Dolar 32,3657
%0.15
Euro 34,9440
%-0.35
Altın 2.325,400
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıldırım: Kılıçdaroğlu'nun aklı başına gelmiş

Yıldırım: Kılıçdaroğlu'nun aklı başına gelmiş

Başbakan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun 'Sen ben kavgasını bırakalım' sözlerine ilişkin olarak "Aklı başına gelmiş demek ki. Önce kendisi bu işi bıraksın. Memleketi, milleti yabancılara şikayet etmekten vazgeçsin" dedi.

  • Ege Postası
  • 11.08.2017 - 15:15

Başbakan Binali Yıldırım, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Kurban Bayramı tatiline ilişkin bir soru üzerine Yıldırım, "Bu konuyu Salı günü Cumhurbaşkanımızın başkanlığında yapacağımız Bakanlar Kurulu’nda değerlendireceğiz. Oradan bir karar çıkacak. Her iki alternatif de değerlendirilecek. Toplumun bir kesimi çalışmaya devam edelim diyor, bir kısmı tatili uzatalım diyor. Her ikisinin artısı eksisi düşünülecek salı günü karar verilecek. Benim şahsim fikrim olmaz. Bakanlar Kurulu ne karar verirse o kararı uygularız. Şahsi fikirler ile ülke yönetilmez" dedi.

KILIÇDAROĞLU’NUN ’SEN BEN KAVGASINI BIRAKALIM’ SÖZLERİ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun ’Sen ben kavgasını bırakalım’ sözlerini değerlendirmesi istenen Yıldırım, "İyi aklı başına gelmiş demek ki. Önce kendisi bu işi bıraksın. Memleketi, milleti yabancılara şikayet etmekten vazgeçsin. ’Türkiye güvensizdir, can ve mal güvenliği yoktur’ demekten vazgeçsin. Adaletin verdiği kararlara saygı duysun. Belirli suçlarla hakkında kovuşturma devam edenlere sahip çıkmasın. Bıraksın, adalet rahat çalışsın. Biz zaten çalışıyoruz. 15 yıldır çalışıyoruz. Kılıçdaroğlu’nun da bu noktaya gelmiş olmasından memnun olduk" diye konuştu.

KOMPLO İDDİALARI

’Komplo’ iddialarına ilişkin bir soru üzerine Yıldırım, "Böyle bir evham içerisinde böyle bir şey söz konusu olamaz. Adalet herkese lazım. Bir şekilde bir suçlama ile yargılanan insanlara sahip çıkmak adalet aramak değildir. Bırakalım yargı bağımsız, tarafsız şekilde çalışsın. Yargıyı etkilemeyelim. Gerçekler ne ise ortaya çıksın. Onun için sayın Kılıçdaroğlu bu işlere kafa yoracağına ileride nasıl ülkeye daha fazla faydalı olurum, terörün sona erdirilmesi için, bölgesel sorunların tamamen ortadan kaldırılması için o değerli fikirlerini kamuoyu ile bizlerle paylaşsın. Şikayet etmekten artık vazgeçsin bunu bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 

 "TÜRKİYE’NİN GÜVENLİK POLİTİKASINDA HERHANGİ BİR DEĞİŞİKLİK YOK"

Bu hafta yapılan Güvenlik toplantısında alınan kararlara ilişkin bir soru üzerine Yıldırım şöyle konuştu: "Türkiye’nin güvenlik politikasında herhangi bir değişiklik yok. Gerek hudutlarımızda gerekse dışında vatandaşımızı rahatsız eden terör ÿtehdidi olan her durumda Türkiye uluslararası hukuktan doğan haklarını bugüne kadar kullandığı gibi bundan sonra da ÿkullanamaya devam edecek. Eğer tehdit, hudutlarımızın dışında ise durum yine aynı" diye yanıt verdi.

ASLA İZİN VERMEMİZ SÖZ KONUSU DEĞİL

Özellikle İdlip’te son günlerde meydana gelen gelişmeleri dikkate alarak o bölgede 150 kilometrelik Hatay’ın Suriye sınırında gerekli tedbirleri alıyoruz. Malum orada radikal gruplar son zamanlarda kontrolü ele aldı. Burada yaşanacak gelişmelere göre yapılacak operasyonlara dikkate alarak biz hem insani dram yaşanmaması için hem de sınırlarımızdan ülkemize yönelik tehditlerin oluşmaması için tedbirlerimizi alıyoruz. Baştan beri söylediğimiz bir şey var; sınırlarımızın özellikle Suriye ve Irak’ta yeni bir yapay devlet oluşturma gayretlerine asla biz müsamaha etmemiz, izin vermemiz söz konusu değil. Bu konuda muhatap ülkeler ile gerekli görüşmelerimizi yapıyoruz. Şartlar ne olursa olsun ülkemizin milli menfaatlerine, hükümranlık haklarına, güvenliğine yönelik bir tutum gelişme yaşarsak geçmişte olduğu ÿgibi gelecekte de buna karşılık vermekten tereddüt göstermeyiz.

BÖLGEDE BİR TAKIM FAALİYETLER VAR

Gerek koalisyon gerek Rusya gerek Amerika ve Türkiye hatta İran’ın da dahil olduğu bölgede bir takım faaliyetler var. Bu faaliyetler çerçevesinde yaşanan gelişmelere göre yine birlikte hareket edilecek."

Kılıçdaroğlu: Birinci ricam hükümetten

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.