Dolar 32,5285
%0.25
Euro 34,8702
%0.43
Altın 2.485,170
%0.93
Bist-100 9.540,00
%0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yunus Emre'de 24 zarf iptal getirdi

Yunus Emre'de 24 zarf iptal getirdi

CHP İzmir’de delege seçimlerinde Karabağlar Yunus Emre Mahallesi’nden  gelen iptal haberinin ardından imza ile oy oranlarının  tutmadığı öğrenildi. Sandıktan çıkan 364 oya karşılık 240 imza sonucu etkileyebileceği için seçim iptal edildi. Arslan: Bu rakam sonucu etkiler

  • Ege Postası
  • 02.10.2017 - 15:42

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI -  Karabağlar İlçe eski Başkanı Orhan Polat’ın mahallesi olan Yunus Emre’de oy işlemi tamamlandıktan sonra kapanan sandık temsilciler önünde sayıldı. Sandıktaki oy miktarı ile hazirun listesindeki imzalar arasında 24 oy fark çıkınca taraflar uzlaşarak oylamanın iptaline karar verdi. Sandık başında görevli olarak bulunan İl Başkan Yardımcısı 1. Bölge Koordinatörü Ednan Arslan çekişmeli geçmesi beklenen sandık başında tarafların güzel bir tavır sergilediklerine değinerek gün sonunda iptalin sabahki yığılmadan kaynaklanmış olabilceğini söyledi.

Konuyla ilgili Egepostası’na konuşan İl Başkan Yardımcısı Arslan, “Orada bir art niyet aramamak lazım. 24 zarf imzadan fazla çıktı. Büyük ihtimalle orada yığılma anında imzalar atılamadı. Ama sonuç itibariyle hazirunla sandığın dengesine bakarız. Bir kaç oy fazla olabilir. Yaşlı insanlar imza atamamış olabilirler. 24 sayısı seçimin kaderini etkiler eğer bir sıkıntı olmuş ise” dedi.

ORTAK KARAR ALINDI

Sandık başında oy oranlarının uyuşmamasını oradaki temsilcilerle ve listeleri hazırlayan kişilerle görüştüklerini dile getiren Arslan “Arkadaşlar da bu konuda fikirlerini beyan ettiler. Fazla çıkan zarflarla ilgili tüzükte yapılması gerekenler bellidir. Burdan 24 zarf çekebiliriz dedik. İsterseniz öyle bir şey yapalım dedik. 24 zarfın hangi taraftan oya tekabül edeceğini kimse kestiremediği için onlar da kendi adlarına aleyhte olabilcek bir şey olacağını düşünerek bize iptal kararını bildirdiler. İptal kararı aldık” ifadelerini kullandı.

“BU RAKAM SONUCU ETKİLER”

Partililerin hak ve hukukunu korumak adına sandık başında gözlemci görevi üstlendiklerini anımsatan Arslan, “24 fazla zarf var bu seçimin kaderini değiştirir. Biz orada partilinin hak ve hukukunu korumak adına hiç zarfları açmadan ortak bir iptalin daha uygun olacağını düşündük. Biz bazı mahalleleri önceden ön görüyoruz. Yunus Emre’de seçim rekabetinin çok yüksek olacağını tahmin ettiğimiz bir mahallemizdi. Buca’da bir iki böyle rekabeti yüksek mahalleden sonra özellikle gittim oraya. Son yarım saat 45 dakikasında ordaydım. Biz orada olduğumuz süreçte herhangi bir anormallik de yoktu. İlk saat 14.00’te seçim başladığında bir yoğunluk olmuş. O yoğunlukta  imzayı gözden kaçırmış olabilirler. Ama 24 sayısı fazla. Benim de kişisel kanaatim iptal yönündeydi. 1-2 zarf bazen çıkabiliyor. Yaşlı insanlar imzayı kaçırmış olabiliyor yada biz sayarken üst üste gelen imzaları 1 mi iki mi ayıramayabiliyoruz ondan kaynaklı şeyler olabiliyor. Ama 24 azımsanacak bir rakam değil. Ben burada partililerimizin art niyetli bir şey yaptıklarına inanmıyorum. Tenezzül de etmez arkadaşlar Barış ve uzlaşı içindeydi oradaki seçim. Liste önderleri orada birbirleri için oy kullandılar. Güzel de bir tablo vardı. Oradaki arkadaşların dikkatinden kaçmış bir imza atılmama konusu var” şeklinde konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.