Dolar 32,5614
%0.07
Euro 34,9964
%0.48
Altın 2.425,810
%0.11
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
YPG o bölgede operasyona hazırlanıyor

YPG o bölgede operasyona hazırlanıyor

YPG güçlerinin, IŞİD’in Türkiye sınırında elinde tuttuğu son bölgeyi ele geçirmek için operasyona hazırlandığı aktarıldı. ABD’nin ‘Menbic boşluğu’ olarak nitelenen bölgenin kapanması için Ankara’ya çağrı yaptığı iddia edildi.

  • Ege Postası
  • 29.03.2016 - 08:52
Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, ‘güvenilir kaynaklara dayanarak’ YPG’nin yanı sıra Arap ve Süryani grupları da barındıran Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG), IŞİD’in Türkiye sınırında kontrol ettiği son bölgeye yönelik büyük bir saldırıya başlayacağını aktardı. Gözlemevi, SDG’nin taarruza Fırat Nehri’nin batısından başlayacağını belirtti. Operasyonun, ABDönderliğindeki koalisyonun hava desteğini alacağı vurgulandı. ABD ordusu, pazar günü Mara ve Menbic’e dört hava saldırısı düzenlendiğini açıkladı.

İngiliz The Times gazetesi ise, ABD’nin ‘IŞİD militanlarının geçişine engel olmak için’ Türkiye’nin Suriye’de sınıra yakın IŞİD kontrolündeki Menbic’le arasındaki yolları kapatmasını istediğini veWashington’ın o bölgeye Suriyeli Kürtlerin yerleşmesinden yana olduğunu yazdı. Gazeteye göre, Batılı istihbarat birimleri, Paris ve Brüksel saldırılarıyla bağlantılı olan bazı teröristlerinFransa ve Belçika’ya gitmeden önce Suriye-Türkiye sınırının güneyinde IŞİD kontrolündeki Menbic’i çevreleyen yaklaşık 96 km uzunluğundaki yolu kullandıklarına inanıyor. ABD’li yetkililer, bu alanı ‘Menbic boşluğu’ olarak adlandırıyor. IŞİD komutanları, yabancı savaşçıları Menbic’te topluyor ve onları savaş alanlarına, Suriye’ye ya da sınır boyundan Türkiye ve Avrupa’ya yönlendiriyor. Gazete’ye göre, Brüksel’deki terör saldırılarının ardından ABD, Türk hükümetini ‘Menbic boşluğu’nun kapanmasına destek olması ve çoğu Kürtlerden oluşan iyi eğitimli SDG’nin yolu kontrol ederek, yabancı savaşçı ve silah geçişlerini durdurmalarına izin vermesi için ikna çabalarını yineledi.

CIA’DAN RUSYA'YA ZİYARET
Öte yandan ABD’nin Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü John Brennan’ın bu ayın başında Rusya’nın başkenti Moskova’ya ziyarette bulunduğu ortaya çıktı. Amerikan Büyükelçiliği, Brennan’ın Moskova’daki temasları sırasında Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın görevi bırakmasını gündeme getirdiğini belirtti. (Milliyet)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.