Dolar 32,5562
%0.25
Euro 34,7427
%0.03
Altın 2.487,280
%0.11
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıldırım: İki kaptan gemiyi batırır!

Yıldırım: İki kaptan gemiyi batırır!

Başbakan Binali Yıldırım, anayasa görüşmelerinde konuştu. Yıldırım, "İki kaptan gemiyi batırır kaptanın tek olması lazım" dedi.

  • Ege Postası
  • 09.01.2017 - 23:56

AK Parti Grubu adına konuşan Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmalarından satır başları:

“Bugünden itibaren anayasa değişikliğini tüm yönleriyle ele alacağız. Meclisimiz, bu değişikliği en iyi şekilde müzakere edecek. Vatandaşımız bu değişikliğin ne anlama geldiğini daha iyi anlayacak.

Millet, bu değişikliği inanıyoruz ki aynen olur verecek ve Türkiye’nin muasır medeniyetler seviyesine giden yolda önünü açacak, yolunu aydınlatacaktır.

Şunu büyük bir iftiharla söylüyorum ki Erzincan’da kendi halinde bir ailenin 10 evladından biri olarak bu ülkenin yönetim kademesinde önemli bi sorumluluk almış olmam, ülkemizin cumhuriyetimizin bize bahşettiği en büyük imkan ve onurdur.

Meclis çatısı altında olan bütün siyasi partiler hep bu konuyu vaatlerimizin en başında yazdık.

367 icadı maalesef cumhurbaşkanı seçimini tıkadı. Çözüm işin sahibinde, millette... 2007 seçimlerinde MHP de Meclis'e de girdi ve sayın genel başkanı o tarihi kararı aldı ve devletin yüce faydası için gerekeni yaptı. O kriz aşılmış oldu. Bu krizin her seçimde yaşanması Türk siyasetine yakışan bir şey değildir.

İki kaptan gemiyi batırır. Kaptanın tek olması lazım...  Vesayet odakları cesaret kazanıyor, sistem bir yerde gelip tıkanıyor.

Parlamento millet iradesiyle seçilmiş, Cumhurbaşkanı yine millet iradesiyle seçilmiş. Bu ikili yapı sürdürülebilir değil.

Mesele çok açık; bu bir yönetim sistemi değişikliğidir. Mukayeseli hukuk esas alınarak başka ülkelerin sistemleri de incelendi.

Seçen aynı zamanda seçilecek ehliyete de sahiptir; gençlerimizden korkmayalım. Her seçime mecburiyetten gittik.

İki seçim aynı zamanda yapılıyor, vatandaş gelecek beş yılı nasıl planlayacağına karar veriyor. Güvenoyuna ihtiyaç kalmıyor çünkü güvenoyunu millet veriyor. Başbakan yok, memleket kazanacaksa biz kaydebelim.

Bu sistem uzlaşmayı getiriyor, bu yaşanması muhtemel krizleri ortadan kaldırıyor. Ülkemize karşı çok boyutlu asimetrik bir savaş başlatılmıştır, savaşı kazanmanın yolu güçlü iktidarın daim olmasıdır."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.