Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yüksel: Sındır listede yoktu, ben önerdim

Yüksel: Sındır listede yoktu, ben önerdim

Gazeteciler Mithat Umutoğulları ve Adem Nakçı’nın Radyo Egepostası'nda sunduğu Gün Ortası programının konuğu olan CHP Eski Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, gündeme dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

  • Ege Postası
  • 23.10.2017 - 16:15

EGEPOSTASI - CHP’de artık Önder Sav döneminde olduğu gibi güçlü genel sekreterlik dönemi olmadığını belirten CHP Eski Genel Başkan Yardımcısı, Eski Milletvekili ve İl Eski Başkanı Alaattin Yüksel, Nakçı ve Umutoğulları’nın, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır’ın İzmir’de başta delege seçimleri olmak üzere birçok noktada yaptığı müdahaleleri nasıl değerlendirdiği sorusuna, çarpıcı bir yanıt verdi. Sındır’ın, Genel Başkan’ın PM listesinde olmadığını belirten Yüksel, “Onu ben önerdim” dedi.

Genel Başkan’ın delege seçimlerine müdahale talebi olmadığını belirten Yüksel, “Örgüt kararını kendisi versin diyor. Buna rağmen genel sekreter böyle müdahalelerde bulunuyorsa, hele hele kendi ilinde müdahalelerde bulunuyorsa bu doğru değil. Siz bu örgütten aldığınız gücü örgüte karşı kullanmayacaksınız. Hele hele parti genel sekreteri düzeyinde birinin asla kullanmaması gerekiyor. Ne belediye başkanı ne milletvekilinin. Hele de genel sekreterin asla kullanmaması gerekiyor. Önemli görevlere gelince bundan sanki tarihinden beri geçmişinden beri varmış gibi, doğal göreviymiş gibi, bundan sonra da devam edecekmiş gibi bir duyguya kapılıyor insan. Hiç kimse orda kalmadı öyle. Ben hep görevleri kendim bıraktım. Genel başkan yardımcılığını da milletvekilliğini de. Ama bırakmak istemeyenlere, ömür boyu kalmak isteyenlere de parti bıraktırıyor bir gün. Önümüzdeki kurultayda, ben ne ölçüde yapıp yapmadığını bilmiyorum, ama varsa bunun bir şekilde şeyi kesilecek” yanıtını verdi.

GENEL BAŞKANIN LİSTESİNDE YOKTU, BEN ÖNERDİM

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır’ı yeniden belediye başkanı seçilmemesi nedeniyle kendisinin ve Aziz Kocaoğlu’nun önerdiğini kaydeden deneyimli siyasetçi,

“Dedikodular ortaya çıkmasın diye ben önerdim, PM’ye girmesini. Genel Başkan’ın listesinde yoktu. Aziz Başkan’ın da görüşünü aldım. O da ‘İyi düşünmüşsün, parti içindeki bu tartışmalar son bulsun’ dedi. Parti içinde kimse birbirine laf etmeyecek. Hele hele basın önünde kimse konuşmayacak. Bir sorunu olan il başkanı olarak beni arayacak, kendi içimizde çözeceğiz. Aziz başkan gerçekten riayet etti. Ama bazı vekil arkadaşlarımız röportajlar yapıp ağır eleştirilerde bulundular. Cevap bile vermedim. Devir teslim töreninde bugünkü genel sekreterimiz de vardı. Büyükşehir başkanımız harfiyen uydu. Benim il başkanı seçildiğim tartışmalı bir kongre olmuştu. Onu ortadan kaldırmak, partiyi güçlendirmek için böyle bir tarzı koymuştum. PM’ye de Kamil Bey’i önermiştim, o da yazdı. Bütün Türkiye de biliyor zaten. Genel başkan ve biz üç il başkanı beraber yaptık listeyi orada. Orada önermişimdir” diye konuştu.

BİR BAKAN NASIL BÖYLE BİR ŞEY SÖYLER'

Aziz Kocaoğlu’nun da görevden alınacağı şeklindeki kulislerin doğruyu yansıtmadığını kaydeden Yüksel, “Ben direkt böyle bir şey duymadım. Aziz Başkan ile de bir araya geliyoruz çoğu zaman. Ama hiç böyle bir şeyde bulunmadı. Hele hele beraat kararı da bu kadar güzel yazılmış. Savcılık mütalaası da ortada iken asla öyle bir şey olacağını düşünmüyorum Aziz Başkan ile ilgili. Şimdi bu Bakanın bu açıklaması ne Sayıştay’ın ne Danıştay’ın ne Yargıtay’ın ne bilmem neyin bağımsız yargı olmadığını, bağımsız kurumlar olmadığını gösterir. Bir bakan nasıl böyle bir şey söyler. Talimat bu!” şeklinde tepki gösterdi.

SİZ DOĞRU ŞEYLER YAPIYORSANIZ TABAN SİZİ ZORLAR ZATEN

CHP’de ilçe kongreleri başlamadan il başkanlığı için kulis ve çalışmalar yapılmasını nasıl değerlendirildiği de sorulan Alaattin Yüksel, şu yanıtı verdi: “Siz doğru şeyler yapıyorsanız parti tabanı sizi zorlar zaten. Bence kendileri adaylık yerine tabanları varsa onlar zaten aday gösterilir. Gidip ilçe kongreleri öncesi bu işi yapmak isteyen arkadaşlar varsa benim tavsiyem o ilçelerde kendisinin partinin nasıl yönetilmesi konusundaki düşüncelerini aktarsın. Ben ilk adaylığımda bile gidip ilçelerde nasıl bir portre ilin başında olmalıyı konuştum.”

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.