikliği paketi meşru değildir' sözlerine yanıt veren Yıldırım, "Milletin vekillerinin yaptığı anayasa paketine 'meşru değildir' diyor. Meşru olması için darbecilerin veya illegal unsurların mı yapması gerekiyord? Kendisi de dahil olmak üzere 'hayır' cephesinin peşine takıldığı HDP'nin, sırtını Kandil'e dayamış terör örgütü temsilcilerinin mi yapması gerekiyord? Asıl kendisi şuan orada meşru şekilde oturmuyor. Ne yazık ki oturduğu koltuk kendisinin değil. Biz Konak Belediye Meclisi'nde iki parti grubu olduğunu sanıyorduk. AK Parti ve CHP. Son Şubat ayı meclis oturumunda gördük ki, yalnızca AK Parti var. CHP diye bir parti grubu kalmamış. Bir yalı grubu var, bir de başkanın adamları. İkiye bölünmüş, ikisi de birbirinden bir haber. Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı, ilçe belediye başkanının savunduğu plan değişikliğini meclisten geçiremediler. Meşru olsaydı o planlar geçerdi, geçmiyorsa sen Konak'ı yönetme kabiliyetini yitirmiş durumdasın. O zaman yapman gereken tek şey var; istifa et. Nasıl olsa bu meclis seni çalıştırmıyor. İkiye bölünmüş olan meclis grubunda sen istediğin hiçbir şeyi geçiremiyorsun" ifadelerini kullandı.

BU İLÇEYE NE HAYRIN OLDU'

Konak'ın, İzmir'in 30 ilçesi arasında en fazla göç veren ilçe olduğunu kaydeden Yıldırım, "Şehrin merkezi göç verir m? Veriyor. Çünkü insanlar burada yaşam konforu bulamıyorlar. Yol yok, ulaşım sıkıntılı, derme çatma yapılar, imar planlaması olmadığı için gelişemeyen bir ilçe burası. Sanmayın ki Güzelyalı'da ya da Hatay'da yaşayanlar çok rahat. Onlar da aynı sorunlarla boğuşuyorlar. Konak'ın sorunlarıyla uğraşmayı bırakmış, 'hayırın' peşine düşmüş bir belediye başkanı var. Senin bu ilçeye ne hayrın oldu ki bu kampanyaya hayrın olacak. Senin peşinden kim gelir göreceğiz. Meclis üyeleri bile senin peşinden gelmiyor. CHP grubunu böldü yakında hayır cephesini de böler. 16 Nisan tarihi milat olacak. Evet diyeceğiz, Türkiye üzerindeki ağırlıkları atacak, vesayetten tamamen kurtulacak. bir daha darbenin, darbecilerin ismi bu ülkede geçmeyecek. Bir daha koalisyon sözünü bu millet duymayacak. Bugünlerden çok daha iyi günleri hep birlikte göreceğimize inanıyoruz. Yeter ki birlik olalım,  beraber olalım, davamıza sahip çıkalım. Çalışalım, komşularımıza anlatalım. Bu yalan makinelerinin ürettiği yalanlarla kafası karışan kardeşlerimizin doğruyu bulmalarına vesile olalım" açıklamasında bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.