Dolar 32,4648
%-0.07
Euro 34,8205
%-0.43
Altın 2.451,850
%0.64
Bist-100 9.893,00
%1.81

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yüzleşme'yi tablolarına taşıdı

Yüzleşme'yi tablolarına taşıdı

Ressam Yağmur Yörük, 'Yüzleşme' adını verdiği üçüncü kişisel sergisini İzmir'in Çeşme ilçesinin şirin mahallesi Alaçatı'da açtı.

  • Ege Postası
  • 21.08.2016 - 11:49

Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Plastik Sanatlar Resim, Heykel, Seramik Bölümü'nden bu sene mezun olan Yörük, Alaçatı Veryeriler Salonu'ndaki sergisinde 39 tablosuna yer verdi.

Küratörlüğünü, iç mimar olan Serra Özbay'ın üstlendiği sergideki, sanatçının, akrilik ve yağlıboya tablolarının yanısıra, tuval ve kağıt üzerine mürekkep ile çalıştığı, insanların sakladıkları içyüzleri ile yüzleşmelerini konu alan farklı boyutlarda portreleri büyük ilgi girdü. Ressam Yağmur Yörük, serginin açılış kokteylindeki konuşmasında, "Sergimde portre çalışmalarım yer alıyor. Genel olarak düşündüğüm tema, insanların dışarıya gösterdikleri yüz, kendi içyüzleri ve bunların çatışması. Yani insanların kendi içyüzleri ile 'Yüzleşme'si. Böyle düşündüğüm için sergime de böyle bir isim verdim" dedi. Ressam Yörük'ün bazı portre çalışmalarında insan yüzünün ayrıntılarının olmaması dikkat çekerken, bunun nedenini ise şöyle açıkladı:

"Yüzsüz portrelerde, bir insanın yüzünün olmamasının, aslında içyüzleri nedeniyle 'Yüzsüz' olmaları temasını işlemeye çalıştım. Yüzsüzlüğü göstermek istedim. Bazı portrelerin de bir kısmı realist, bir kısmı ise soyut. Bunun da nedeni, insanın içyüzünün karışıklığı ve karamsarlığı ile dış yüzünün netliğinin çatışmasını tuvalime taşıdım."

"PORTRE YAPMAK HEYECAN VERİYOR"

6 yıldır profesyonel olarak resim çalışması yaptığını ifade eden Yörük, "Gerçek anlamda şimdi profesyonel olarak bir kariyere başladım. Şu anda ilgi duyduğum ve keyif aldığım resim türü portre yapmak. Sanat çok tahmin edilemez bir şey. Şu an keyif aldığım şeyden yarın keyif alabilecek miyi? Üzerinde durduğum kavram, yarın aynı şekilde beni heyecanlandıracak m? Bunu şu an bilmiyorum. Ama şu anda, insan sorunları ve insan ile ilgili şeylerden bahsetmek, bunları yapmak hoşuma gidiyor. O nedenle şimdilik portreler üzerinde ilerliyorum" diyerek sözlerini tamamladı. 

"YOLU AÇIK OLSUN"
Serginin küratörlüğünü yapan, iç mimar Serra Özbay da "Yağmur Yörük'e, özellikle iç mekansal düzenlemede yardımcı oldum. Yağmur Yörük'ün işlediği konu ve tema, portrelerinde, insanların kendileri ile yüzleşmesini bireysel olarak ele almaktan çok genel olarak insanları ele alması, iç karmaşalarını yansıtması çok hoşuma gitti. Yolunun açık olmasını diliyorum" dedi. Konuşmaların ardından Ressam Yörük, sergiyi gezenlere tabloları hakkında bilgi verdi. Serginin, 28 Ağustos'a kadar gezilebilecek.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.