Dolar 32,4719
%0.08
Euro 34,7859
%0.19
Altın 2.478,300
%0.65
Bist-100 9.530,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yunan Savunma Bakanı: 'Sorumlu Türkiye olacak'

Yunan Savunma Bakanı: 'Sorumlu Türkiye olacak'

YUNANİSTAN Savunma Bakanı Panos Kammenos, son dönemde Türkiye ile Yunanistan arasında Ege adaları konusunda yaşanan gerginliğe dikkat çekerek, Ege'de meydana gelebilecek olası bir kazadan tamamen Türkiye'nin sorumlu olacağını söyledi.

  • Ege Postası
  • 12.12.2016 - 13:19

Yunanistan'da yayın yapan www.vimatisko.gr haber sitesinin bugün yayınladığı habere göre, Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, son dönemde Türkiye ile Yunanistan arasında Ege adaları konusunda yaşanan gerginliğe dikkat çekti. Kammenos'un Kardak kayalıkları ile birlikte fotoğrafının yayınlandığı haberde Yunan Bakan'ın, "Ege'de olası bir kaza için endişe duyuyorum" sözlerine yer verildi.

Atina'nın müttefiklerini ve uluslararası camiayı bilgilendirdiği belirtilen haberde Kammenos'un, "Yunanistan sürekli yaşanan olaylar nedeniyle Ege'de gerginliğe, sıcak gelişmelere hatta kazaya yol açmak isteyenlerin kim olduğunu biliyor. Bu konuyu NATO ile görüştüm. Türk helikopterlerinin insan bulunan Yunan adalarında yaklaşık yerden 70 metre yükseklikten uçtuğunu izah ettim. Bu veriler karşısında kaza yaşanmasının muhtemel olduğuna açıklık getirdim. Eğer böyle bir şey yaşanırsa tüm sorumluluk tamamen Türkiye'ye aittir. Yunanistan'ın normalleşme talep ettiğini her zaman açıkladım. Bu tehlikeli oyunun durması için müttefik güçlerinin de müdahalesini istedim. Ulusal egemenliğimizi sorgulama çabalarını da cevapsız bırakmayacağımızı ilettim" dediği belirtildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.