Dolar 32,5980
%0.38
Euro 34,8685
%0.39
Altın 2.494,900
%0.42
Bist-100 9.597,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yunan belediye başkanından Urla'ya ziyaret

Yunan belediye başkanından Urla'ya ziyaret

Mübadelenin ardından İzmir'den Atina'ya göç eden Rumlar tarafından kurulan Atina'daki Nea Smirni (Yeni İzmir) bölgesinin Belediye Başkanı Stavros Tzoulakis, Yunanistan'ın sevilen sanatçısı George Dalaras, Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia, İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ile birlikte Urla Tarihi Arasta Çarşısı, Malgaca Pazarı ve Urla Sanat Sokağı'nı ziyaret ederek, Urla Belediyesi'nden arkeolog Cem Kurt'tan bilgi aldı.

  • Ege Postası
  • 07.10.2017 - 15:26

Annesi Urlalı olan Nea Smirni Belediye Başkanı Tzoulakis, Urla'yı gezmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İzmir'de hem İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş hem de Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan gördüğü ilginin kendisini mutlu ettiğini belirtti. Tzoulakis, "Gösterdiğiniz misafirperverlik için teşekkür ederim. Benim annem Urlalı, babam Giritli. Bu yüzden Urla'yı ziyaret etmek benim için ayrı bir önem taşıyor" diye konuştu. Nea Smirni Belediye Başkanı Stavros Tzoulakis, İzmir'de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleştirdikleri fotoğraf sergisinde yer alan fotoğrafları, İzmir Ticaret Odası'nın yeni hizmet binasına ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne hediye etti.

"DAHA YAPILACAK ÇOK ŞEY VAR"

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilerde çok önemli mesafeler kat edildiğini belirterek, "Ticari ilişkileri geliştirebilmek amacıyla öncelikle önyargıları aşabilmek için çalıştık. Bugün geldiğimiz noktada, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 20 yılda 200 milyon dolardan 6 milyar dolara ulaştı. Halen sorunlar da var. Ama biz her zaman önümüze bakıyoruz. İki ülke insanının dostluk içinde yaşaması, işbirliği yapması için çalışıyoruz. Bu nedenle, ticari ilişkilerin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinlikler de son derece önemli" diye konuştu.

Demirtaş, 1992 yılından bu yana Atina'ya pek çok ziyaret yaptıklarını ve pek çok heyet ağırladıklarını belirterek, "İlk Atina'ya gittiğimizde Nea Smirni Belediyesi'ni ziyaret etmek istedim ama olmadı. Daha sonra da her bölge, her ada, her kent ile temas kurduk ama Nea Smirni ile hiç temasımız olmamıştı. İlk defa İzmirli Rumlar tarafından kurulan Nea Smirni Belediye Başkanı ile temas kuruyoruz ve bu yüzden çok mutluyum. Bizim için çok anlamlı bir ziyaret" dedi.

Rumların göç etmesinin her zaman üzüntüyle hatırlanacağını ve bunun kentin çok kültürlü yapısını zayıflattığını belirten Demirtaş, "Ama artık bunlar geride kaldı, önümüze bakıyoruz. Yunanistan'ın her yerinden İzmir kökenliler ile karşılaşıyoruz. Girit'te Urla Mahallesi var, Atina'da siz varsınız. Bunu sanatla, kültürle, sporla destekleyebiliriz. Bu nedenle George Dalaras'ın İzmir'de bir konser vermesi çok önemli. Daha yapılacak çok şey var" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.