Dolar 32,3591
%0.13
Euro 35,0198
%-0.13
Altın 2.325,670
%0.23
Bist-100 9,13
%0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yüksekdağ duruşmaya katılmak istemedi

Yüksekdağ duruşmaya katılmak istemedi

İzmir’de, yaptığı bir konuşma nedeniyle 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan yargılanan ve 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istenen eski HDP milletvekili ve eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, yargılandığı davada duruşmaya katılmadı. 

  • Ege Postası
  • 09.05.2017 - 15:25

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, 2016 Şubat ayında bir panele katılan eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında, 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan soruşturma başlatmış, soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede Yüksekdağ’ın 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istenmişti. İzmir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan beşinci celseye, başka bir suçtan Kocaeli 1 No'lu Yüksek Güvenlikli Cezaevinde tutuklu olan eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, SEGBİS yöntemiyle katılacaktı ancak SEGBİS'ten mahkemeye bağlanan görevli, Figen Yüksekdağ'ın duruşmaya katılmak istemediğini, sanık Yüksekdağ'ın duruşmaya katılmama dilekçesini mahkemeye ulaştıracaklarını belirtti.

Duruşmaya, sanık Figen Yüksekdağ'ın avukatları katıldı. Sanığın avukatları, müvekkillerinin neden duruşmaya çıkmak istemediğini bilmediklerini, müvekkilleri Yüksekdağ ile görüşüp gelecek celse için görüş belirteceklerini söyledi. Mahkeme heyeti, sanık Figen Yüksekdağ'ın katılmaması ve eksik dosyaların giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. (İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.