Dolar 32,5862
%0.34
Euro 34,8456
%0.33
Altın 2.497,260
%0.51
Bist-100 9.648,00
%1.3

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yine Muğla, yine tur midibüsü

Yine Muğla, yine tur midibüsü

Muğla'da, içinde Rus turistlerin bulunduğu midibüsün şarampole devrildiği kazada 2'si Türk 18 kişi yaralandı.

  • Ege Postası
  • 18.05.2017 - 10:54

Kaza, bugün saat 10.00 sıralarında, Muğla- Denizli Karayolu Yaylasöğüt Mevkii'nde meydana geldi. Geçen Cumartesi günü 24 kişinin öldüğü, 10 kişinin yaralandığı midibüs kazasından sonra bir kaza daha Muğla'da endişeye yolaçtı. Bodrum'dan aldığı Rus turistleri Denizli'nin travertenleriyle ünlü Pamukkale İlçesi'ne götüren Tamer Güngör yönetimindeki, 45 HD 0924 plakalı midibüs, yolun sağ tarafından şarampole devrildi.

Kazada 2'si Türk 18 kişi yaralandı. Devrilen aracı ve yaralıları görenler kazayı, sağlık ve jandarma ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine kaza yerine gelen sağlık ekipleri yaralıları ambulanslarla çevre hastanelere kaldırdı. Jandarma, kaza yerinde inceleme yapıyor.

Geçen Cumartesi günü de İzmir'den Anneler Günü gezisi için yola çıkan kadın ve çocukların yer aldığı midibüs, Marmaris Sakar Geçidi'nde devrilmiş, 24 kişi hayatını kaybetmişti.  

"YARALANANLAR RUS DEĞİL UKRAYNALI"

Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, 2'si Türk 18 kişinin yaralandığı midibüs kazasındaki yolcuların Rus değil Ukraynalı kafile olduğu açıkladı. Dr. Tekin, "Olay yerine giden sağlık görevlilerimiz, kaza yerindeki yaralıların konuşmalarından Rus olduklarını zannetti. Bunu olayın sıcaklığına bağlıyoruz. Şu anda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi 13, Muğla Özel Yücelen Hastanesi'nde ise 4 ve aracının başından ayrılmayan, kaza yerinde tedavisi yapılan midibüs şoförü olmak üzere 18 yaralı var. 3'ünün sağlık durumu ciddiytini koruyor, diğerlerinin ise sağlık durumları iyi" dedi.

KAZA NEDENİ YAĞIŞ

Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız ise kazayla ilgili açıklama yaptı. Kazanın yağıştan meydana geldiğini açıklayan Kaymakamı Yıldız, "Bodrum'dan Pamukkale istikametine gitmekte olan bir tur aracı. Kazada 18 kişi yaralı var. Aşırı yağıştan dolayı virajı alamamış ve yan yatmış. Biraz durumu ciddi olan yaralılar var. Hepsi hastanelere sevk edildi. Gerekli tedbirler alındı. Yol trafiğe açıldı" dedi.

Kazayla ilgili olarak Kaymakam Yıldız'a bilgi veren midibüsün şoförü Taner Güngör ise, "Bodrum'dan Pamukkale'ye tur yapıyoruz. Araç şirkete ait. Ben şoförüyüm" diye konuştu. 

VALİ ÇİÇEK, YARALILARI ZİYARET ETTİ

Muğla Valisi Amir Çiçek, Ula'ya bağlı Yaylasöğüt Mevkii'nde Bodrum'dan Denizli'ye giderken trafik kazası geçiren Ukraynalı turistleri ziyaret etti. Yaralıların durumu hakkında İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin'den bilgi alan Vali Çiçek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Vali Çiçek, kazadan haber alınır alınmaz ambulansların olay yerine ulaştığını, yaralılara ilk müdahalelerin yapılarak hastanelere sevk edildiğini aktardı. Vali Çiçek, kaza ile ilgili soruşturma başlatıldığını sözlerine ekledi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.