Dolar 32,3413
%0.28
Euro 35,0987
%-0.07
Altın 2.310,120
%1.43
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yılın en iyi festivali seçildi

Yılın en iyi festivali seçildi

Uluslararası Urla Enginar Festivali, SHINING STAR AWARDS 2016 en iyi festival dalında ödüle layık görüldü. 3 gün boyunca 60 bin kişi ziyaret etti

  • Ege Postası
  • 03.12.2016 - 10:18

İZMİR - Urla’nın ekonomisine can suyu sağlamak, üreticiyi desteklemek, ilçenin tanıtımını yaparak gastronomi turizmini geliştirmek için yapılan Yarımadanın sembol ürünü sakız enginarı festivalinin ödül töreni Crowne Plaza Florya’da gerçekleşti.

Atrax Fuarı kapsamında Tureks Uluslararası Fuarcılık tarafından organize edilen ödül törenine katılan Başkan Sibel Uyar konuşmasında "biz festivallerimizi eğlenmek için yapmıyoruz. Biz festivallerimizi kırsal kalkınmaya destek olmak için yapıyoruz. Biz istiyoruz ki çiftçimiz kazansın. Üreticimiz enginar tarlasını satmasın, o tarlalarda villalar inşa edilmesin. Çocuklarımız fastfood yerine annelerinden iyi tarım uygulamalarıyla yetişen enginar yemeğini istesin. Ne mutlu ki bizlere Urla'da 2 yıl içinde enginar dikim alanı yüzde 42 arttı. 600 dönüm yeni enginar üretim alanı oluştu. Festivalimizi 3 gün boyunca 60 bin kişi ziyaret etti. Önümüzdeki yıl hedefimiz 1 milyon kişi.” sözlerine yer verdi.

 

Enginar festivalinin bir ekip işini olduğunu vurgulayan Başkan, “Biz enginar festivalimizi tek başımıza yapmıyoruz. Başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu olmak üzere, Büyükşehir Belediyemizin Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığına, Ekonomi Üniversitesine, Dünya Gurme Kentler Birliği Delice'e, Urlaılara, Urlalı çiftlerimize çok teşekkür ederim.”

 

“5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının tanınmasını yıl dönümü yaklaşmışken ben laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e çok teşekkür ederim. Ben bugün burada bir Belediye Başkanı olarak konuşabiliyorsam, onun sayesindedir." sözlerine ye verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.