Dolar 32,3391
%0.18
Euro 35,1178
%-0.18
Altın 2.235,130
%-0.37
Bist-100 8,74
%0.26

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Zaferin 102. yılı Narlıdere’de anıldı

Zaferin 102. yılı Narlıdere’de anıldı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü nedeniyle Narlıdere şehitliğinde bir tören düzenlendi.

  • Ege Postası
  • 18.03.2017 - 15:36

Narlıdere Şehitliği’nde gerçekleştirilen törene Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıdere Kaymakamı Hayrettin Çiftçi, Narlıdere İlçe Emniyet Müdürü Soner Özbaşı, Narlıdere Garnizon Komutanı, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Belediye Meclis üyeleri, Şehit ve Gazi aileleri ile vatandaşlar katıldı.

Karanfil bırakıldı

Tören saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve çelenk sunumu ile başladı. Narlıdere Kaymakamlığı ve Narlıdere İstihkâm Okulu ve Narlıdere Belediyesi çelenkleri sırasıyla anıta sunuldu. Resmi törenin tamamlanmasının ardından Narlıdere Belediyesi tarafından hazırlanan karanfiller şehit mezarlarına bırakıldı. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Kaymakam Hayrettin Çiftçi ile birlikte tüm şehit mezarlarını tek tek dolaşarak karanfil bıraktı ve şehit ve gazi aileleri ile sohbet etti. Şehitlikteki törenin ardından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü anma programı dâhilinde Narlıdere Belediyesi tarafından şehitlerin anısına Narlıdere eski belediye önünde lokma döküldü.

Şehit aileleri için Narlıdere Belediyesinin düzenlediği yemekte ise misafirlere Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur tarafından Nutuk kitabı hediye edildi.

Saygıyla ve minnetle anıyorum

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü nedeniyle Şehit ve Gazi aileleri ile Narlıdere Belediyesinin düzenlediği yemekte bir araya geldi. Yemek sırasında bir konuşma gerçekleştiren Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, ‘Çanakkale Zaferinin 102 yıldönümünde sizinle bir arada olmaktan onur ve gurur duyuyorum’ diyerek sözlerine başladı. Batur “ Çanakkale destanın ruhu ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bıraktığı misakı milli sınırları en iyi şekilde korunuyor. Vatan uğruna kan döken, seve seve vatanı uğruna şehit olan ve gazilik mertebesine ulaşan tüm şehitlerimizi ve gazilerimiz saygıyla ve minnetle anıyoruz. Çünkü bugün rahat bir nefes alıp ailemizle yaşamlarımızı sürdürebiliyorsak eğer bunu şehitlerimize borçluyuz. Çanakkale ile birlikte ülkenin dört bir yanına yayılan kurtuluş ruhu ile bugün ne 15 Temmuzlar başarılı olabiliyor nede bizi ayırmak isteyenler, hain planları olanlar başarılı olabiliyor. En büyük temennimiz ülkemizin iç ve dış barışının bir an önce sağlanması. Bu duygular öncellikle 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıldönümünü bir kez daha kutlarken, Anafartalar fatihi Çanakkale zaferinin kazanılmasını sağlayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyorum” dedi.

Çanakkale ruhu bitmedi ve bitmeyecek.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü nedeniyle verilen yemekte bir konuşma yapan Narlıdere kaymakamı Hayrettin Çiftçi, Dünya tarihinde görünmemiş bir mücadelenin kahramanlarının bugün tüm Türkiye’de ve dünyada anıldığını ifade etti. Çiftçi “ Siperler arasındaki mesafe sekiz metreye düşmüş, silahının kurşunu bitmiş. Ama mücadele için bir an bile düşünmeden süngüsünü takarak karşısındaki düşmana saldırıya başlayan ve bu uğurda canını gözünü kırpmadan feda eden kahramanların bize kazandırdığı zaferin 102 yılını anıyoruz bugün. Çanakkale ruhu bugün halen yaşıyor, bitmedi ve bitmeyecek. Büyük komutanlık dehası ve başarıları ile çok zorluklar ve yokluklar içerisinde elde edilmiş bir savaş. Bu savaşta ve kurtuluş savaşı boyunca hayatını ülkesi için feda eden tüm şehitlerimizi bir minnetle anıyorum. Bugün burada bulunan şehit ve gazi ailelerimize şükran ve minnet duygularımı iletsem azdır” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.