Dolar 32,4975
%0.15
Euro 34,8048
%0.24
Altın 2.488,190
%1.05
Bist-100 9.554,00
%0.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yol için ağaçları feda etmişler

Yol için ağaçları feda etmişler

Gülbahçe-Karaburun arasında devam eden yol çalışmaları sırasında bölgedeki yeşil dokuda hasar meydana geldi. Ortaya çıkan bu manzaraya tepki gösteren TMMOB ve bağlı meslek odaları durumu tepki gösterdi. Meslek odalarından bu görüntülere sert tepki

  • Ege Postası
  • 20.06.2017 - 17:11

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Karaburun'u İzmir'i bağlayacak otoyol yatırımı nedeniyle yaşanan sıkıntılara bir yenisi daha eklendi. Daha önce kamulaştırma krizi ve benzeri sıkıntılarla gündeme gelen ulaşım projesi bu sefer de ağaç katli iddialarıyla tartışma yarattı.

Karaburun'a giderek devam eden karayolu yapım çalışmaları ve inşaat faaliyetlerini yerinde inceleyen kentteki meslek odaları temsilcileri şok bir manzara ile karşılaştı. TMMOB üyeleri yaptıkları tespitler sonucu yol inşaatı nedeniyle bölgedeki yeşil dokuyla birlikte çok sayıda ağacın tahrip edildiğini ya da kesildiğini belgeledi. Konuya dair yazılı bir açıklama yapan TMMOB İl Koordinasyon Kurulu ortaya çıkan manzara ile ilgili sorumluların tespit edilmesini isterken, açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Gülbahçe-Karaburun arasında devam eden yol çalışmaları sırasında Mordoğan Ova Yolu bölgesindeki yaşlı çam ve okaliptüs ağaçlarının köklenerek yol kenarına bırakıldığı gözlenmiştir. Görülen odur ki, bu çalışmalar sırasında mevcut yapı ve bitki varlığı hiçe sayılmaktadır ve bunun sorumlusu olan karayolları ve uygulayıcı firmaya gerekli uyarıların yapılması gerekmektedir. Karayollarının bölgedeki çalışmalarının kontrol şefi,İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ağaçların taşınması talebiyle yazılı başvuruda bulunduklarını, karşılığında aldıkları “taşınamaz” cevabına istinaden söküm yaptıklarını belirtmiştir. Bu kolaycı yaklaşım kabul edilebilir bir yaklaşım değildir.

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu olarak, nasıl kent içerisinde tek bir ağaca bile son derece hassas bir şekilde yaklaşıyorsak, diğer alanlarda da aynı hassasiyeti göstermemiz gerektiğine inanıyoruz. Bu çerçevede, ağaçların sökümüne ilişkin hem İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne hem de Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne kamuoyunu aydınlatacak bir açıklama yapmaları çağrısında bulunuyor, çalışmaların aynı şekilde devam etmemesi için gerekli çaba ve hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini hatırlatıyoruz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.