Dolar 32,5878
%0.35
Euro 34,8666
%0.39
Altın 2.495,840
%0.46
Bist-100 9.701,00
%1.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yürüyüşe damga vuran İzmirli!

Yürüyüşe damga vuran İzmirli!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlayıp bitirdiği yaklaşık 420 kilometrelik 'Adalet Yürüyüşü'ne damga vuran İzmirli, CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak oldu. Başak, yürüyüşün tamamında yer alan Türkiye'den tek başkan oldu. 25 günü, mitingi ve sonrasını anlattı

  • Ege Postası
  • 10.07.2017 - 08:52

EGE POSTASI - CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 25 gün süren Adalet Yürüyüşü'nü milyonların katıldığı Maltepe mitingiyle noktaladı.

Kılıçdaroğlu'nun yaklaşık 420 kilometrelik 'Adalet Yürüyüşü'nde ilk günden itibaren finale kadar yer alan tek ilçe başkanı CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak oldu.

Ayağında oluşan yaralar nedeniyle hastaneye kaldırılan, doktorların ‘yürüme’ demesine rağmen adalet mesaisinden vazgeçmeyen Başak, yürüyüşe katılan tüm siyasilerin takdirini kazandı.

Başak, Ege Postası’na şu değerlendirmeyi yaptı;

 “ Yürüyüşün kazanımları çok fazla oldu. Toplumsal anlamda ihtiyaç duyulan bir yürüyüştü. Uzun yıllardır insanların beklediği bir yürüyüştü. Toplumsal anlamda çok dersler çıkarılması gerek. Bu yürüyüşte Cumhuriyeti kuran ecdadın torunları vardı. Sağcısı solcusu Alevisi Sunnisi, Kürdü Çerkezi herkes yürüdü…Adalet yürüyüşünün en önemli sonucundan biri de başarılmasıydı. Miting ise muazzam bir şeydi. Böyle bir kalabalığa ilk kez tanık oldum. Cumhuriyet mitinglerinden daha kalabalıktı. Bundan sonra analizim adalet eylemleri devam edecek. Partiler üstü bir anlayışla devam edecek. Kolay bir yürüyüş olmadı.  69 yaşında genel başkanım yürüyor benim yürümemem ya da yürürken şikayet etmem doğru olmazdı. Ufak tefek sağlık sorunları yaşadım vazgeçmedim. Yaşadım gitti. Bir araba lastiği bile patlıyor. Ayaklarımız problemler yaşadı. Tedavi olduk. Bana çok şey kazandırdı bu yürüyüş. Sadece ilçe başkanı olarak değil, bir baba olarak bir yurttaş olarak sorumluluğumdu yürümek. Bundan sonra toplumsal barış açısından yeni bir süreç başlıyor.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.