Dolar 32,5137
%-0.08
Euro 34,9473
%0.34
Altın 2.435,870
%0.52
Bist-100 9.794,00
%0.74

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yine söylüyorum gereği yapılacak

Yine söylüyorum gereği yapılacak

Ankara, Balıkesir ve Bursa belediye başkanlarının istifalarını en kısa zamanda vereceklerine inandığını yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Aksi takdirde, yine söylüyorum, gereği ne ise gereği yapılacaktır. Çünkü yetkili kurullarımız, bu konuyla ilgili kararını vermiştir” dedi...

  • Ege Postası
  • 20.10.2017 - 06:43
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için Türkiye’de bulunan Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari’yi resmi törenle karşıladı. Erdoğan, Buhari’yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin ana giriş kapısında karşıladı. Erdoğan ve Buhari’nin, tören alanındaki yerlerini almalarının ardından, 21 pare top atışı eşliğinde iki ülkenin milli marşları çalındı. Erdoğan, Buhari ile ortak basın toplantısı düzenledi soruları yanıtladı. Erdoğan, geçen yıl mart ayında Batı Afrika ülkelerine yaptıkları ziyaret kapsamında Nijerya’yı ziyaret ettiğini anımsatarak, Nijerya’nın nüfusu, ekonomisi ve sahip olduğu muazzam potansiyeliyle küresel bir aktör olduğunu ifade etti. Erdoğan, ülkenin aynı zamanda ekonomik olarak muazzam bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayarak, örneğin Birleşmiş Milletlerin barış gücü misyonlarına en fazla katkı sağlayan 10 ülkeden birisi olduğunu belirtti. Nijerya’da eli kanlı terör örgütleri nasıl varsa, Nijerya yönetimi bu terör örgütleriyle nasıl mücadele ediyorsa, Türkiye’nin de terör örgütleriyle böyle bir mücadelesinin olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Terör konusunda aynı kaderi paylaşıyoruz. Boko Haram terörü, Nijerya’da binlerce masum insanın ve oradaki mazlum, mağdur insanların ne yazık ki hayatına mal oldu. Ülkenin kuzey doğusunda bu terör örgütü nedeniyle bir buçuk milyon insan yerlerinden edildi. Boko Haram, FETÖ ya da DEAŞ arasında hiçbir fark olmadığını ifade etmek istiyorum. Adı, iddiası, amacı ne olursa olsun bu örgütlerin tamamı masumların kanlarıyla beslenen katil sürüleridir. Terörle yürüttükleri mücadelede Nijeryalı dostlarımızın yanındayız, tecrübelerimizi paylaşmaya kendilerine her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu ifade ediyorum” dedi.     

‘Bedeli ağır olur demedim’

Erdoğan’a basın toplantısında üç belediye başkanı ile ilgili, “’İstifa etmezlerse bedeli ağır olur’ şeklinde ifadeniz var. Direnme durumunda süreç nasıl işleyecek'” diye soruldu. Erdoğan, gereğinin yapılacağını söylerken, “Çok tehlikeli sorular soruyorsun ya. ‘Bedeli ağır olur’ demedim. ‘Gereği neyse yapılır’ dedim” karşılığını verdi.

‘Usulsüzlük var’

Bir gazetecinin, “Türkiye, Nijerya’nın terörle mücadele konusundaki çalışmalarına ne gibi destekler verecek” sorusu üzerine Erdoğan, Nijerya’nın Boko Haram ile mücadelesinde en önemli dayanışmanın istihbarat olduğunu belirtti. Erdoğan, istihbarat konusunda Nijerya’nın istihbarat örgütü ile MİT’in dayanışmasının önem arz ettiğini vurguladı. 

Ankara, Balıkesir ve Bursa belediye başkanlarının istifalarının istenmesiyle ilgili soru üzerine Erdoğan, şunları kaydetti:

“Şu an itibarıyla üç belediye başkanımız istifalarını verdiler. Şimdi üç belediye başkanımız daha var. Onların da istifalarını en kısa zamanda vereceklerine inanıyorum. İlgili arkadaşlarımız görüşmeleri yaptılar ve şu anda da zannediyorum bu istifayı vermenin onlar da hazırlığı içerisindeler. Aksi takdirde, yine söylüyorum, gereği ne ise gereği yapılacaktır. Çünkü yetkili kurullarımız, bu konuyla ilgili kararını vermiştir. Şu anda bizim sürecimiz arkadaşlarımızla ilgili özellikle bir olumsuzluk sürecini tahrik etmek değil tam aksine teşkilatımızın bu noktada varmış olduğu bir karar sürecidir. Bu karar sürecini biz kendileriyle de değerlendirdik ve ona göre de burada böyle bir adımın atılmasının gereğini söyledik. Çünkü biz sıradan bir parti değiliz. Bu bir sıradan hareket de değildir. Bu bir davadır. Dolayısıyla bu davanın içerisinde yer alan arkadaşlarımız bu sistemin nasıl çalıştığını aslında çok iyi bilirler. Çok iyi bildiklerine göre de onlar da bize kalmadan gereğini yaparlar, yapmaları lazım. Bunu kendilerine zaten tebliğ ettik. Ben, Başbakan arkadaşım ve konuyla ilgili sorumlu Genel Başkan Yardımcım.”

Yemekte  Gökçek sürprizi

Erdoğan, Buhari onuruna resmi öğle yemeği verdi. Yemeğe geçmeden önce Erdoğan ve Buhari ile Emine Erdoğan ve Nijerya Cumhurbaşkanı Buhari’nin eşi Ayşe Buhari bir süre sohbet etti. Öğle yemeğine TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bakanlar Süleyman Soylu, Nurettin Canikli ve AnkaraBüyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de katıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.