Dolar 32,3926
%0.23
Euro 35,2776
%0.61
Altın 2.324,900
%0.19
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yürüyüş devam ediyor! İşte dün yaşananlar

Yürüyüş devam ediyor! İşte dün yaşananlar

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ‘Adalet Yürüyüşü’nün üçüncü gününde iktidarın eleştirilerine yanıt verirken, “Bu yürüyüşün siyasi, etnik, inanç kimliği yoktur, temel öznesi insandır. Umarım duyarsız vicdanlar duyarlı hale gelir” dedi.

  • Ege Postası
  • 18.06.2017 - 09:22

Kılıçdaroğlu, akşam tweet attı: “Adımlarımı umuda ve güzel yarınlara atıyorum. Her adım adalete hasret kalmış, adalet bekleyen herkes içindir.” İşte yürüyüşün dünkü bölümünde yaşananlar...

Adalet Yürüyüşü’ne üçüncü günde devam eden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, önceki geceyi Kahramankazan girişine kurulan kamptaki karavanda geçirdi. Kamp, yol üzerine kurulduğu için güvenlik önlemleri de arttı. Kamp  alanı polis bariyeri ile kapatıldı. Gece çadırlarda kalanlar için de battaniye dağıtıldı. 

Dün sabah saatlerinde Çankaya ve Yenimahalle belediyelerince kurulan stantlarda sıcak çorba, çay ve sandviç dağıtıldı. Yürüyüşe katılımlar da sürdü. Erken saatlerde İstanbul’dan gelen bir grup sloganlarla kamp yerine ulaştı.

Yürüyüşün dünkü bölümüne EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, eski HDP milletvekili Levent Tüzel ile bazı partililer de destek amacıyla katıldı. CHP otobüsünden gün boyunca yapılan anonslarla katılımcılar, provokasyonlara gelmemeleri ve sağduyulu olmaları konusunda uyarıldı.

KAVURMACI YORUMU

 Kamptan çıkmadan önce, CHP Lideri Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu, oğlu Kerem Kılıçdaroğlu ve gelini Mine Alşan ile birlikte basının karşısına çıktı. Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın tekrar tutuklanmasına ilişkin “Bu kararı doğru bulmadığımı ifade etmek isterim. Yargıda çifte standart olmamalı. Aslolan tutuksuz yargılamadır. Kesin mahkûmiyet kararı çıkmadığı sürece insanların tutuklanmalarını doğru bulmuyorum” dedi. 

GAZETECİLERDEN DESTEK

G9 Platformu Dönem Sözcüsü ve Avrupa Gazeteciler Birliği (AEJ) Onursal Başkan Genel Başkan Yardımcısı Doğan Tılıç, ÇGD Başkanı Tevfik Kızgınkaya, Türkiye Gazeteciler Sendikası Temsilcisi İklim Öngel ve Haber-Sen Genel Sekreteri Burak Ustaoğlu da Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. G9 Platformu’nun ziyareti “Enis Berberoğlu’nun meslektaşları ve dostları desteğe geldi” diye anons edildi.

Kahramankazan çıkışında verilen molada sanatçı Füsun Demirel ve Melike Demirağ da Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. Demirağ, şık Veysel’in ‘Uzun ince bir yoldayım’ türküsünü seslendirdi.  

NOTLAR

KILIÇDAROĞLU’nun Kahramankazan’dan geçerek sürdüreceği yürüyüş için önlemler artırılırken, çevik kuvvetin yanı sıra iki TOMA da yürüyüşe eşlik etti. Polis drone’larla güzergahı kontrol etti. Partililer Kılıçdaroğlu’nu çiçeklerle karşıladı.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, girdiği bir kabinde başını çarparak hafif şekilde yaralandı. Tanal, konvoya eşlik eden ambulansa giderek başını sardırdı. Bu durum milletvekilleri arasında esprilere neden oldu.

Bazı milletvekillerinin yürüyüş öncesi koruyucu faktörü yüksek güneş kremleri sürmesi dikkat çekti.

Şüpheli bir kişi Kahramankazan girişinde gözaltına alındı.

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen’in, yürümekten ayakları yara oldu ve çorabı kanlar içinde kaldı. Pekşen, “Küçük yaralar bizi yolumuzdan alıkoyamaz. Atalarımız bu ülkeyi kurarken Kurtuluş Savaşı’nda, Çanakkale’de hangi şartlarda mücadele ettiler. Onlar da ayakları yara içinde savaştı. Biz o ataların torunlarıyız” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.