Dolar 32,5925
%0.36
Euro 34,7627
%0.09
Altın 2.494,150
%0.39
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıldırım: Merkel'le konuşup döneceğim

Yıldırım: Merkel'le konuşup döneceğim

Kırşehir'deki mitingde konuşurken sözlerine ara veren Başbakan Binali Yıldırım, vatandaşlara "Şimdi Almanya Başbakanı Merkel'le telefonda konuşup tekrar döneceğim" dedi.

  • Ege Postası
  • 04.03.2017 - 15:15

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ekonomi Bakanı Zeybekci'nin Almanya'daki konuşmalarının iptal edilmesinin ardından gerilen Ankara-Berlin ilişkilerinde yeni bir gelişme yaşandı.

Başbakan Yıldırım, Kırşehir'deki mitingde konuşurken sözlerine ara verdi. Yıldırım ardından da miting alanındaki vatandaşlara, "Şimdi Almanya Başbakanı Merkel'le telefonla konuşup tekrar döneceğim" dedi. Yıldırım, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yapacağı görüşmenin saatini 15.00 olarak belirtti.

Alman Bakan'ın görüşme talebi reddedildi

Türkiye-Almanya krizinde sıcak gelişme

Almanya'nın Türk Bakanlara miting izni vermemesinin ardından artan gerilim nedeniyle Merkel açıklama yapmış, Almanya'da federal bir yönetim ve belediyeler var. Toplantı kanuni izne ve belediyenin iznine bağlıdır. Bizler Almanya'da ifade özgürlüğünü sağlıyoruz" demişti. Ancak Alman Belediyeler Birliği aynı görüşte değil.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin Almanya'da katılacakları toplantıların iptal kararını yerel yönetimlerin verdiğini, bu yetkinin onlarda olduğu açıklamasının ardından Alman Belediyeler Birliği (Deutsche Städtetag), Berlin'e "Sorunu belediyelerin üzerine yıkmayın" diye seslendi.

Ankara ve Berlin çözmeli

Rheinische Post gazetesine konuşan Alman Belediyeler Birliği Başkanı Eva Lohse, asıl sorunun Türk politikacıların hangi çerçevede Almanya'da miting yapacakları sorusu olduğunu belirterek, bunun ancak Ankara ve Berlin hükümetleri arasında görüşülmesi gerektiğini söyledi. "Sorun dış politika ve diplomasi ile çözülebilir" diyen Eva Lohse, "Bu sorun belediyelerin üzerine yıkılmamalı" ifadelerini kullandı.

Belediyeler açısından etkinliklere izin verilirken güvenliğin önemli bir ölçü olduğunu da kaydeden Lohse, Bakan Bozdağ toplantısını güvenlik gerekçesiyle iptal eden Gaggenau Belediyesini ise savundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.