Dolar 32,5860
%0.34
Euro 34,7895
%0.17
Altın 2.511,560
%1.09
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yılmaz Karakoyunlu APİKAM’da konuşacak

Yılmaz Karakoyunlu APİKAM’da konuşacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde (APİKAM) düzenlenen “Kent Söyleşileri”nin bu ayki konuğu, ünlü yazar Yılmaz Karakoyunlu olacak. Karakoyunlu, konuklara “Meşrutiyet’ten Cumhuriyet’e İzmir Musikisi” ile ilgili bilgiler verecek.

  • Ege Postası
  • 31.05.2016 - 11:14
Kent tarihinin ve kültürü açısından önemli çalışmalara imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM), “Kent Söyleşileri” serisinde İzmirliler’i değerli konuklar ve ilginç konularla buluşturmaya devam ediyor. Geçtiğimiz ay Prof. Dr. Kemal Kocabaş’ın konuk edildiği “Kent Söyleşileri”nin bu ayki konuğu Yılmaz Karakoyunlu olacak.
1 Haziran Çarşamba günü saat 18.00’de APİKAM bahçesinde başlayacak söyleşinin konusu “Meşrutiyet’ten Cumhuriyet’e İzmir Musikisi”.. Söyleşide Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı sanatçıları Türk Müziği’nden örnekler seslendirecek.  
 
Çok yönlü bir kişilik: Yılmaz Karakoyunlu
1936 yılında İstanbul'da doğan Yılmaz Karakoyunlu,  1995 yılı seçimlerinde İstanbul milletvekili seçildi. 1999 yılı seçimlerinde Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Karakoyunlu, mesleki ve edebi eserleri ile dikkat çekiyor. “Salkım Hanımın Taneleri” romanı ile 1989 Yunus Nadi Roman ödülü birinciliğini kazandı.  “Üç Aliler Divanı”, “Güz Sancısı”, “Çiçekli Mumlar Sokağı”, “Yorgun Mayıs Kısrakları”, “Ezan Vakti Beethoven”, “Mevsimler Eskidi Biraz” isimli romanları Doğan Kitap tarafından yayınlandı.  “Güz Sancısı” romanı 1991 yılında Türk Yazarlar Birliği Roman Ödülü birinciliğini kazandı. 2012 yılında Doğan Kitap tarafından yayınlanan "Mor Kaftanlı Selanik" isimli kitabında, Türkiye ile Yunanistan arasındaki mübadeleyi romanlaştırdı. 2013 yılında "Ekinler Gece Büyür" isimli öykü kitabı Doğan Kitap tarafından yayınlandı. Oyunları arasında “Önce İnsan”, “Zirveden Sonra”, “Altın Huylu Doruklar”, “Romenos Diogenes”, “Ok ve Yay”, “Mavi Saplı Hayaller”, “Kuzguncuklu Fazilet” sahnelendi. “Güz Sancısı” romanı ve “Zirveden Sonra” oyunu ile Türk Yazarlar Birliği'nin birincilik ödülünü aldı. “Salkım Hanımın Taneleri” romanı filme çekildi ve 1998 Antalya Film Festivalinde 6 dalda birincilik ödülü aldı; yılın en iyi sinema filmi seçildi. 1991 yılında yazılan “Güz Sancısı” romanı, aynı isimle 2008 yılında filme çekildi. Film 2009 yılı başında Yunanistan'ın Atina kentinde gala gecesi yapılarak seyircilere sunuldu. Bu gece münasebetiyle “Güz Sancısı” Yunanca’ya çevrilerek yeniden yayınlandı. 200'e yakın Türk Müziği şarkısı ve saz eserleri TRT repertuvarında olan Karakoyunlu,  2014 yerel seçimlerinde CHP'den Urla Belediye Meclis Üyesi seçildi. Karakoyunlu, ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi de oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.