Dolar 32,3789
%0.19
Euro 35,0323
%-0.09
Altın 2.326,490
%0.26
Bist-100 9,14
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yüksel'den iddialı 'hayır' tahmini!

Yüksel'den iddialı 'hayır' tahmini!

Ağustos ayında CHP İzmir İl Başkanlığı görevinden istifa eden Alaattin Yüksel, katıldığı TV programında referandum sürecine yönelik çarpıcı mesajlar verdi. Yüksel, İzmir'de yüzde 70-75 'hayır' çıkacağını iddia ederken, görev verilse de verilmese de alanda çalışacağının mesajını verdi. CHP'de eski başkandan anayasa teklifi ve referandum mesajları

  • Ege Postası
  • 24.01.2017 - 21:04

EGE POSTASI - CHP İzmir İl Eski Başkanı Alaattin Yüksel, katıldığı TV programında referandum sürecine yönelik açıklamalarda bulundu. 

CHP'de tepki çeken SMS!

Yüksel şunları söyledi;

"Anayasada önemli değişiklikler yapacaksanız önce seçmene sormalısınız. Referandumu önceden yapmak lazım. Toplumsal bir uzlaşmayla anayasa değiştirilebilirdi. Dünyada bu şekildedir. Türkiye'nin bugüne kadar uygulamaları da bu şekildeydi. Şimdi bir başka uygulama yapılıyor. 18 maddenin değiştirilmesi değil bu. Vatandaş bunun neresind? Vatandaşın %70'ini bu değişiklikleri bilmiyor. Bu anayasa değişikliğinden haberi de yok gündeminde de yok. Vatandaşın gündeminde terör var, güvenlik sorunları var. İçeride ve dışarıda büyük çatışmalar yaşanıyor. Ülkenin her yerinde bombalar patlıyor.

HER ŞEY TEK KİŞİYE BAĞLANACAK

İzmir’de adliyenin kapısına kadar gelen tanksavarlar, bombalarla geliyorlar. Bir trafik polisi, bir kahramanın fark etmesiyle büyük bir kahramanlık yaparak fark etmesiyle önleniyor. Bir tarafta işsizlık sorunu var insanların kafasında. Türkiye’nin yaşadığı en büyük krizlerde bile bu kadar kötü oranlar ortaya çıkmamıştı. Vatandaşın derdi aslında bu. Huzur içinde bir ülke istiyor vatandaş. Bunca sıkıntı yaşanırken, Türkiye’nin rejimini değiştirmek ne kadar doğru olabili? Her şey tek bir kişiye bağlanacak.

VATANDAŞ HESABINI SORACAK

Bahçeli’nin de desteğiyle bu meclisten geçti. Anayasa değişikliği toplumsal uzlaşma gerektiren, yurttaşın bilgilendirilmesi gerektiren bir olaydır. Ama bunlar bile engellendi. 2019’da yürürlüğe girecek olan değişikliğin bu kadar hızlı bir şekilde yapılmasının ne anlamı vard? Vatandaş kendisine yapılan bu haksızlığın hesabını referandumda soracaktır diye düşünüyorum.İzmir, Ankara, Istanbul’da siyasi partilerin aldığı oylara göre okumamak gerekiyor. Çok farklı sonuçlar çıkabilir. Bu partilerin yarışı değil. Bu 80 milyonu ilgilendiren çok önemli bir değişiklik teklifi. Türkiye tam bir yol ayrımında. Bu CHP’yi ne kadar etkileyecekse AK Parti’yi de o kadar etkileyecek. 

YÜZDE 70-75 İDDİASI

İzmir her zaman bu konularda demokrat bir kenttir. Her zaman demokrasiye önem vermiştir. Ben hiçbir zaman İzmir CHP’nin kalesidir gibi bir şey söylemedim. İzmir korkusuzdur, boyun eğmez. Ben AKP’ye MHP’ye oy vermiş İzmir seçmeninin de bu referandumda çok farklı bir karar vereceğini ve ‘Hayır’ diyeceğini, karşı çıkacağını düşünüyorum. %70-%75 hayır diyen çıkacaktır diye düşünüyorum.

GÖREV VERİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM

CHP meclisteki görevini yerine getirmeye çalıştı. Bazen tartışmalara girmek yerine doğru dürüst vatandaşa anlatılabilirdi. Ama stratejiye uymak da zor oluyor. Yine de çok ciddi bir mücadele sürecini yürüttüler.Bundan sonra bu mesele CHP’nin meselesi değildir. CHP seçmeni CHP bayraklarıyla değil Türk bayraklarıyla sokaklara çıkmalı. Kapı kapı dolaşıp halkı bilgilendirmeli. Bizler de siyaset yapan insanlar olarak bir referandum çalışmasında yer alacağız ve sandıktan da ‘hayır’ sonucunu çıkarıp hayırlı günleri göreceğiz. Görev verileceğini düşünüyorum. Verilmese bile yurtseverlik görevim olarak gecemi gündüzüme katarak çalışırım. Ben kendi adıma siyasi bir gelecek görmüyorum. Bir vatansever olarak bu güzel ülkem için her türlü fedakarlığı yaparak çalışacağım."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.